Widok

mokre stópki

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mój 3,5 miesięczny Maluch ma często mokre, jakby spocone stópki. Dziwi mnie to bo nie jest za ciepło ubrany, nosi śpiochy z bawełny a nie jakiś sztucznych tworzyw. Czy Wasze dzieciaczki mają podobnie, czy to u nas jakaś anomalia?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój tak nie miał moz eto kwestia ciepła w mieszkaniu, a moze genetyczne??

czasem nadmierne pocenie świadczy o barku wit.D3 ale to chyba bardziej dotyczy pocenia sie główki.
Nadmierne pocenie i związek z witaminą D3 może być dwojaki - niedobór lub nadmiar.

Fotografia:

I cała reszta:

Dokładnie u nas aukrat był niedobór,ale o tym to moze stwierdzic lekarz po badaniach.
ja bym tez powiedziala o tym lekarzowi.
mojej psiapsioly cora, tez miala niedobor wspomnianej wczesniej wit., tyle ze u niej pocila sie glowka

Też może to być zwykła nadmierna potliwość, co jest chyba opcją najgorszą, bo upierdliwą dla dorosłego, a właściwie niewyleczalną... Mam w rodzinie osobę, której od niemowlęctwa ze stóp i dłoni cieknie woda.

z noiedoborem/nadmiarem wit. D - poci się główka

mój karol tak ma , ale w naszym przypadku to genetyczne

Może się ssiusiał po prostu? :)

Jeju co za idiotczne pytanie :)

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

Każdy sądzi według siebie... Ponury to, że ty sikasz w gacie a potem ci cieknie po nogawkach aż do samych stóp, nie oznacza, że wszyscy tak mają, co nie?!

tak sie zastanawiam czy dla Ponurego istnieją wogole nieidiotyczne pytania....Chyba nie.Powinienes pojsc podziekowac swojej mamusi za to,ze gdy byles mały to napewno tez miala takie"IDIOTYCZNE" problemy martwiąc sie o swoje dziecko.Coz,pewnie sie starała kobita a mimo to wyrósł z synalka taki ...-ominę nazewnictwo zeby nie wzbudzać w Ponurym chęci na dalsza dyskusje bo przeciez on tylko na to czeka(kurde,ale chlopak musi miec problem ze sobą hehe)

Przesadzasz....

Nie denerwuj się :)

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

ja mam inną teorię, Ponurego mama jak widać chyba za mało pytała...

Mojemu malemu pocila sie glowka i stopki-okazalo sie ze ma niedobor wit.d3 i bierze teraz podwojna dawke.
ano tak.za malo pytala i dlatego ponuremu sie teraz mózg poci i dlatego taki jest jaki jest hehhehehhehe :P

Hej moja córka też tak ma, tzn. zimne stópki a spocone, to nic strasznego nie martw się:)
Pytałam pielęgniarki i lekarki też, i obie stwierdziły, że tak może byc u maluchów bo mają jeszcze niedojrzały układ krwionośny itp
pozdrawiam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry