Po jakim czasie wasze dzieci wychodziły na dwór,moja córka ma od tygodnia,chociaz podejrzewam ze dłuzej na ciele nic nie miała ale na główce pare krostek,czesto miała potówki i jak potówki to wyglądało.Kiedy mozna wyjsc na dwór,syn po tygodniu mógł już chodzić.
Trzeba chronić przed słońcem i nadkażeniem,śladów po ospie też nie można wystawiać na słońce zwłaszcza na takie jak dziś to wiem bo przechodziłam ospę w czerwcu jako osoba dorosła.
Teoretycznie powinno się wychodzić dopiero jak odpadną strupki a później trzeba uważać na słońce. Ale znam osoby które wypuściły dzieci z krostkami i nic się nie działo.
Z zaschnietymi krostami teoretycznie mozna, ale teraz taka pogoda ze cieżko, bo na słońce nie mozna wystawiać. Najlepiej zapytaj swojego lekarza, bo co lekarz to inna opinia.
Na słońce króst i śladów po ospie nie można wystawiać z prostego względu może to utrwalić ślady po ospie i o ile dziaciakowi teraz to nie będzie przeszkadzało to już jako osobie starszej napewno.
A jak piszesz ,że twoja córka prawie wgóle wysypana nie była to chyba aż tak bardzo nie musisz być ostrożna w wychodzeniu .Ja miałam na myśli osoby bardziej wysypane.