Widok

kiedy zaczęłyście z maleństwem jeżdzić do sklepów typu ikea, auchan?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
ile miały Wasze dzieci ; tygodni bądź miesięcy? Rozbieracie je z kombinezonu i czapki? macie je w nosidełkach, czy na rękach?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Filip ma 4 m-ce i poki co jeszcze nie byl w takich "molochach"
Ja sama nie nawidze łazić po sklepach wiec nawet nie myślę, aby ciagac ze soba małego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niestety niektórzy nie mają z kim zostawić dziecka a zakupy trzeba zrobić ;) Pierwszy raz byłam z małym w hipermarkecie jak skończył miesiąc. Oczywiście nie chodzi mi o spędzanie czasu w takim sklepie tylko to co trzeba do koszyka i "do widzenia" Teraz nie wyobrażam sobie śniegowego przepychania wózka po osiedlowych sklepikach - robię zakupy w markecie

grunt to zdrowy rozsadek ;)
image
image
Julek miał 2 m-ce, ale również robię TYLKO zaplanowane zakupy i nie siedzę cały dzień w markecie.
zaczęliśmy jeździć późno, jakoś po 6 miesiącu. Ubieramy wtedy w spodnie i kurtkę, którą ściągamy, czapka też z głóowy, jeździ w wózku.
a kończąc myśl... ;)
po wejściu do hiperka rozbieram małego z kurtki a wożę go w nosidełku wpinanym do stelaża wózka. Dziś już mieliśmy debiut spacerówkowy - bo w foteliku już ciasno. Też wszystko bez zakłóceń przebiegło :) Pamiętaj, żeby dziecko było najedzone, z suchą pieluchą wtedy prześpi Ci "wyścig" po sklepie a Ty spokojnie pozałatwiasz co trzeba :)
image
image
My też jak mały skończył miesiąc. Wcześniej mąż sam robił zakupy ale niestety czasem potrzeba do tego kobiety:). W przypadku Ikei, zostawiliśmy Wojtka u teściowej. Natomiast, jeśli chodzi o zakupy w marketach, to nie mamy wyjścia i musimy go zabierać. Robimy tak, jak pisały dziewczyny - szybkie zakupy i do domu. Zabieramy go wtedy w foteliku samochodowym, w sklepie rozpinam kombinezon i zdejmuję czapkę.
image

image

dodam tylko, że mój mały najczęściej zakupy przesypia :)
w tego typu molochach lata najwiecej bakterii, klimatyzacja nie jest czyszczona itd. do roku moje dziecko nie wiedzialo co to sa sklepy
dokłądnie jak madzia jak mały miał ok miesiąca tez zdejmuje czpeczke i rozpinam kombinezon i koniecznie mam butle z mlekiem bo bez tego nie idzie
image

image
moj Oli ma pol roczku i nie zabieramy go do marketow. Uwazam ze skley to nie miejsce dla niemowlat. Na zakupy mozna jezdzic na zmiane, jest tesco calodobowe, a ostatni robie spozywke przez internet i jestem bardzo zadowolona, oszczedzam czas, pieniadze i nie dzwigam :)
Miśka jeździ z nami na zakupy od kiedy skończyła 3 miesiace
zwykle jeździła w wózku (zabieraliśmy gondolkę, a później spacerówkę ze sobą a nie tylko stelaż)
zwykle ubierana była wtedy w kurteczkę i ja tez zdejmowałam w środku, tak samo czapkę
Asia84 - jak jest kto na zmianę to pewnie że można się wymienić przy dziecku ale niektórzy nie mają! Napisz proszę skąd robisz spożywkę przez neta - to rozwiązywałoby dużo moich kłopotów - 4pietro bez windy i problemy kręgosłupowe
image
image
Asia84 zaopatrujesz sie w spożywkę w Almie? Czy moze jest jeszcze coś innego?:)
Gabryś ma 4,5m-ca i nigdy nie był w Hipermarkecie ani Centrum Handlowym :)

największe sklepy w jakich był to Biedronka, Polo Market i małe Tesco :)
- asia84, napisz proszę w jaki sklepie internetowym kupujesz spożywkę ?
Dziewczyny a jak wyglądają ceny w Almie? Podobnie do tych w supermarketach? Zakupy dowożą tego samego dnia w którym składa się zamówienie?
I jaki jest koszt za dowóz zakupów?

Dzięki:)
o Almie poczytałam tutaj :

http://www.alma24.pl/index.do

ale może coś innego jeszcze jest w trójmieście?
image
image
Amelka miała 3 tyg. jak poszliśmy na zakupy.
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak mieszka się w Wejherowie? (35 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (110 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Drewniany plac zabaw dla dzieci? (45 odpowiedzi)

Dziewczyny chciałabym zrobić Nikosiowi plac zabaw w ogrodzie.Drewniany,wiadomo jakis domek ze...

do góry