Widok

kiedy po OSPIE na dwór

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Po jakim czasie wasze dzieci wychodziły na dwór,moja córka ma od tygodnia,chociaz podejrzewam ze dłuzej na ciele nic nie miała ale na główce pare krostek,czesto miała potówki i jak potówki to wyglądało.Kiedy mozna wyjsc na dwór,syn po tygodniu mógł już chodzić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Alio
Trzeba chronić przed słońcem i nadkażeniem,śladów po ospie też nie można wystawiać na słońce zwłaszcza na takie jak dziś to wiem bo przechodziłam ospę w czerwcu jako osoba dorosła.
Teoretycznie powinno się wychodzić dopiero jak odpadną strupki a później trzeba uważać na słońce. Ale znam osoby które wypuściły dzieci z krostkami i nic się nie działo.
Z zaschnietymi krostami teoretycznie mozna, ale teraz taka pogoda ze cieżko, bo na słońce nie mozna wystawiać. Najlepiej zapytaj swojego lekarza, bo co lekarz to inna opinia.
image
Na słońce króst i śladów po ospie nie można wystawiać z prostego względu może to utrwalić ślady po ospie i o ile dziaciakowi teraz to nie będzie przeszkadzało to już jako osobie starszej napewno.
A jak piszesz ,że twoja córka prawie wgóle wysypana nie była to chyba aż tak bardzo nie musisz być ostrożna w wychodzeniu .Ja miałam na myśli osoby bardziej wysypane.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

do góry