Widok
kosmetyki dla dzieci - do młodych mam
Dziewczyny,
Napiszcie proszę jak to u was było z kosmetykami dla maluchów?
W szkole rodzenia wciąż mówią, że malucha przez peirwsze miesiące myć w samej wodzie z oliwką (i to najlepiej zwykłą, bezzapachową), mydła używać sporadycznie itp itd generalnie ze sama natura i jak najmniej kosmetykow..
Jak to bylo u was? normalnie uzywalyscie zapachowych oliwek, mydla, kremow, szamponow itp? a jesli tak - jakich firm kosmetyki polecacie?
Napiszcie proszę jak to u was było z kosmetykami dla maluchów?
W szkole rodzenia wciąż mówią, że malucha przez peirwsze miesiące myć w samej wodzie z oliwką (i to najlepiej zwykłą, bezzapachową), mydła używać sporadycznie itp itd generalnie ze sama natura i jak najmniej kosmetykow..
Jak to bylo u was? normalnie uzywalyscie zapachowych oliwek, mydla, kremow, szamponow itp? a jesli tak - jakich firm kosmetyki polecacie?
My robiliśmy na początku tak, że właściwie nie myliśmy małej płynem, tylko do wanienki dawaliśmy trochę płynu i tą wodą z wanienki ją myliśmy (żel Nivea). A do smarowania albo linomag, albo zwykła parafina z apteki. Właściwie to wszystko. A, mamy jeszcze sudocrem w razie odparzeń, ale dopiero jak coś się pojawi to smarujemy.
Witaj
Na początku do smarowania ciałka maluszka - parafina (jeszcze w szpitalu).
Używamy kosmetyków z serii Nivea Baby Nutri Sensitive (mleczko do smarowania ciała i żel do mycia ciała i włosów). Kosmetyki są bardzo delikatne i córcia nie ma żadnych uczuleń itp.
Mogę polecić te kosmetyki. Tutaj znajdziesz więcej informacji.
http://www.nivea.pl/products/showĹťel do mycia ciaĹa i wĹosĂłw
NUTRI SENSITIVE
Pozdrawiam
Na początku do smarowania ciałka maluszka - parafina (jeszcze w szpitalu).
Używamy kosmetyków z serii Nivea Baby Nutri Sensitive (mleczko do smarowania ciała i żel do mycia ciała i włosów). Kosmetyki są bardzo delikatne i córcia nie ma żadnych uczuleń itp.
Mogę polecić te kosmetyki. Tutaj znajdziesz więcej informacji.
http://www.nivea.pl/products/showĹťel do mycia ciaĹa i wĹosĂłw
NUTRI SENSITIVE
Pozdrawiam
do kapieli niczego nie wlewam tylko myję zwyklym mydelkiem Bambino(czyli tak jak w szpitalu).
Potem nacieram ciałko oliwką-i tu najlepiej sprawdzila sie oliwka Hippa:)Inne sa zbyt tłuste.Jednak przez pierwszy miesiąc uzywalam parafiny bo mala miala bardzo pomarszczoną skórę.Parafiny mozna uzywac caly czas tak jak oliwki.
Do pupy z kolei uzywam Linomg albo Bephanten bo Nivea strasznie ciezko sie rozsmarowywuje.
Potem nacieram ciałko oliwką-i tu najlepiej sprawdzila sie oliwka Hippa:)Inne sa zbyt tłuste.Jednak przez pierwszy miesiąc uzywalam parafiny bo mala miala bardzo pomarszczoną skórę.Parafiny mozna uzywac caly czas tak jak oliwki.
Do pupy z kolei uzywam Linomg albo Bephanten bo Nivea strasznie ciezko sie rozsmarowywuje.
U mojego małego alergika (atopowe zapalenie skóry - koszmarne) najlepiej sprawdza się seria oilatum (mydełko, olejek do kąpieli, krem do skóry wrażliwej). Również cenię zwykłą parafinę i oliwkę nivea baby i J&J. Szampon J&&. Na ewentualne odparzenia od pieluszek - alantan i jako zasypka zwykła mąka ziemniaczana. Co do pieluch -tylko oryginalne pampersy firmy pampers:) bo inne uczulały (!).
my Tosię kąpiemy w Nivea Baby Nutri Sensitive.
Wcześniej smarowaliśmy ją po kąpieli oliwką Bambino, teraz zmiana na ciekłą parafinę- łuszczy się jej skóra na brzuszku i zgięciach nóżek. Robimy jej zawsze po kąpieli masażyk z użyciem oliwki- teraz parafiny.
Na wyjścia smaruję jej buźkę kremem dla niemowląt Ziajka.
Pupę smarujemy maścią pośladkową (dostałam w szpitalu), jak się skończy maść, to wrócimy chyba do Sudocremu (którym smarowałam na początku). Dla siebie na sutki mam Bepathen.
Wcześniej smarowaliśmy ją po kąpieli oliwką Bambino, teraz zmiana na ciekłą parafinę- łuszczy się jej skóra na brzuszku i zgięciach nóżek. Robimy jej zawsze po kąpieli masażyk z użyciem oliwki- teraz parafiny.
Na wyjścia smaruję jej buźkę kremem dla niemowląt Ziajka.
Pupę smarujemy maścią pośladkową (dostałam w szpitalu), jak się skończy maść, to wrócimy chyba do Sudocremu (którym smarowałam na początku). Dla siebie na sutki mam Bepathen.
pudry i zasypki - nie stosowałam ....
mydło bambino - w zasadzie od poczatku , mozna też kupić w aptece żel myjący dla skór atopowych jest bardzo delikatny i nie uczula .
Dodatkowo stosowałam Oilatum, Emolium , wlewałam do wody w wanience. Po takiej kąpieli juz nie trzeba niczym dziecka smarować.
Nie polecam za to oliwek J&J ani smarowania parafiną jak to czasem w szpitalach doradzają.
Mydła dziecinne stosujemy do dziś (syn ma 5 lat ) bo te zwykłe DOVE i inne uczulają nadal.
mydło bambino - w zasadzie od poczatku , mozna też kupić w aptece żel myjący dla skór atopowych jest bardzo delikatny i nie uczula .
Dodatkowo stosowałam Oilatum, Emolium , wlewałam do wody w wanience. Po takiej kąpieli juz nie trzeba niczym dziecka smarować.
Nie polecam za to oliwek J&J ani smarowania parafiną jak to czasem w szpitalach doradzają.
Mydła dziecinne stosujemy do dziś (syn ma 5 lat ) bo te zwykłe DOVE i inne uczulają nadal.
ja uzywam tylko emolium do kapieli i jako emulcje do ciala.wczesniej uzywalam nivei ale maly jest aleergikiem i mu nie służyła.polecma rownież masc do posladkowa do pupy robiona na recepte kosztuje ok 5 zl i jest o wiele lepsza niz te wszytkie sklepowe dziecko nigdy nie mialo nawet zaczerwienionej pupy.