Widok

kiedy testować?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, proszę o radę. Mam testy o czułości 10 mlU/ml, paskowe, z allegro. Mam cykle regularne 26 dniowe. Ostatnia @ 27 maja. Owulacja 8-9 czerwca. Spodziewana @ 22 czerwca (poniedziałek). Od soboty - bóle w podbrzuszu, najpierw kłucie, później już jak na @ tylko słabsze. Od soboty podwyższona temperatura 37,2 (w pochwie). Od kilku dniu okropny ból piersi, żyłki, obrzmienie (jak przy poprzedniej ciąży). Nudności i wielka zgaga. Senność. Od kilku dni robię test z porannego moczu i niestety ciągle negatywny mimo że ponoć taki czuły ... Jest sens robić go jutro czy w niedziele, czy poczekać już do poniedziałku? Czy to, że teraz nie wychodzą przekreśla nasze szanse na fasolkę? Dodam, ze przy poprzedniej ciąży, pojawiła się blada kreska dopiero w dniu spodziewanej @ ale bardzo blada, wtedy beta wychodziła 75. Zanim zaczęłam testować byłam pewna, czułam, że się udało, ale jak kolejny raz widzę tylko jedną kreskę ... to zaczynam wątpić w moje objawy :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas też to trwało ok 8 m-cy ;)

tzn. jakieś 5 m-cy starań, a później dałam sobie spokój z testami owu, odpowiednimi pozycjami itp. ;P

wręcz powiedziałam - że musimy odłożyć starania na jakiś czas :P

moja poprzednia Dr nawet chciała podwyższać mi progesteron :P

jak widać - nie myślenie i brak "ciśnienia" dobrze mi zrobiły ;)
My staramy się jakieś 12/13 miesięcy z jednym poronieniem w 8 tyg. i moim PCO :/ Haniu życzę powodzenia że jednak @ nie przyjdzie :)
My się staramy też jakoś 7 miesięcy, z jednym niepowodzeniem po drodze. Dzisiaj powinnam dostać @ ale brak objawów żeby przyszła ... temperatura wciąż 37,4 ale test jednak negatywny ... no nic, poczekam do jutra :(
Hania głowa do góry. Trzymam mocno za Ciebie kciuki i pochwal się jak zobaczysz upragnione II kreski.
My staraliśmy sie 7 miesięcy...
Bardzo dobrze rozumiem tą ciekawość i upór w robieniu testów "mimo wszystko" :) Staraliśmy się 9 miesięcy... Jeśli jednak zobaczysz dwie kreseczki, to daj znać, pochwal się :) pozdrawiam!
Są zatem plusy i minusy testowania przed @ ... dzięki temu można się dowiedzieć o bardzo wczesnej ciąży, która nie jest zbyt "silna" i ulegnie naturalnemu poronieniu w trakcie @ ... ja sama nie wiem, czemu uparcie robię teraz te testy przed @ ... skoro i tak wiem, że w większości przypadków i tak nie wyjdą ... może to i lepiej, bo załamałabym się totalnie gdybym zobaczyła 2 kreseczki a i tak przyszła normalna @ a nie plamienie ... Z drugiej strony ... babska ciekawość i brak cierpliwości - co jest złe oczywiście, ale silniejsze ode mnie. @ powinnam dostać jutro po południu i w sumie już straciłam nadzieję, może zbyt wiele pojedynczych kresek ostatnio zobaczyłam, ale dziękuję Wam, że mnie wspierałyście!!! Bez was byłoby mi dużo trudniej!!!
napewno w ciązy nie jestem bo obszerwuje dokładnie swój organizm :) prowdze wykresy itp. :) szkoda ze testy sike mylily bo tak nastepny misiac staran z wyjazdem M :( wiec do d... hehe
Ja test robiłam 2 dni przed betą i wyszedł negatywny. Po becie okazało się że jestem w 4 tygodniu ciąży ;)
i to nawet przez kilka miesiecy!!!
czasem @ przychodzi mimo ze jest się w ciąży
to ja wam podam odwrotną sytuacje z zeszłeho miesiąca, cztery testy Acon 10 uml. pozytywne 2 kreska blada bo blada ale dośc wyrazna a miesiączka jak w zegarku :)
Haniu mocno trzymam za Ciebie kciuki!
Dziewczyny mają racje najwiarygodniejsza jest beta
hej

moja historia tez pokazała, ze nie warto robić test przed spodziewaną @. dopiero w spodziewanym dniu @.
trzymam kciuki!
też najpierw miałam objawy - a myśl o ciąży wypierałam ;P

kilka dni po terminie @ poszłam zrobić betę - nie miałam zaufania do testów paskowych :)

tutaj mój wątek odnośnie badania :) http://forum.trojmiasto.pl/badanie-beta-HCG-t70474,1,16.html?hl=na czczo#hl

jak widać na samym dole (wrzuciłam wynik) - betę miałam już 1044 ;P
Zgadzam się z zuzka:) Najlepiej zrobic bete... Ja robilam na zaspie i nawet uprosilam Panie o podanie wyniku przez tel;) Koszt 35 zł:) Trzymam kciuki!!
Też miałam takie testy z allegro i niestety uważam, że trzeba podzielić przez 2 to, co jest o nich napisane w celach reklamowych. U mnie druga kreska - słaaaabiutka, taka że widziałam ją bardziej pod światło, pojawiła się dopiero ok. 12-13 dnia po owulacji, a beta z krwi tego samego dnia wynosiła 60. Dopiero przy becie 4500 były dwie tłuste krechy (tak dla ciekawości testowałam), więc to odzwierciedla prawdziwą czułość testu...
Tak więc polecam zrobienie bety z krwi i jeśli mieszkasz w pobliżu to polecam laboratorium w szpitalu na Zaspie - jest tanio, małe kolejki i jak się ładnie uśmiechniesz i powiesz że bardzo Ci zależy, to wyniki mogą być w ciągu kilku godzin (u mnie pobranie krwi było o 8 a o 13 mogłam już odebrać wyniki) :) Powodzenia!
Pszczółka...znalazłaś mnie :D ostatnio czytałam twoje zmagania na wątku testy owulacyjne ;) Musisz sobie suwaczek zamontować - pewnie nie możesz się doczekać kiedy minie te 8 miesięcy :) Mnie zaczyna brakować odwagi żeby robić te testy, nie chcę znów zobaczyć jednej kreski :( zaczynam Ciebie rozumieć dlaczego tak długo wybierałaś się do apteki ;)
Twoja historia podnosi mnie na duchu, choć w głębi serca boje się zawodu :(
Właśnie z tym nakręcaniem to wątpię, bo najpierw pojawiły się objawy a dopiero później myśl, że to może być to...objawy pojawiły się w poprzedni weekend a ja dopiero od wtorku zaczęłam zastanawiać się czy to nie fasolka :) ale w sumie wszystko jest możliwe, przecież ludzki organizm może płatać figle ... Na pewno jak w poniedziałek rano nadal będę miała wyższą temp to pójdę na betę ... Ale z drugiej strony boję się, że te testy pokazują prawdę, bo przecież ponoć są takie czułe ... i napisane jest że wykrywają 7 dniową ciąże, a taka właśnie by była ...
albo za bardzo się nakręcasz i stąd te objawy ;) albo testy są do d... :P

lepiej poczekaj do przyszłego tygodnia i zrób test z krwi :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry