~Daria
81.190.86.*
(15 lat temu) 19 marca 2011 o 09:44
Nie bardzo rozumiem twojej wypowiedzi, co to ma do rzeczy, co ma fotelik do psa?
"ja taka jakaś jestem nieczuła, rozrzutna i nierozsądna, że fotelik samochodowy dla mnie ważniejszy niż pies"
A używany fotelik to już nie jest bezpieczny? W takim razie zmień swój, bo już swoje wysłużył ;). Może najlepiej kupować nowy co tydzień dla bezpieczeństwa ;)
Z resztą te 2000, które podałaś za wózek i fotelik to produkty z górnej półki. Średnio wózek 3 w 1 (gondola, spacerówka i fotelik samochodowy) kosztują 1200-1500 zł (nowe), a używane to wiadomo, że o wiele taniej.
Koszt wyprawki się różni w zależności od zasobności portfela. Tak samo z resztą jak parcie na poród w prywatnym szpitalu. Dla jednej to zbyteczny luksus, na który bez sensu wydawać pieniądze. A inna nie wyobraża sobie rodzić gdzieś indziej.
Tak samo może być z zakupem wózka, jedna może mieć taki za 300 zł i jest fajnie, a inna musi mieć za 2500 zł, bo musi mieć drogo, a z wózkiem za 300 zł na ulicy by sie nie pokazała. Wydaje jej się że dziecko bedzie szczęśliwsze w drogim wózku....no nie wiem, z czego wynika chęć posiadania tego co drogie. Bo lepsze? Na pewno nie, wystarczy poczytać wątek o błędach w zabawkach FP żeby sie przekonać, ze to co drogie nie znaczy dobre ;)
Z resztą wyprawka to dopiero sam poczatek. Na to jest 9 miesiecy czasu żeby wszystko skompletować.
Później dopiero sie zaczyna. I tak jak dziewczyny piszą niemowlak nie kosztuje dużo. Prawdziwe wydatki bedą jak pójdzie do szkoły.
0
0