Widok

które chusteczki nawilżane polecacie na start?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Które chusteczki nawilżane są wg Was najdelikatniejsze? Chciałabym zaopatrzyć się w nie przed porodem i zależy mi na czymś, co będzie mało "chemiczne" (delikatny zapach, małe prawdopodobieństwo uczulenia). Nie wiem, czy kupić jedno opakowanie i testować, czy kilka na raz w promocji? Czy takie chusteczki testuje się jak kosmetyki, czy raczej wszystko jedno jakie?:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja polecam chusteczki Tami, do kupienia tylko w rossmanie, sugerowałam się opinią jednej z blogerek i się nie rozczarowałam.
Jestem za Tibelly z netto, są świetne!

Ale i tak wacik z czystą wodą najlepszy ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój mały ma uczulenie prawie na każde chusteczki najczęściej używaliśmy gazików nasączonych wodą a z chusteczek to tylko biedronkowe dada naturals te zielono białe, a przetestowałam chyba większośc dostępnych marek na rynku
Teraz mały ma rok i uzywam papireu nawilżającego z biedronki i też go nie uczula.
PS. dodam,że pampersy używamy tylko oryginalny pampers, bo dada odparza małemu pachwiny
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja nie polecam żadnych na stałe, co innego użyć ich okazjonalnie, a co innego zamiast wody z środkiem myjącym.
tak też mówiła położna, pytając czy chciałabym zamiast mycia np. rąk wciąż wycierać je chusteczkami
Niestety nie znam tego sklepu, za to mam Rossmanna za rogiem ;) ale wypróbuję jak na niego trafię. Skład składem, też czytam, ale też nie wszystko wszystkim dzieciom szkodzi, takie mam wrażenie... Jednak żeby nie testować produktów pielęgnacyjnych na dzieciach, metodą prób i błędów, mam taki sposób, że zawsze sama używam na twarzy, mam wrażliwą skórę.
Wbrew pozorom, chusteczki z dyskontów są najlepsze i do tego tanie:)

polecam analizę składu, dziewczyna zrobiła świetną rzecz:):

http://www.srokao.pl/2015/06/analiza-chusteczki-nawilzane.html

Po lekturze zaopatrzyłam się w chusteczki z netto :) Tibelly baby sensitive:) zanim trafiłam na w/w stronkę zakupiłam w jakiejś promocji chusteczki Pampersa, ale widzę, ze nie jest najlepiej...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dla mnie najłagodniejsze i dobrze nawilżone (ale nie za mokre jednocześnie) są chusteczki kindii, na początek można wypróbować dla skóry wrażliwej, a potem zmieniać w zależności od potrzeb dziecka :)
nowe dada z biedronki:-)sa bez parabenów,bawelniane,biodegradalne:-)
ja od początku używam białych pampersa i wszystko OK tylko Zuza należy do tych dzieciaków co im wszystko jedno na nic sie nie uczula:) uffff
ja używałam dzidziusia:) Bardzo jestem z nich do dnia dzisiejszego zadowolona, najgorsze są dla mnie huggiesy..:/
na stronie Nivea są trochę inne informacje - Chusteczki Pure & Fresh zawierają paraben, dokładnie methylparaben. Tak samo Soft&Cream

Ktoś wprowadza konsumentów w błąd :)
Nikaa,
Wszystkie chusteczki NIVEA Baby mają pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka. Są hipoalergiczne i polecane od pierwszych dni życia. Odnośnie parabenów, chusteczki Pure&Fresh oraz Toddies nie zawierają ich w ogóle, a Soft&Cream zawierają jeden rodzaj.
Hipp jest bardzo dobry
NIVEA Baby Soft&Care świetnie pachną i są dobrze nasączone
czy chusteczki Nivei zawierają parabeny?
waciki i ciepła woda
Ja też używałam tych kompresów bo moja mała miała uczulenie na chusteczki. http://www.doz.pl/apteka/p2123-Kompresy_wlokniste_niejalowe_Medicomp_10_x_10_4_warstwowe_100_szt
Witaj Kejt,

Dużo mam poleca Ci chusteczki NIVEA Baby Soft&Care, co świadczy o dużym zaufaniu, jakim cieszą się produkty tej marki. Rzeczywiście, wszystkie kosmetyki firmowane logo NIVEA Baby są delikatne i hipoalergiczne. Chusteczki, o których piszę, zostały nasączone pielęgnacyjnym kremem z naturalnym olejkiem z nagietka, dzięki czemu nie tylko oczyszczają, ale również pielęgnują pupę niemowlaka, zapewniając natychmiastową ulgę podrażnionej skórze. Kompletując wyprawkę, możesz wybrać chusteczki w plastikowym pudełku, a później wymieniać wkłady.

Gdybyś miała jeszcze jakieś pytania dotyczące pielęgnacji Maluszka – chętnie odpowiem.

Ekspert NIVEA Baby, udzielam odpowiedzi na Państwa pytania dotyczące produktów marki NIVEA Baby. Zapraszam do dyskusji
No ja też na Zaspie, niestety nie trafiłam do tej apteki- szkoda :(
Dzięki za namiar- przyda się przy drugim dziecku ;)
a póki co polecam świeżym i przyszłym mamom- naprawdę warto !!!
Dokładnie takie kompresy jak na Zaspie w szpitalu (bo oddarłam kawałek opakowania w szpitalu i z tym poszłam do apteki) kupowałam w aptece "DoZ" w "domkach" obok ETC. Czasem musiałam je zamówić, ale zwykle tam były bez problemu.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

do góry