Widok

krzesełko do karmienia: drewniane czy z tych plastikowych?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
CO sądzicie dziewczyny? Które lepsze?

Dla dziecka które już dobrze siedzi?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
zależy jakie chcesz plastikowe, ale te większe maja dodatkowe funkcje typu zdejmowany blat, kosz na zabawki, regulowane oparcie. a drewniane są chyba raczej proste.
chyba że zastanawiasz się pomiędzy zwykłym drewnianym a zwykłym plastikowym (typu jak w ikei te białe) to chyba niewielka różnica tyle ze plastik łatwiej umyć.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
no własnie podstawowe pytanie: czy te wszystkie "bajery" w plastykowych krzeselkach sa tak naprawde potrzebne? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam to najzwyklejsze z Ikei i jestem bardzo zadowlona

wg mnie te bajery w krzesełkach, typu regulacja podnóżka, oparcia i inne pierdoły są zbędne

dziecko wieczności tam nie siedzi, zje i heja dalej do zabawy
image
image
My kupilismy takie, z ktorego mozna potem zrobic stoliczek i krzeselko.
No i teraz z tego juz kozrystamy-Jasiek oglada tam ksiazeczki itp.
Nie ma zadnych wiekszych bajerów, tyle, ze ma bardzo wygodne siedzisko, regulowane, przydawalo sie jak synek był mniejszy.

Mielismy drewniane ale bylo bardzo wąskie, ciasne.

Mamy takie,polecam!

http://www.allegro.pl/item797183113_krzeselko_do_karmienia_stolik_2_w_1_w_wa.html
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
gdybym posiadała teraźniejsze doświadczenie wcześniej, zakupiłabym zwykłe ikeowskie krzesełko. Mam drewniane i rzeczywiście, każda chrupka czy danie na nim rozpaćkane muszę szorować czymś ostrym. Jedyny jego plus jest taki, że dodatkowo po przekształceniu do krzesełka będzie stoliczek
imageimage
image
a jak jest ze stabilnoscia tego Ikeowskiego krzesełka?

osobiście wydaje mi sie ze bardziej stabilne jest takie drewniane... w koncu dziecko czesto wychyla sie na boki... bynajmniej moje jest dosc ruchliwe :)
Moje dziecko nie chciało wogóle jeśc w krzesełku,korzystaliśmy z niego może z pół roku.
Zdejmowana tacka - wygoda do mycia,regulacja wysokości jak dla mnie niekonieczna ponieważ i tak dziecko siedziało na jednej wysokości dostosowanej do mnie aby było mi wygodnie karmic,regulowane oparcie - nie wykorzystane,przecież nie da się karmic na pół leżąco.
Ja akurat składałam krzesełko bo mam mało miejsca w mieszkaniu i chowałam do przedpokoju więc to na plus.
Kilka razy posiedziała w nim bawiąc się a ja mogłam coś zrobic w kuchni ale gdy zaczęła chodzic nie było już mowy o siedzeniu.
Myślałam,że będzie w nim jadła jako nawet starsze dziecko ale gdy kupiliśmy stolik z krzesełkiem z Ikea to tam zaczeła jadac posiłki mając półtora roku albo na moich kolanach.

Ogólnie uważam w naszym przypadku za produkt bez którego dalibyśmy radę się obejśc :) aczkolwiek są dzieci które ładnie siedzą i uczą się jeśc o krzesełko jest w pełni wykorzystane.

A mieliśmy takie tylko trochę tańsze i w innym kolorze.:)
http://esklep.babyfant.pl/index.php?main_page=product_info&products_id=383

no mnie juz meczy karmienie Kini w leżaczku gdzie ma pozycje własnie pół leżącą dlatego orientuje sie w sprawie krzesełek i tak pytam bo janie poznac zdanie innych bardziej doswiadczonych :)
to moje najzwyklejsze jest bardzo stabine i zarazem lekkie
ma szeroko rozstawione nóżki więc nie ma szans żeby się przewróciło

dodatkowo mam do niego tackę i na samym początku używałam taką miękką poduchę dopasowaną do krzesełka
image
image
wg mnie lepsze są te plastikowe- ja korzystam z tych opcji... Przydaje mi się kosz pod krzesełkiem (na śliniaki, chusteczki itp), czasami zmieniam Tośce kąt siedzenia albo wysokość krzesełka.

Dzięki temu będzie mogła z niego korzystać jak będzie już sama dreptała, bo można np. obniżyć je do samego dołu.

Mi się drewniane (mimo, że właśnie zazwyczaj uwielbiam drewno!) nie podobają.
image

image
mieliśmy drewaniane takie z którego potem mozna zrobić stolik+ krzesełko osobne - służyło nam do 2,5 roku :-)
my mamy drewniane bo zajmuje zdecydowanie mniej miejsca.mozna zniego zrobic stoliczek i krzesełko.No ale Sara i tak nie chce w nim siedziec dluzej niz 15 min,bo to zwyczajnie nudne:D
image
ja ma plastikowe z graco i jestem bardzo zadowolona malutki chetnie w nim siedzi moge cos porobic w kuchni a on sie w nim bawi, do karmienia idealne zdejmowany blat super do mycia a po złozeniu malo miejsca zajmuje:)
no to do góry :)))))))))

zaczynamy zastanawiać się nad zakupem krzesełka :)

nie wiem - najzwyklejsze z IKEA "Antilop" czy może coś stabilniejszego? (to krzesełko nie wygląda zbyt stabilnie)

patrze na opinie na http://www.bangla.pl/meble-wyposazenie/dla-dzieci/krzeselka-do-karmienia-c129.htm

i sama już nie wiem :/
Agusia,mam praktycznie nowe IKEA antilope do sprzedania.Niebieskie;)

Jeśli Cię interesuje, oddam za 40zł.
image

image

My mamy plastikowe, z ktorego mozna potem zrobic stolik i krzeselko i to jest jego plus :)
Ma regulowane oparcie, ale nie korzystalismy z tego
Pokrowiec ile razy bym go nie prala to i tak ZAWSZE jest upackany.... Pokrowiec na fotelikach to jakas porazka.... No chyba, ze jest z ceraty :)

U rodzicow mam zwykle z IKEI i sprawdza sie,
majac porownianie kupilabym drugi raz zwykle z ikei razem z tacką, a nie plastikowego czy klamota :)
image
Ania - właśnie widziałam Twoją aukcję na Allegro ;)

zastanawiam się tylko jakie krzesełko chcę :/ póki co nie mam pojęcia :/

marynia - u rodziców masz Antilop?

image
Aniu - kupiłam Wasze krzesełko na Allegro ;P
Tak u rodzicow mam Antilop z tacką :)
Wydaje mi sie, ze jak Mloda byla mniejsza to wygodniej sie jej siedzialo nawet w tym ikei niz w naszym obszernym plastikowym - zawsze jakos jej dupcia zjezdzala :)
image
Znajomi mają Antilop, kilka razy korzystaliśmy z niego w restauracjach, jest OK.

U moich rodziców Stach ma drewniane krzesełko z IKEA, też dobre.

W domu mamy Blooma, z tego fotelika jesteśmy bardzo zadowoleni, sprawdza się już od pierwszych dni życia maluszka. Nam była potrzebna duża regulacja nachylenia siedziska i pięciopunktowe pasy, bo Stach długo kiepsko siedział.
My dostalismy takie drewniane na jakas okazje, i zaczelam sadzac w nim mala do karmienia jak miala jakies 5 m-cy, dokupilam taka poduszke z ikei-ochraniacz, bo sie obijala o drewno i w ogole za duze to siedzisko bylo dla niej. Ten drewniany stolik jest przysrubowany,wiec nie mozna go wyjac zeby spokojnie posadzic dziecko na krzeselku, no i trzeba dokupic szelki jak maluch jest juz bardziej mobilny. Generalnie krzeselko nam sie nie sprawdzilo, w tym okresie, wiec kupilismy takie plastikowe, z tym koszem, regulowanym oparciem, wkladka na mniejsze dziecko itp i jest fajne, mala lubi w nim siedziec, latwo sie je czysci, a drewniane czeka az mala podrosnie i wtedy wykorzystamy jako krzeselko i stoliczek
W sumie zanim ja kupie krzesełko dla dziecka jeszcze trochę czasu minie, ale mam już swój typ i na pewno będzie to drewniane krzesełko, w którym można obniżać siedzisko i podnóżek, a stolik w odpowiednim czasie odkręcić. Takie krzesełko będzie mogło służyć naszemu maleństwu nawet kilkanaście lat i przez regulowaną wysokość siedziska na pewno nieco starszemu dziecku będzie wygodniej na nim siedzieć niż na krześle dla dorosłych. Na razie znalazłam takie:

image

image

image

do każdego z nich można dokupić miękki materiałowy pokrowiec dla małego dziecka.
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Dobry ortodonta (30 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

do góry