Widok

kot z obrożą

Szanowni właściciele kotów,
proszę uprzejmie pilnować swoich zwierząt, bo biegają po ulicach i dziś np. jeden wbiegł do mojego domu przez otwarty taras i zrobił sporo zamieszania, strasząc przy okazji domowników (w tym małe dzieci).
Uprzejmie uprzedzam, że następnym razem kot zostanie złapany i odbiór będzie w schronisku, o ile on to przeżyje, bo wiadomo jak łatwo o zawał u kotów.

Pozdrawiam
hejterom dziękuję
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 21

ciebie do !!!!!!!klatki draniu wsadzić trzeba.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Uwaga! Proszę o pilnowanie zwierząt domowych. W marcu na swoich posesjach można wystawiać klatki tzw zywolapki do odlawiania bezdomnych zwierzat. Zlapane stworzenia proszę wypuszczac w borach tucholskich albo w okolicach wojewodztwa dolnoslaskiego - tam są pod ochroną. Klatki do nabycia drogą kupna np. Na allegro.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
Jak zabity to leży bez ruchu-normalne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Trzeba i to koniecznie ....:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
5,30 rankiem jadę sobie do roboty przez baniakowo a tu na lotniczej zabity kotek sobie leży. Leży sobie tak bez ruchu. Ten kotek to chyba jakiś samobójca. Kotek bez opieki swego pana, smutny, zrozpaczony rzucił się pod koła jakiejś limuzyny od kacapów bo co to za śmierć pod kołami szrota z za zachodniej granicy. BANIAKOWY WŁAŚCICIELU KOTKA BIJ SIĘ W PIERSI BO JA KOTEK PATRZĘ NA TWE ŁAPKI Z GÓRY.
Myślę, że pracownicy schronisk wiedzą, że właściciele kotów wypuszczają je na dwór i odpowiednio zareagują na taki telefon... Porównanie sytuacji z kotem do sytuacji dzikiego zwierzęcia - szkoda komentować.
a czytając wpisy idioty można również zadzwonić po psychiatrę :)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jeśli widać że to czyjś kot a jest puszczony sam można też rozważyć wywiezienie do schroniska, skoro właścicielowi wszystko jedno gdzie jest. Nie ma obowiązku sprawdzania adresu właściciela. Tak samo, jak np. widząc dzikie zwierzę (np. dziki) na posesji można zadzwonić np. po straż miejską.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10
Nie ma obowiązku prowadzenia kotów na smyczy, ani zakazu ich wypuszczania. Jeśli ktoś ma kota i wypuszcza go na zewnątrz, to ma go pilnować...? Jakiś absurd. A jeśli komuś przeszkadzają koty, to trzeba albo się szczelnie odgrodzić albo zamieszkać w miejscu odosobnionym.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ludzie dajcie już spokój
- nie chcesz odwiedzin - zrób gęsty żywopłot.
Nikt kota nie będzie na wsi trzymał na smyczy albo nie wypuszczał na dwór. I już. A jak nie możecie tego zaakceptować rozważcie sens mieszkania tutaj. Bo przecież nie tylko wizyta kota sąsiadów wam przeszkadza? Prawda?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4
Kotów można po prostu nie lubić, przy całej sympatii dla wszystkich innych zwierząt (no, może oprócz insektów). Pogódźcie się z tym, że nie każdy ma ochotę, aby odwiedzał go jakiś nieznany sierściuch.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak się kota boisz to lecz się
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
wszyscy jestescie mega wiesniaki z falowcow ktorzy wrocili do siebie na wioche. buraki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Samopas dobry tekst. Jak kot ucieknie to nic nie pomorzę to są dzikie stworzenia. Sama wiem bo mam kota . Czeka tylko na okazję żeby otworzyć taras i odrazu ucieka i jeden skok i go nie ma. Wraca po godzinie zadowolony chodź ja zamartwiam się gdzie on był i czy mu nic nie jest. Nie da rady upilnować.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak widać z wpisu poniżej, jeśli chodzi o autora wątku, to pohukujący burak, który cudze pod nosem a swoje pod lasem ma :D, koledzy drą się pod oknami, dzieciaki total bezstres dewastują cudze mienie, a ten bezczel ma problem z kotem sąsiada :) Własnych dzieciaków nie potrafi odpowiednio wychować :D
Moje doświadczenie mówi, że zwykle ci co najwięcej szczekają są największymi burolami, mocni w ryju do czasu, kiedy nie trafią na silniejszego co weźmie sprawy w swoje ręce i pozamiata nie koniecznie zgodnie z prawem :)
Przykra Polska Januszowa rzeczywistość... Bareja
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3
No Bareja, ostatnio bylem w Holandii. Do mieszkania przychodzily stale koty zaprzyjaznionych sasiadow. Chodza po calej okolicy i maja mnostwo zaprzyjaznionych domow. Duzo ludzi trzymalo drzwi otwarte calymi dniami i koty wchodzily/wychodzily kiedy chcialy.
W zimie bylem w Austrii, gdzie do kwatery codziennie zachodzily do nas dwa koty. Byly przyzwyczajone, ze kazdy nowy turysta ich chetnie i bez problemu wpuszcza. Dzieci za kazdym razem zachwycone nowymi mruczkami do glaskania. Ale zapewne sa zachwycone dlatego, ze widza przyklad rodzicow, ktorzy generalnie lubia zwierzeta.
Tak wiec ten watek jest bardzo smutny, ze w PL jest tyle agresywnych, nienawistnych ludzi.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5
A Ty przyjdź do mniei wyrównaj mi trawnik, który Twoje bachorki rozjeździły rowerami i dodatkowo nie życzę sobie więcej, aby Twoi znajomi, którzy nie mogą się dostać doTwojej posiadłości wydzierali sie k*** i ch*** na pół osiedla - serio, kup se dzwonek. A od kotów wara, bo wiem gdzie mieszkasz :P
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6
Serio Bareja by się obśmiał z idiotów z którymi tu mamy do czynienia :D
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Na szczęście jest XXI wiek i zawsze można nagrać filmik.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
No to pan od wątku musi udowodnić że poniósł szkody i w jakiej wysokości, nie wiem czy to będzie opłacalne bo zdaje się, że samo wniesienie pozwu do 10 tys pln to 500 złotych :D
zawsze można próbować, jeśli się ma dowody, bo sad w takich sytuacjach potrafi bezlitośnie zapytać skąd wiadomo, że kupa jest TEGO kota a nie jakiegoś innego :D Jakie są dowody na to że to KOT SĄSIADA a nie zabłąkany bezpański zwierz :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Banino

Imperium-Auto Salon (13 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

proszę o opinie rodziców z szkoły A i B (4 odpowiedzi)

dzień dobry. szukam rodziców którzy mogli by się wypowiedzieć o szkole A i B w Baninie. Proszę...

do góry