Widok

kiedy dziecko zaczyna mówić ,,mama,,?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Słuchajcie kiedy m/w dziecko zaczyna świadomie mówić ,,mama,,??
Moja córcia od tygodnia jak zaczyna płakać to mówi ,,mama,, i tak sie zastanawiam czy to może być świadome bo robi to za każdym razem w takich samych sytuacjach....

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moje o ile odbrze pamietam to miało jakies 9-10 miesiecy, no a teraz ma 2 lata i gada jak nakręcony....
moja córcia ma własnie 9 miesiecy ;-)

kurcze takie fajne uczucie slyszec ,,mama,, ;-)

Moj synek tez mniej wiecej tak zaczal mowic ale pierwsze co powiedzial bylo tata;)Teraz tez gadaj jak "stary"wszystko juz powtorzy i uczy sie skladac wyrazy w zdania

no swiadomie mówi mama :-))) mozesz sie juz cieszyc :-))
moj synek dopiero od niedawna mowi mama ale to i tak jak mu sie wymknie

moje dzieci mialy 7 mcy6 ale mowily tata hehe a mama to młodszy po 1,5 roku zaczal dopiero

moja córeczka już od 2-3 tygodni "mówi" mama...zazwyczaj jak coś jej doskwiera i zaczyna popłakiwać, wtedy z takim rozżaleniem pojawia się to mama, a ja lecę do niej, bo przecież mnie woła ;-) wiem, że to jeszcze nieświadome, ale ja i tak jestem cała w skowronkach :)))

Moja córka powiedziała pierwszy raz mama jak jeszcze nie miała całych 9 miesięcy i pamiętam nawet date a tak to wcześniej mówiła tata i wyszło że ma brata.Ciekawe kiedy mój mały powie mama.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry