Widok

kiedy testować?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, proszę o radę. Mam testy o czułości 10 mlU/ml, paskowe, z allegro. Mam cykle regularne 26 dniowe. Ostatnia @ 27 maja. Owulacja 8-9 czerwca. Spodziewana @ 22 czerwca (poniedziałek). Od soboty - bóle w podbrzuszu, najpierw kłucie, później już jak na @ tylko słabsze. Od soboty podwyższona temperatura 37,2 (w pochwie). Od kilku dniu okropny ból piersi, żyłki, obrzmienie (jak przy poprzedniej ciąży). Nudności i wielka zgaga. Senność. Od kilku dni robię test z porannego moczu i niestety ciągle negatywny mimo że ponoć taki czuły ... Jest sens robić go jutro czy w niedziele, czy poczekać już do poniedziałku? Czy to, że teraz nie wychodzą przekreśla nasze szanse na fasolkę? Dodam, ze przy poprzedniej ciąży, pojawiła się blada kreska dopiero w dniu spodziewanej @ ale bardzo blada, wtedy beta wychodziła 75. Zanim zaczęłam testować byłam pewna, czułam, że się udało, ale jak kolejny raz widzę tylko jedną kreskę ... to zaczynam wątpić w moje objawy :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie w laboratorium sa takie normy:

No niby wiem, u mnie w laboratorium są takie normy:

3 m,am kciku zeby wszystko było ok :) moze mialas powojna owu??
powodzenia
jeszcze raz bo ucięło ;)

image
Hania - ale czemu się boisz?

wynik wskazuje, że jednak jest mała fasolka :) teraz musisz bardzo na siebie uważać - nie przemęczać się, nie stresować, nie dźwigać i nie podnosić rąk do góry :) wiadomo - na samym początku ciąży trzeba wyjątkowo na siebie uważać :)
najważniejsze, że beta hcg jest powyżej 5 ;)

tutaj mój wynik bety ;)

image
No i dziewczyny mam problem ... @ dziś znowu nie dostałam, śluz przeźroczysty ... poszłam zatem na betę ... 6,4 mIU/ml ... 3 tydzień ciąży ... ale ... czy to oznacza, ze bóle które czułam nie były implantacyjne a owulacyjne ? po prostu przesunęła mi się o tydzień owulacja? Fakt faktem, w dniu pojawienia się tych bólów miałam nagły skok temperatury i tak się już utrzymuje ... To był 14 czerwca a myślałam, że owu (bezobjawową, standardową) miałam 8 czerwca... Dziwiło mnie, że 16 czerwca na usg widać świeżo pęknięty pęcherzyk graffa i płyn w zatoce douglasa ... Teraz to już zgłupiałam :( Mam iść na betę za dwa dni i zobaczyć czy rośnie ...Przyznam szczerze, że jestem załamana i strasznie się boję :(
Wiem dziewczyny, teraz potrzebna jest już tylko cierpliwość. Wszystko okaże się w przeciągu kilku najbliższych dni tak jak piszecie. Dziękuję, że ze mną jesteście :) Będę dawała znać co i jak :)
Niestety trzeba czekać. Może być różnie: skoro temperatura nie spada może wskazywać na ciążę, ale trzeba pamiętać, że spory odsetek ciąży ulega naturalnemu poronieniu właśnie w terminie spodziewanej miesiączki. Haniu trzymam za Ciebie kciuki. I trochę cierpliwości.
Hej!

Jak ja bylam w ciazy, to u mnie tez pojawil sie taki brunatny sluz i myslalam ze dostane @, a tu prosze, nasz brzdac ma juz 2 m-ce :))

Pozdrawiam i 3mam kciuki
Ehh ... dzisiaj jednak na betę nie pójdę ... zrobiłam rano pre-test i wyszedł negatywny ... temperatura nadal wysoka, ale pojawił się lekko brunatny śluz ... później już go nie było ale wolę poczekać do wieczora, czy @ nie przyjdzie ... co prawda nie boli mnie brzuch, ale licho wie, jeszcze przyjdzie a ja nie chcę po raz kolejny oglądać bety poniżej 5 :(
Trzymam kciuki za betę :-)
Jutro rano się wybieram, więc wyniki będę miała koło 14-15
a kiedy będziesz miała?
Pogratulujcie mi jak będę znała wyniki bety, wolę nie zapeszyć :)
Haniu to co moge już gratulować? :-)
Mi tez wyszła ta druga kreska bardzo blada a teraz nosze w brzuszku maleństwo wiec chyba można ci już pogratulować :) trzymam kciuki żeby wszystko było ok
Haniu, Chyba będziesz zbierać gratulacje. Już utrzymująca się taka wysoka temperatura świadczy bardzo pozytywnie. :)
Haniu czekam aż założymy wątek mam lutowo- marcowych bo narazie chyba tylko ja jestem z tej daty ;-) cieszę się bardzo wiedziałam że tez będziesz mama ;-)
Hania po cichu gratuluje. Jeszcze czulszy test to Acon lub Bobo test ale strumienowy ( są o czułości 10) Ale jutro jak zrobisz betę to na 100% wszystko się potwierdzi :)
Te testy z allegro są chyba jednak do niczego. Zrobiłam przed chwilą bobo test (niby o mniejszej czułości, bo 25) i wyszła bardzo blada kreska, ale widoczna. Powtórzę test jutro rano i jak znowu będzie ta kreska a @ nie przyjdzie, to pójdę na betę :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry