Widok

krzywe ząbki

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej dziewczyny
moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale zauważyłam że już teraz są krzywe!
dwie dollne jedynki odrobinkę ale górna jedynka(najpierw wyszly obie dwojki, teraz ida jedynki) idzie krzywo i to będzie raczej mocno widoczne
jestem przerażona... są jakieś rady, cokolwiek jak zrobić żeby szły prosto?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lena dostała pierwszego zęba jak miała 14 miesięcy :). W tej chwili gdy dzieci w jej wieku mają już prawie wszystkie zęby, ona jeszcze nie ma dwójek, ani trójek :).

I co prawda nie ma krzywych ząbków, ale ma np. mega diasteme między jedynkami. Byłam u dentysty tydzień temu i Pani mi powiedziała, że w tym wieku, i wogóle przy mleczakach nie ma kompletnie czym się przejmować. Wiadomo, że jak wyjdą następne to może się reszta zejść, mogą się wyprostować. A jak wyjdą już stałe, i problem, czy u mnie diastemy, czy u Ciebie krzywo rosnących ząbków pozostanie, zawsze można założyć aparat. Więc ja się tego trzymam i nie martwię :)
moze i racja ale przezywam wszystko...
Mi stomatolog powiedziała, że nie ma co się denerwować bo wszystko może się wyrównać kiedy powychodzą następne zęby
wit d już nie bierze... jedziemy na kaszkach(mleka mod nie tknie, ale przemycam jej do tych kaszek troche wiecej) i je normalnie-jogurty, serki, mieso, warzywa...
a moze za malo witaminy D ???
mojemu synkowi górna jedynka też wyrosłą krzywa, tak jakby na ukos, tez byłam trochę na początku tym zmartwiona, poszłam z nim do dentystki się poradzić i powiedziała mi,że z mleczakami nic się nie robi, kazała mi tego ząbka masować,tak jakbym go próbowała odkręcić,bo dziąsła u dziecka są jeszcze miękkie i troszkę może się uformować jeszcze,ale niewiele to dało.Poza tym zęby mleczne ze stałymi nie mają nic wspólnego i jest szansa,ze stałe będą ok:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry