Widok
Demolka masz rację, ale sorry chyba normalne, że jak mnie nie będzie w domu a ZUS zapyta gdzie byłam, to mogę podać milion powodów gdzie musiałam wyjść, niekoniecznie na ploteczki do galerii ;)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
moj chlopak jest zameldowany gdzie inndziej a mieszka ze mna ale zus wiedzial ze adres zamieszkania jest inny niz zameldowania poszedl na chorobowe i nie musial siedziec w domu i akurat bylismy na spacerze i kontrola u nas byla nie zostawili kartki w drzwiach nic i nie wiedzielismy ze byla a nastepnego dnia piatek listonosz przynosi zawiadomienie z zusu ze sa trzy dni na wyjasnienie czemu sie w domu nie bylo choc chory moze chodzic bylismy zdziwieni ale trzeba bylo napisac pismo ze bylo sie w sklepie i ok ale nonsens ogolnie staszny stres a tlumaczyli sie w zusie tym ze chory mogl wyludzic zasilek chorobowy a dorywczo gdzies sie zatrudnic ..
hej, a jak przychodzi kontrola z ZUS do nas, to czy do lekarza ginekologa tez przychodzą bądz dzwonia? troche glupio stawiac wlasnego lekarza (który w obawie o nasze zdrowie i powiedzmy na naszą prosbe wystawia zwolnienia na miesiąc) w takiej sytuacji, oczywiscie mam namysli kontrole zleconą przez wlasnego szefa, ktory nie moze pogodzic sie z myslą, ze juz np nie chodze do pracy i nie haruje jak mrówka za psie pieniadze! wiecie cos o tym?
Powiedzieli, ze przyślą mi jakieś pismo... Ciekawe jakie :/
Zadzwonię do nich w poniedziałek i podam adres zamieszkania, niech przychodzą. Zapraszam serdecznie. Tylko niech wezmą pod uwagę, ze mam dwójkę dzieci i równie dobrze mogę zaprowadzać i przywozić ich ze szkoły a nie jak pies warować w domu i czekać, jeżeli nie mam zwolnienia leżącego mam prawo wyjść, choćby na ławkę posiedzieć bo mamy piękną pogodę
Zadzwonię do nich w poniedziałek i podam adres zamieszkania, niech przychodzą. Zapraszam serdecznie. Tylko niech wezmą pod uwagę, ze mam dwójkę dzieci i równie dobrze mogę zaprowadzać i przywozić ich ze szkoły a nie jak pies warować w domu i czekać, jeżeli nie mam zwolnienia leżącego mam prawo wyjść, choćby na ławkę posiedzieć bo mamy piękną pogodę
Ciężarówko, mi na 100% pracodawca nie nasłał ZUS
W firmie jestem zatrudniona od ponad dwóch lat, teraz jestem pierwszy raz od tych dwóch lat na zwolnieniu, wczesniej nie chodziła. Nie wiem dlaczego przyszli, chyba mają za dużo czasu i odwiedzają cięzarne ;)
W firmie jestem zatrudniona od ponad dwóch lat, teraz jestem pierwszy raz od tych dwóch lat na zwolnieniu, wczesniej nie chodziła. Nie wiem dlaczego przyszli, chyba mają za dużo czasu i odwiedzają cięzarne ;)
Małą ciężarówko, mam chodzące... Dlatego jestem w szoku, ze w ogóle przyszli i się czepiali. SZOK !! i to kobiety 86letniej
W poniedziałek zgłoszę im nowy adres pod którym mieszkam i niech przychodzą... Nie dość, że zwolnienie od ginekologa, to strzaskane biodro i zakaz chodzenia za dużo... Skierowanie na CC właśnie ze względu na biodro.
Tylko niepotrzebne nerwy dla mojej babci i przy okazji moje.
W poniedziałek zgłoszę im nowy adres pod którym mieszkam i niech przychodzą... Nie dość, że zwolnienie od ginekologa, to strzaskane biodro i zakaz chodzenia za dużo... Skierowanie na CC właśnie ze względu na biodro.
Tylko niepotrzebne nerwy dla mojej babci i przy okazji moje.
bo np dzisiaj do mnie ktos dzwonil domofonem ale sie kapałam i nie odebrałam,pozatym czesto dzwonia akwizytorzy to nie zawsze lece i odbieram.i teraz mi przyszlo na mysl czy to moze z zusu,chociaz nie sadze zeby pracodawca ich nasłał bo mam zwolnienie zywkłe,chodzace,to bez sensu sprawdzac takie kobiety
Demolka, napisz mi czy był u Ciebie jeszcze ZUS ??
Ja właśnie dziś miałam kontrolę, ale byli u mnie pod adresem zameldowania, a od 2 miesięcy mieszkam gdzie indziej i nie miałam pojęcia, że trzeba ich zawiadomić o tym fakcie.
Powiedźcie o co Was pytali ??
Ja mam zwolnienie chodzące. Komisja z ZUS odwiedziła mnie pod adresem zameldowania gdzie mieszka moja 86letnia babcia.
Zaczeli na babcie najeżdżać dlaczego mnie nie ma w domu, czy aby na pewno jestem chora. !!
Babcia, stara kobita odpowiedziała, ze jeśli mam zwolnienie to raczej nie należę do najzdrowszych :)
Później kobieta zapytała babci, gdzie jestem... Babcia biedna nie wiedziała, że jak mam meldunek u niej to nie muszę tam mieszkać, ale co się dziwić kobieta ma prawie 90 lat.
Czy któraś z Was spotkało też takie "milusie" przeżycie i kontrola z ZUS ??
Ja właśnie dziś miałam kontrolę, ale byli u mnie pod adresem zameldowania, a od 2 miesięcy mieszkam gdzie indziej i nie miałam pojęcia, że trzeba ich zawiadomić o tym fakcie.
Powiedźcie o co Was pytali ??
Ja mam zwolnienie chodzące. Komisja z ZUS odwiedziła mnie pod adresem zameldowania gdzie mieszka moja 86letnia babcia.
Zaczeli na babcie najeżdżać dlaczego mnie nie ma w domu, czy aby na pewno jestem chora. !!
Babcia, stara kobita odpowiedziała, ze jeśli mam zwolnienie to raczej nie należę do najzdrowszych :)
Później kobieta zapytała babci, gdzie jestem... Babcia biedna nie wiedziała, że jak mam meldunek u niej to nie muszę tam mieszkać, ale co się dziwić kobieta ma prawie 90 lat.
Czy któraś z Was spotkało też takie "milusie" przeżycie i kontrola z ZUS ??
Cały ten ZUS to jeden wielki paradoks... Jeśli śpisz, jesteś w WC czy pod prysznicem albo nie zdążysz dojść do drzwi/domofonu (a raczej się doturlać pod koniec ciąży), to już jesteś potencjalnym oszustem i musisz się tłumaczyć :/ A jak dostaniesz pismo z prośba o wyjaśnienie, to ciekawe skąd masz pamiętać, co wtedy robiłaś i to jeszcze żeby było wiarygodne dla urzędnika? A jak cię nie zastaną w piżamie, tylko w normalnym ubraniu, a niby masz leżeć, to co - kara? ;-)
Kolega będący na długim zwolnieniu miał zapowiedzianą kontrolę - dostał pismo że tego a tego dnia o konkretnej godzinie ma być w domu - i to też było bez sensu, bo mógł robić co chce poza tym terminem ;-)
A tak z innej beczki, ja byle kogo nie wpuszczam, każdy może powiedzieć że jest z ZUSu a np. roznosi ulotki ;-)
Kolega będący na długim zwolnieniu miał zapowiedzianą kontrolę - dostał pismo że tego a tego dnia o konkretnej godzinie ma być w domu - i to też było bez sensu, bo mógł robić co chce poza tym terminem ;-)
A tak z innej beczki, ja byle kogo nie wpuszczam, każdy może powiedzieć że jest z ZUSu a np. roznosi ulotki ;-)
no dobrze - ale jeśli nie mamy "leżącego" zwolnienia... to przecież nie będziemy w taką pogodę siedziały w domach :)
wskazane są spacery i dotlenianie :)
sama np. całe dnie spędzam na działce :) tam odpoczywam (czytam książki, haftuję), dotleniam siebie i dzidzię :)
w moim przypadku Zus też ma moje miejsce zameldowania - a nie zamieszkania :P
wskazane są spacery i dotlenianie :)
sama np. całe dnie spędzam na działce :) tam odpoczywam (czytam książki, haftuję), dotleniam siebie i dzidzię :)
w moim przypadku Zus też ma moje miejsce zameldowania - a nie zamieszkania :P