Widok

kolposkopia

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie,
Czy któraś z Was miała może robioną kolposkopię?
Jeśli tak to gdzie i jaki jest koszt?
Najbardziej interesowałoby mnie w Gdyni lub Rumii.
Dzięki za odpowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja miałam w gabinecie dr. Butalewicz, raz w miesiącu tam robią, koszt 100 zł.
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
ja mialam skierowanie od ginekologa, wiec zrobiono mi na NFZ w szpitalu w Gdansku na Klinicznej, za darmo oczywiscie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
współczuję
image

czego i komu??
image
image
kolposkopia to było chyba moje najgorsze dotychczasowe przeżycie, dlatego współczuje, ale broń boże nie bójcie się - ja po prostu trafiłam na jakaś pie*** lekarkę, która zostawiła mnie "pod opieką" praktykanta, który miał wykonać badanie... no i wykonał tak, że mało co się nie wykrwawiłam.
image

to mialas pecha.
ja bylam 2 razy i nic mnie nie bolalo, nie bylo nawet nieprzyjemne, i nawet nie plamilam, widocznie zalezy od lekarza wykonujacego badanie.
image
image
no miałam, niemałego...
image

to zwykłe badanie nie ma się czym stresować, nie boli i nie jest nieprzyjemne - bez przesady!
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mi kolposkopię robiła dr Olszewska ale to Gdansk więc w temacie za bardzo nie pomogę, mogę jedynie potwierdzić, że jest to zupełnie normalne, bezbolesne badanie.
troche mnie nastraszyłyście :-(
mam nadzieję, że nie będzie tak źle :-(
Sama kolposkopia to oglądanie przyrządem szyjki macicy i pochwy. Można odczuwać pewien dyskomfort jeśli robiona jest próba octowa i jodowa. A krwawienie występuje najczęściej jeśli pobierane są wycinki. W moim przypadku badanie nie należało do przyjemności, ale to bardzo ważne by je zrobić, jeśli są jakieś wątpliwości. Dzięki niemu wykryto i u mnie wczesne stadium raka szyjki macicy. Wcześniej miałam cytologię 1 - robiłam z bezpłatnego programu... był dopisek "rozmaz odpowiedni do oceny warunkowo; przyczyny: brak komórek z kanału szyjki". Kazano mi przyjść za 3 lata, ale kiedyś już miałam 3 i nie uwierzyłam w ten wynik i w sumie dzięki własnej dociekliwości i lekarzom jestem już po operacji. Wiem, że kolposkopie wykonuje się w Gdyni Redłowie w szpitalu, ja miałam robioną na Klinicznej w Gdańsku, wykonuje się ją w wielu gabinetach prywatnych (gdzie mają kolposkop), Invicta w Gdańsku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A długo czekałas na badanie? czy od razu jak poszlas ze skierowaniem cie zbadali?
Miałam kiedyś w dolnym Sopocie w 2006, nie pamiętam nazwiska lekarza – jakiś brodaty gość, który chyba pracuje w Redłowie. Muszę przyznać że jest specjalistą, aczkolwiek mógłby nieco popracować nad wyglądem gabinetu (gabinet w kamienicy, z wyglądu zamierzchła komuna). Poza tym lekarz był mało kontaktowy i pamiętam że bardzo mocno mi się to odbiło na psychice, bo przez ten długi czas w ogóle nie potrafił mnie odstresować, a ja byłam bardzo wystraszona i spodziewałam się większego poziomu wsparcia psychicznego. Acha, polecam pójść gdzieś, gdzie robią wydruk, bo tamten lekarz rysował ręcznie co zobaczył...

Koszt wtedy około 100zł. Nie było to nic przyjemnego jeśli chodzi o odczucia, poza tym trwało dosyć długo. Nie bolało ani nie miałam potem plamienia ani innych nieprzyjemnych historii.
image
image
ja w zeszłym roku w styczniu chiałam zrobić w szpitalu w Redłowie, to mi powiedzieli, że nie robią i do widzenia. Zrobiłam u dr Agnieszki Kowalewskiej-Włas w prywatnym gabinecie w Gdańsku. NIc nie bolało.
a ile kosztowała w gabinecie Pani Kowalewskiej?
ppp7 czyli ja:-)

Nie pamiętam dokładnie, ale z cytologią, badaniem i wizytą wyszło około 200-250 zł.
image
hop.

moze ktos aktualnie robil kolposkopie? jaki jest koszt?
musze ponownie zrobic, tym razem prywatnie.
juz wiem, ze na Kowalskiej cena to 190 zl, a w Invikcie 150 zl.
moze ktos robil gdzies taniej?
hej!
Caroca widze,ze w maju odswiezalas watek. I co robilas, gdzie , jaka cena i jak to przezylas? Mnie to czeka, dzis odebralam wyniki cytologii,lekko sie zalamujac...choc wiem,wiem musze poczkeac na badanie histopatologiczne i na ta kolposkopie. Bede miec chyba 9wrzesnia... ech jakos mnie dobilo to co przeczytalam...
Mimii nie zalamuj sie mi wyszla cytologia IIIB czyli juz stan przednowotworowy zostalam wyslana na pobranie wycinka wynik byl ok. po roku kolejna cytologia juz I byla ale do kontroli co pol roku bo najprawdopodobniej jest zakazenie wirusem HPV teraz ide ponownie zrobic. Powiedzcie mi wlasnie od czego to zalezy ze raz kieruje na kolposkopie a raz na pobranie wycinka?
image
No wlasnie co lekarz to inna teoria. Moj powiedzial,ze juz sie nie oznacza cytologi cyframi-albo jest prawidlkowa albo nie, a Ty Aniu piszesz ze Ci oznaczaja. Ech... no podobno raz moze byc ten hpv a raz nie.... co za łajno!!! no ale co juz jestesmy w grupie ryzyka i trzeba to badac...
hej,
wtedy jeszcze nie zrobilam kolposkopi, zwlekalam z nia strasznie.
teraz moj ginekolog juz mnie przymusil na maxa do niej. co prawda w cytologii wyszedł tylko stan zapalny, ale mam nadzerke, ktora jest bardzo duza, a teraz w czasie ciazy mi krwawi, wiec jest podstawa, zeby jednak zrobic badanie.
jestem zarejestrowana dopiero na 12 wrzesnia w Invikcie.
Koszt 150 zl.
image
image
Dzieki za odpowiedz.

No to chyba zle robilas zwlekajac...no ale bylo minelo, dobrze ze teraz Ci ja zrobia. Ale jak jestes w ciazy to moga pobierac wycinek do bad histop? Oby nic nie wyszlo... A do kogo idziesz do Invicty?
w Invikcie do tego badania polecam dr Ewę Żmudzińską. Ona robi najlepiej i nic a nic się potem nie dzieje.
ja juz mialam dwa razy (w dwoch poprzednich ciazach) robiona kolposkopie i nigdy mi wycinka nie brali do badania.
mam nadzieje, ze i tym razem nie trzeba bedzie.

ide wlasnie do dr Żmudzińskiej, pani w rejestracji mi ja polecila.
dla mnie te poprzednie kolposkopie nie byly jakims traumatycznym przezyciem, nie mialam po nich zadnych komplikacji, takze ide z pozytywnym nastawieniem.

mam nadzieje, ze u Was bedzie wszystko w porzadku - bo przeciez musi byc!!!
image
image
No ja tez do Żmudzinskiej, jutro musze zadzwonic i upewnic sie na kiedy dokladnie mam wizyte....

A jak to wyglada w Invicie? Lek moj mowil,ze to "zabieg" w war szpitalnych...domniewam,ze to idzie sie na 1 dzien do szpitala. A czy w Invicie tez taki "oddzial jest"

Czytalam w necie,ze nie mozna wsplzyc 7dni przed...i po....
Ja robię co 8 tyg kolposkopie u dr Żmudzińskiej w Invicta, raz za 150zł innym razem na skierowanie jak się uda wpasowac z terminem...
Moge tylko powiedzieć, że dr Żmudzinska wie co robi jesli chodzi o to badanie i zmiany nablonkowe, ma duża wiedzę...Pierwszy raz, gdy cytologia wyszła mi kiepska i to w ciąży...dostalam polecenie od gin. natychmiast zrobic kolposkopię...nie spałam nie jadłam do badania, na szczescie dr Żmudzińska mnie nieco uspokoiła...po porodzie bedzie się mysleć co dalej, a teraz regularna kontrola
to prawda dr Żmudzińska jest godna polecenia, mało takich lekarzy z taką wiedzą...niestety
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Też polecam dr Żmudzinską do kolposkopii!
image
image
Ja mialam robioną kolposkopie u dr Januszewskiej, nic sie nie działo, nic nie bolało... takze polecam... i na NFZ
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (69 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (85 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

fizjoterapeuta OWI Gdynia M.Morawski (6 odpowiedzi)

hej. czy ktoś uczęszczał z dzieckiem do tego pana? Jakie wrażenia?

do góry