Widok

kompletny brak energii...:(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jestem jakość w 8tc.
Nie mam energii na nic...Kompletnie. Całymi dniami siedzę w domu przed kompem lub TV. Chałupa zapuszczona masakra jakaś.
Apetytu brak.
Do tego dochodzi strach,że coś może być nie tak z ciążą. Albo jak to będzie poźniej-czy dam sobie radę itp.
Jak sobie z tym poradzić?
Nie mogę się do niczego zmobilizować. Strasznie się tez przy tym męczę.
A jak było u Was? Na początku kipiałyście energią czy raczej odwrotnie?

:(((
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja czuję się podobnie, jestem w 6 tc, dodatkowo bardzo boli mnie brzuch :((( , też cały dzień leżę, nie mam na nic siły.... nic mi się nie chce :(
ja przez początki obu ciąż spałam i to długoooooo. Wszędzie wtedy mogłam zasnąć. Męczyło mnie wszystko i nic mi się nie chciało- to normalne, hormony szaleją. Najlepszy to będzie drugi trymestr- duuużo energi, siły, werwy, brzuszek jeszcze nie taki ciężki. Będzie dobrze! :-))
Spałam i też nie jadłam za dużo, nie martw się, to normalne. :-)
Później możesz mieć w drugą stronę i nie spać prawie wcale, mieć apetyt za 2... To wszystko objawy ciąży.

Trzymaj się :-)
ja miałam dokładnie tak samo.o ciąży dowiedziałam się dopiero w 8 tygodniu.nie wiedziałam co ze mna jest.myślałam ,że mnie jakieś chorubsko łapie, bo nic mi się nie chciało,tylko bym spała.teraz jestem w 12 tygodniu i senność minęła,ale nadal męczą mnie nudnosci,wymioty i są dni,że nie wychodzę z łóżka.
niestetyja nie znalazłam na to dobrej rady,po prostu duzo leżę,śpię...myślę,że to po prostu trzeba przeczekać
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
To normalne w tym tyg, ja zasypiałam wszędzie, a najgorzej bałam sie jeżdzić samochodem, bo jak wracałam z pracy to w połowie drogi musiałam sobie powiki trzymać, żeby sie nie zamknęły, a ja dojechałam do domu i zledwością wspiełam sie na 2 piętro to od razu do łózia. Jeszcze chwilkę cie to pomeczy i powinno ustapić w 4 msc, ale niektóre dziewczyny mają tak dużej, wszytsko zalezy od organizmu. Nie przejmuj sie więc tylko wypoczywaj dużo. No i gratulacje :-)
Dzięki:)

już myślałam,że coś jest ze mną nie tak.
czyli trzeba przeczekać...ech.

pozdrawiam dziewczyny i spokojnych ciąż!
Ja mam tak do tej pory :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niestety ja też tak mam i to od 5 tygodnia, i wcale mi sie nie chce spac, wrecz spie po kilka godzin tylko w nocy, ale kompletny brak sil, teraz już troszke mi przechodzi i powoli wraca apetyt bo na poczatku mialam wstręt do prawie wszystkiego i nudności, ale odpukać powoli już coraz lepiej, ale tez jeszcze najchetniej caly dzien bym z lozka nie wstała, ale zmuszam się bo już mam tego dość. Także niestety trzeba przeczekać i mieć nadzieję że jak najszybciej minie.
śpijcie i odpoczywajcie ile się da :) ja właśnie zaczynam trzeci trymestr i ze spaniem coraz gorzej :)
a najgorsze jest myślenie- niepokój, strach...wątpliowści.

Czasem nachodzą mnie takie myśli,że jestem przerażona- raz jestem radosna jak skowronek,że jestem w ciąży a za chwilę czy ja naprawdę chcę tego dziecka! to straszne-potem mam wyrzuty sumienia, czuje się wyrodną przyszłą matką.
Wyć mi się chce:((
miałam to samo...spałam gdzie popadnie, prawie nic nie jadłam bo nic mi nie smakowało, no i cały czas zadręczałam sie myślami czy z dzidzionem wszystko w porządku....przeszło jak ręką odjął w 4 miesiącu :)
Ja miałam podobnie, też chodziłam cały czas zaspana a teraz niestety odwrotnie, nie mogę spać po nocach. Tak więc dziewczyny śpijcie ile się da, bo później może być troszkę gorzej.
Niespanie jest gorsze, ostatnio miałam 3-dniowy maraton bezsenny, podczas którego w sumie spałam 10 godzin. Wprawka przed opieką nad dzieciątkiem...
u mnie to samo....brak energii na wszystko...2 tyg temu byłam u lekarza i się okazalo ,ze to dosc wczesnie ale ciąza jest,,,,2 tydzien.teraz juz 3 tydzien leci....jem bardzo malo ....do tego jak mam zrobic obiad to jeszcze gorzej odrzuca na metr....cos strasznego ze mną sie dzieje....rano i wieczorem masakra
spokojnie:)tak może być do 12 tygodnia a potem jest duuuuużo lepiej,miałam tak samo,ale potem zastrzyk energii i przyjemność z bycia w ciąży,obserwowanie jak brzusio rośnie,coś pięknego i te ruchy maluszka.
To przyćmiewa wszystkie złe samopoczycia,mdłości,zgagi itd..........
oby...duzo tak osob mowi, ze tak bedzie więc mam nadzieje ,ze i ja tak bedę miała
to normalne wlasnie ksztaltuje się lozysko a to "zjada" strasznie duzo energii i organizm jest wyczerpany. Ja mogłam w pierwszym trymestrze spać po 12-13h i było mi mało - wracałam po pracy i spalam. W II tr. jest juz lepiej :)
mnie wczoraj dopadlo jakies przeziebienie ...zapchany nos ,mięśnie bola dzis nie dalam rady ni eposzłam do pracy... w glowie sie kreci...chyba od tego lezenia.
Ajka , moje poczatki ciąży to jakas masakra mobilizowalam sie tylko ,żeby iść do pracy , przychodzilam z roboty i tak jak stałam to kładlam sie spac , budziłam sie kolo 22 przebieralam w pizame i dalej spac, uwierz, nic mnie nie interesowalo, gdyby nie to ,ze musiałam isc do pracy to bym 2 miesiące przechodzila w szlafroku bo nie mialam nawet siły zębow umyć.naszczescie dla mojego uzebienia to mija:-)))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry