Widok
tak gdzieś od 3 lat bo wcześniej nie bardzo chciał słuchać dłuższych bajek tylko chciał obrazki oglądać . Co do usypiania to najszybciej usypiam ja czytając te bajki , potrafię ziewać 7 razy w ciagu jednego zdania dlatego czytamy popołudniami raczej w weekendy bo wieczorem nie daję rady ..niestety. Baaaardzo za to lubię bajki na CD do słuchania ... :-) czasem słuchamy razem wieczorem.
Takie prawdziwe czytanie do snu w trakcie którego Natalka leżała grzecznie i zasypiała w trakcie zaczęło się jak miała rok i 10 miesięcy.
Hitem okazały się książeczki o przygodach Martynki.
Początkowo czytałam aż zaśnie co czasami trwało i godzinę teraz są 2-3 bajki maksymalnie:) i wychodzę z pokoju.
Hitem okazały się książeczki o przygodach Martynki.
Początkowo czytałam aż zaśnie co czasami trwało i godzinę teraz są 2-3 bajki maksymalnie:) i wychodzę z pokoju.
Polecam Wam książeczki Wydawnictwa MD Monika Duda https://www.wydawnictwomd.pl/ W ofercie mają wspaniałe kolorowanki, bajeczki z naklejkami, encyklopedie, wycinanki, książeczki dla maluchów oraz książki edukacyjne dla nieco starszych dzieci! W niskiej cenie można kupić na prawdę wspaniałe książki.
Sądzę, że można zaczynać już od wczesnych lat. Warto dobrać bajki, aby np. zawierały dużo dźwięków i maluch może się z nimi osłuchać :) Plus, to zawsze wspólny czas razem!