Widok

koniec karmienia piersią

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Do kiedy chcecie karmić swoje pociechy piersią?Mój maly skończy niedlugo 7 miesięcy , postanowilam od 8 m-ca przejść na mleko modyfikowane. Przez 2 tygodnie chcę podawać mu oprocz posilków uzupełniajacych które dostaje , mleko z piersi+ raz dziennie mleko modyfikowane. Czy mam przyzwyczajać go do picia z butelki, czy mogę np. podać mleczko w kubeczku do picia dla dzieci??? W buteleczce podawałam mu do tej pory soczki i herbatki, ktorych i tak nie wypijal( wolał bawić sie smoczkiem, gryżć go) .

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzis wlasnie ogladalam program i dowiedzialam sie ze kubki-niekapki baaaaardzo psuja zgryz, lepsze sa buteleczki ze slomka

moja ma 8miesięcy, karmię cyckiem tylko w nocy

Doczytałam teraz ze chodzi o mleko a może kubek niekapek mówia że dobry bo nie psuje zgryzu.

Z tego co widziałam w różnych programach to w tym wieku spokojnie powinien juz jeść z łyżeczki o konsystencjach papki ale myśle że najlepiej poradź się pediatry.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry