Widok

kolejna panna młoda :-)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czesc wszystkim Pannom .....

Juz jakis czas sledze Wasze forum i w kocu zdecydowalam sie cos napisac.

Na slub, ktory bedzie w sierpniu, zdecydowalismy sie z moim Marynarzem w listopadzie. Ale dopiero teraz zaczynam organizowac, zarowno slub i wesele. Niestety zostalam z tym wszystkim sama na glowie, bo moj Luby wyplynal i wroci pewnie jak juz wszystko bedzie gotowe :-)

Wstepnie zarezerwowalam sale w Novotelu- czy to dobrze Waszym zdaniem?
Kosciol tez wstepnie nagrany. Ale poza tym nic, kompletnie NIC.

I tak sobie mysle,czy aby nie zatrudnic jakiejs agencji,ktora kompleksowo organizuje sluby i wesela? To chyba nieglupi pomysl,prawda? Ktos zrobi to fachowo, a ja nie bede musiala sie tak bardzo stresowac! Co o tym myslicie? Dzieki za opinie.

Aha i jak cos to poradzcie cosik w sprawie sukni ( firma, cena, krawcowa ?).

Dzieki serdeczne. Buziaczki
Malikas
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pewnie i fajnie zlecic to agencji. Moze ktos sie orientuje ile kosztuja takie uslugi?
My też mamy wesele w Novotelu w czerwcu :-) to chyba dobrze ;-)

tego wlasnie nie wiem dokladnie, ale mam umowione spotkanie z kobitkami z takiej agencji na wtorek - wtedy bede wiedziec wiecej.

poza tym wydaje mi sie,ze powinno byc taniej, bo taka agencja ma juz jakies swoje szlaki przetarte i jakies uklady.Wiecej bede wiedziec w przyszlym tygodniu...

ale to naprawde jest suppper pomysl - przynjamniej jak dla mnie :-)
jesli moge Cie podpytac o menu.... :-) ile was wyniesie, ile wodeczki i napojow przewidujecie? sorki,ze tak pytam, ale jestem swieza w tej materii i dopiero zaczynam swoja slubna przygode :-)
jak juz bedziesz po tym spotkaniu to daj znac co i jak
na pewno sie odezwe..... moze ten pomysl znajdzie wiecej zwolenniczek :-)
:-) w novotelu spytaj kierowniczki od której będziesz mogła stroić salę, bo wynajęcie dekoratorek może stać sięprzyjemną koniecznością .... ja mam salę dopiero w sobotę od 11tej, bo ponoć goście hotelowi jedzą tam śniadanko :)
więc zdecydowałam się na artline i pania kasię :)
co do konkretów - menu, picie itd, to nie mam pojęcia zielonego jeszcze ;-) termin ustalania menu jest chyba jakoś 2-3 tygodnie przed ślubem, a także sposób serwowania jedzonka i picia :) i godziny podawania posiłków też :)

chodzi o novotel w gdańsku na pszennej :) si ? :)

dokladnie o ten sam ;-)

dzieki za rade i wszelkie uwagi mile widziane ;-)

mam taki metlik w glowie,ze nie wiem od czego zaczac te przygotowania......

sukni brak...nawet nie mam pomyslu!!!
z wszelkimi pytankami i spostrzeżeniami dot. hotelu "wal" do mnie na priv ;-)
chętnie ci będę opowiadać co i jak się toczy... ;-) spoko, do sierpnia jest dużo czasu :) zdążysz bez obawy :)!!

pozdrówka GG2842819

dziekuje serdecznie.... taka pomoc bardziej doswiadczonej przyszlej panny mlodej jest nieoceniona .... moj GG 2155203
a jesli moge spytac o Twoja suknie... domyslam sie,ze juz czeka na ten wielki dzien... co to za cudenko? ja nie wiem na co sie zdecydowac...kupic czy szyc??? tego jest tyle, ze na prawde ciezko wybrac...
malikas witaj na forum:))

dzieki Pluszowa.... w koncu razem z Wami :-) ..niecierpliwe Panny Mlode :-)
Malikas, a novotel masz już "zaklepany" umową czy na razie tylko ustnie?
my przed popdpisaniem umowy poszliśmy do hotelowej restauracji na "próbę" obiadkową i powiem ci, że bardzo smaczne jedzonko było ;-) oby taki poziom utrzymali w daniach weselnych, no nie?

najbardziej smakowała mi 40% zniżka ;)

na razie tylko telefonicznie rozmawialam z kobitka, ale sadze ze sie zdecyduje, bo nie mam wilkiego wyboru jezeli chodzi o wolne sale na sierpien. Takze milo slyszec, ze Novotel jest w miare ok. :-)
mam nadzieje,ze wszystko kaze sie w porzadki i nie spotkaja nas zadne przykre niespodzianki !!!!
Witaj na forum, zwlasza witam Cie jako przyszla "marynarzowa" - ktoras z kolei juz :):)
Ja mam slub w lipcu, mojego M nie bedzie jeszcze przez 2 miesiace i w zasadzie to jesli chodzi o zalatwianie wszystkiego to jestem calkiem sama (od tesciow pomocy nie chce), ale dam rade :) A skoro ja dam, to i Ty tez :)

Witaj Olga,

Moj tez wraca za 2 m-ce.... i cwaniaczek wroci na gotowe, co? ;-)

Mam nadzieje,ze dam rade. W sumie przyszli tesciowie sa baaardzo sympatyczni, wiec pomoc mile widziana. Wlasnie jutro si edo nich wybieram, zeby omowic pare spraw. zobaczymy...
a Ty na jakim etapie przygotowan?
to moze sa na tym samym statku???? :)
Etap swoj juz opisywalam - zaklepany lokal (jestem na etapie ustalania menu i w przyszlym tyg. wplacam zaliczke) i sprawy koscielne (data, protokol i nauki z glowy :)
Przede mna cala reszta (stroje, fotograf, autko, pryzstrojenie kosciola i sali troszke, muzyka w kosciele i muzyka w knajpie - czyli jakies CD z romantycznymi kawalkami, ale raczje do sluchania, bo tancow nie przewidujemy).
Mam nadzieje ze to bedzie na tyle i ze uda sie to do lipca zalatwic.
Pozdr :)

widze,ze przygotowania w toku....;-)

ja na razie mam tylko zarezerwowna wsteonie sale i kosciol .... i nic poza tym ;-(
zastanawiam sie nad wynajeciem kogos, kto kompleksowo organizuje wesela.Mam pare firm i dwa umowione spotkania, wiec zobeczymy co z tego wyjdzie.Nie wiem ile kasuja za taka obsluge, ale moze nie bedzie tak zle :-)
Moze macie jakies doswiadczenia z takimi firmami ( kogos polecacie? )

Moj Marynarz plywa tym razem niedaleko (Anglia, Irlandia, Hiszpania i te okolice) :-)
do góry