Widok

kawiarnie dla mam i dzieci

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny liczę na Waszą pomoc i wskazówki. Jestem z Gdańska a z różnych przyczyn bawialnię/kawiarnię zamierzam otworzyć w Gdyni. Na razie wstępnie o tym myślę, przeszukałam internet i wygląda na to że w centrum są jednak takie punkty np. na Traugutta albo na Bulwarze. Czy rzeczywiście są stworzone dla mam z dziećmi i z nich korzystacie? Gdzie Wam takich punktów brakuje - tzn miejsc gdzie można i napić się kawy i są zajęcia dla dzieci i spotkania z różnymi ciekawymi dla nas - kobiet specjalistami. Bardzo będę Wam wdzięczna za pomoc:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
podbijam, jest już nas troszkę na forum, może ktoś się wypowie?;)
zdecydowanie Sopot
Jolka nie mam takiej opcji, albo otworzę w Gdyni albo wcale. Pomijając lokalizację - choć wskazówki co do niej też miel widziane - powiedzcie co by Was w takim miejscu interesowało, czego byście oczekiwały. I czy wogole byście korzystały gdyby zajęcia dla dzieci były rozwijające, ciekawe i np. tworzyły jakiś cykl.
Galeria Malucha jest typowo dla mam z dziećmi. Minga na bulwarze już nie tylko.

Na pewno mamy chętnie by korzystały z takich miejsc. Galeria Malucha i BabyCafe (w Gdańsku) są świetnie zorganizowane więc można od nich czerpać inspirację.
Aha i to co mi się bardzo podoba to w BabyCafe (w GM tego nie ma) zawsze jest na sali zabaw pani która się dziećmi zajmuje. Synek mojej koleżanki pobawił się tam z godzinę czy półtorej i wyszedł z całą masą wycinanek itp. Był zachwycony:) Jego mama tez bo miała święty spokój.
ja myślę o troszkę innej formie tzn mamy mogą napić się kawy albo zostawić malucha, dla dzieci zajęcia zorganizowane, grafik godzinowy kiedy co się odbywa, zajęcia cykliczne np. co tydzień - taka namiastka zajęc przedszkolno grupowych dla maluchów
podbijam i czekam na podpowiedzi;)
hop na wieczór:)
hej :)

my z paulina czesto bywamy w gm i w midze :) minga to taki contrast dla rodzin :D tam tylko jest kacik dla dzieci :)

nie wiem w sumie gdzie w Gdyni mozna by jeszcze taka druga kawiarnie otworzyc moze gdzies zupelnie w centrum? okolice batoego skweru kosciuszki??
a co myślicie o pomyśle takiego zaocznego przedszkola czyli o zajęciach stałych np. raz/dwa razy w tyg dla dzieci które są w domu z mamami/opiekunkami a w perspektywie mają przedszkole i rodzice chcieliby je przygotować do obcowania w grupie itd?
hopek;)
Jeśli chodzi o lokalizację to właśnie okolice Batorego, środek świętojańskiej, a najchętniej to SKWER KOŚCIUSZKI to wg mnie najlepsze miejsca.
W Gdyni dla mam jest Galeria Malucha na Traugutta,Minga i Trio, przy czym, każde z miejsc ma swoje zalety:
w GALERII MALUCHA - są 2 fajowe rzeczy, których nie ma w innych knajpach dla mam- po 1 jest miejsce żeby nawet niechodzące niemowlaki pofikały sobie na macie, no i po 2- duże kanapy, gdzie można obok siebie położyć/posadzić bobasa, jeśli akurat nie ma za dużo ludzi, poza tym są jezdziki dla większych dzieci i osobna salka do zabaw
MINGA- co prawda nie ma takich atrakcji dla niemowlaków, ale już foteliki do karmienia są, no i zabawki dla starszych dzieci, za to bije inne knajpy miejscówą(bulwar i bliskość placu zabaw na plaży) i widokiem z okna
TRIO na ul.Starowiejskiej-wszystkie knajpki dla mam i dzieci mają miłą obsługę,ale Trio to już zupełna rewelacja pod tym względem, maluchy traktują jak małe książątka,TYLKO TAM mama ma do dyspozycji parawan w razie ochoty na karmienie piersią, poza specjalnym menu dla dzieci,wszystkie potrawy można zamówić w wersji dla dziecka (mała porcja, delikatnie przyprawiona),osobne wejście bezproblemowe dla wózka,masa zabawek i klocków,krzesełka do karmienia i obsługa,która wita dzieci i sama proponuje zabaweczki dzieciom - z takim podejściem mogliby złożyc przedszkole:)no i świetne ceny
o przewijakach nie piszę bo to podstawa
a co do zajęć a'la przedszkole- mnie to akurat nie pociąga, bardziej by mnie interesowały spotkania z ciekawymi gośćmi,lub pożyteczne kursy-jak np. z 1wszej pomocy maluszkowi,który ukończyłam w Gdańsku....ale sama idea stworzenia kawiarni dla mam i dzieci to świetny pomysł bo te 3 w Gdyni to duuużo za mało, więc 3mam kciuki za realizację planów
acha- jeszcze 2 bardzo ważne rzeczy -MUZYKA W KAWIARNI, warto zadbać o to żeby była nie za głośna i skoczna a raczej spokojna,kojąca (np. smooth jazz) aby się śpiące maluchy nie rozbudziły, a mamy mogły zrelaksować, no i układ łazienki,żeby przewijak był blisko sedesu bo....wyobraź sobie mamę,która przyszła sama z bobasem a musi skorzystać z wc, przecież nie zostawi dziecka samego przy stoliku, czy w wózku......
fajnym pomysłem byłoby też zrobienie w kawiarni regału z książkami, gdzie możnaby podczytywać przy kawie no i wszelkie zakamarki gdzie można spokojnie pokarmić piersią mile widziane:)
to chyba tyle
pozdrawiam i powodzenia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziękuję bardzo za wyczerupjącą odpowiedź. widzę że głównie centrum jeśli chodzi o lokalizację.
Może ktoś jeszcze?
hej Aga
czy udało ci się coś zdziałać w kwesti rozkręcenia tego biznesu?
Można cię gdzieś znaleść?
Szkoda, że nie chcesz otworzyć takiego miejsca w centrum Gdańska... Tu też by się coś przydało.

Już jest :)
Dokładnie takie, jakie opisywała Agi - BamBam Cafe, klubokawiarnia dla mam i dzieci, gdzie nie tylko rodzice mogą w spokoju napić się kawy, a dzieci w tym czasie - pobawić na placu zabaw (w osobnym pomieszczeniu), ale też wszyscy (zarówno dzieci, jak i rodzice) mogą wziąć udział w cyklicznych zajęciach, warsztatach, spotkaniach etc.

http://bambamcafe.pl/ - mnóstwo zajęć dla dzieci w różnym wieku i dla dorosłych (nie tylko dla rodziców, np. zumba czy fitness)
a w Gdyni nowo otwarta czekająca na tych malutkich jak i dorosłych - Tarabum Cafe na Abrahama.
Szkoda, że nie ma czegoś takiego w Pruszczu Gdańskim ;(
Kupon na zajęcia:

https://www.fastdeal.pl/oferta-zakupy-grupowe/gdansk/zajecia-dla-dzieci-przy-muzyce-pianino/6731

Polecam!
A gdzie w Gdańsku jest ta kawiarnia bo link się nie otwiera??

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry