Widok
Ja miałam w gabinecie dr. Butalewicz, raz w miesiącu tam robią, koszt 100 zł.
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
to zwykłe badanie nie ma się czym stresować, nie boli i nie jest nieprzyjemne - bez przesady!
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Sama kolposkopia to oglądanie przyrządem szyjki macicy i pochwy. Można odczuwać pewien dyskomfort jeśli robiona jest próba octowa i jodowa. A krwawienie występuje najczęściej jeśli pobierane są wycinki. W moim przypadku badanie nie należało do przyjemności, ale to bardzo ważne by je zrobić, jeśli są jakieś wątpliwości. Dzięki niemu wykryto i u mnie wczesne stadium raka szyjki macicy. Wcześniej miałam cytologię 1 - robiłam z bezpłatnego programu... był dopisek "rozmaz odpowiedni do oceny warunkowo; przyczyny: brak komórek z kanału szyjki". Kazano mi przyjść za 3 lata, ale kiedyś już miałam 3 i nie uwierzyłam w ten wynik i w sumie dzięki własnej dociekliwości i lekarzom jestem już po operacji. Wiem, że kolposkopie wykonuje się w Gdyni Redłowie w szpitalu, ja miałam robioną na Klinicznej w Gdańsku, wykonuje się ją w wielu gabinetach prywatnych (gdzie mają kolposkop), Invicta w Gdańsku.
Miałam kiedyś w dolnym Sopocie w 2006, nie pamiętam nazwiska lekarza – jakiś brodaty gość, który chyba pracuje w Redłowie. Muszę przyznać że jest specjalistą, aczkolwiek mógłby nieco popracować nad wyglądem gabinetu (gabinet w kamienicy, z wyglądu zamierzchła komuna). Poza tym lekarz był mało kontaktowy i pamiętam że bardzo mocno mi się to odbiło na psychice, bo przez ten długi czas w ogóle nie potrafił mnie odstresować, a ja byłam bardzo wystraszona i spodziewałam się większego poziomu wsparcia psychicznego. Acha, polecam pójść gdzieś, gdzie robią wydruk, bo tamten lekarz rysował ręcznie co zobaczył...
Koszt wtedy około 100zł. Nie było to nic przyjemnego jeśli chodzi o odczucia, poza tym trwało dosyć długo. Nie bolało ani nie miałam potem plamienia ani innych nieprzyjemnych historii.
Koszt wtedy około 100zł. Nie było to nic przyjemnego jeśli chodzi o odczucia, poza tym trwało dosyć długo. Nie bolało ani nie miałam potem plamienia ani innych nieprzyjemnych historii.
hej!
Caroca widze,ze w maju odswiezalas watek. I co robilas, gdzie , jaka cena i jak to przezylas? Mnie to czeka, dzis odebralam wyniki cytologii,lekko sie zalamujac...choc wiem,wiem musze poczkeac na badanie histopatologiczne i na ta kolposkopie. Bede miec chyba 9wrzesnia... ech jakos mnie dobilo to co przeczytalam...
Caroca widze,ze w maju odswiezalas watek. I co robilas, gdzie , jaka cena i jak to przezylas? Mnie to czeka, dzis odebralam wyniki cytologii,lekko sie zalamujac...choc wiem,wiem musze poczkeac na badanie histopatologiczne i na ta kolposkopie. Bede miec chyba 9wrzesnia... ech jakos mnie dobilo to co przeczytalam...
Mimii nie zalamuj sie mi wyszla cytologia IIIB czyli juz stan przednowotworowy zostalam wyslana na pobranie wycinka wynik byl ok. po roku kolejna cytologia juz I byla ale do kontroli co pol roku bo najprawdopodobniej jest zakazenie wirusem HPV teraz ide ponownie zrobic. Powiedzcie mi wlasnie od czego to zalezy ze raz kieruje na kolposkopie a raz na pobranie wycinka?
hej,
wtedy jeszcze nie zrobilam kolposkopi, zwlekalam z nia strasznie.
teraz moj ginekolog juz mnie przymusil na maxa do niej. co prawda w cytologii wyszedł tylko stan zapalny, ale mam nadzerke, ktora jest bardzo duza, a teraz w czasie ciazy mi krwawi, wiec jest podstawa, zeby jednak zrobic badanie.
jestem zarejestrowana dopiero na 12 wrzesnia w Invikcie.
Koszt 150 zl.
wtedy jeszcze nie zrobilam kolposkopi, zwlekalam z nia strasznie.
teraz moj ginekolog juz mnie przymusil na maxa do niej. co prawda w cytologii wyszedł tylko stan zapalny, ale mam nadzerke, ktora jest bardzo duza, a teraz w czasie ciazy mi krwawi, wiec jest podstawa, zeby jednak zrobic badanie.
jestem zarejestrowana dopiero na 12 wrzesnia w Invikcie.
Koszt 150 zl.
ja juz mialam dwa razy (w dwoch poprzednich ciazach) robiona kolposkopie i nigdy mi wycinka nie brali do badania.
mam nadzieje, ze i tym razem nie trzeba bedzie.
ide wlasnie do dr Żmudzińskiej, pani w rejestracji mi ja polecila.
dla mnie te poprzednie kolposkopie nie byly jakims traumatycznym przezyciem, nie mialam po nich zadnych komplikacji, takze ide z pozytywnym nastawieniem.
mam nadzieje, ze u Was bedzie wszystko w porzadku - bo przeciez musi byc!!!
mam nadzieje, ze i tym razem nie trzeba bedzie.
ide wlasnie do dr Żmudzińskiej, pani w rejestracji mi ja polecila.
dla mnie te poprzednie kolposkopie nie byly jakims traumatycznym przezyciem, nie mialam po nich zadnych komplikacji, takze ide z pozytywnym nastawieniem.
mam nadzieje, ze u Was bedzie wszystko w porzadku - bo przeciez musi byc!!!
No ja tez do Żmudzinskiej, jutro musze zadzwonic i upewnic sie na kiedy dokladnie mam wizyte....
A jak to wyglada w Invicie? Lek moj mowil,ze to "zabieg" w war szpitalnych...domniewam,ze to idzie sie na 1 dzien do szpitala. A czy w Invicie tez taki "oddzial jest"
Czytalam w necie,ze nie mozna wsplzyc 7dni przed...i po....
A jak to wyglada w Invicie? Lek moj mowil,ze to "zabieg" w war szpitalnych...domniewam,ze to idzie sie na 1 dzien do szpitala. A czy w Invicie tez taki "oddzial jest"
Czytalam w necie,ze nie mozna wsplzyc 7dni przed...i po....
Ja robię co 8 tyg kolposkopie u dr Żmudzińskiej w Invicta, raz za 150zł innym razem na skierowanie jak się uda wpasowac z terminem...
Moge tylko powiedzieć, że dr Żmudzinska wie co robi jesli chodzi o to badanie i zmiany nablonkowe, ma duża wiedzę...Pierwszy raz, gdy cytologia wyszła mi kiepska i to w ciąży...dostalam polecenie od gin. natychmiast zrobic kolposkopię...nie spałam nie jadłam do badania, na szczescie dr Żmudzińska mnie nieco uspokoiła...po porodzie bedzie się mysleć co dalej, a teraz regularna kontrola
Moge tylko powiedzieć, że dr Żmudzinska wie co robi jesli chodzi o to badanie i zmiany nablonkowe, ma duża wiedzę...Pierwszy raz, gdy cytologia wyszła mi kiepska i to w ciąży...dostalam polecenie od gin. natychmiast zrobic kolposkopię...nie spałam nie jadłam do badania, na szczescie dr Żmudzińska mnie nieco uspokoiła...po porodzie bedzie się mysleć co dalej, a teraz regularna kontrola