Widok

kupki po Nutramigen

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Właśnie przechodzimy na to mleko, wcześniej był Bebilon Pepti (alergia na białka, no ale kupy były rzadkie i lekko pieniste, czasem ze śluzem i pediatra zaleciła Nutramigen bo wygląda na to że też nietolerancja laktozy) mam pytanie do mam, jakie po tym mleczku są kupki, bo u nas pierwsza kupa po przejściu niestety wodnista choć kolor się poprawił z zielonego na żółtawy. Mamy całą przeprawę z tymi mlekami chciałabym żeby ten Nutram. już pomógł na te rzadkie kupy. Wiecie może jakie badanie zrobić na nietolerancję laktozy? Pediatra nic nam nie zaleciła a ja chciałabym się upewnić czy to jest to
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mojego były zielonkawe i papkowate po tym mleku ale miał zatwardzenia po 2 tyg i przeszliśmy na pepti .
Podawaj moze Lacidobaby albo Enterol na te kupki może to kestia flory bakteryjnej w jelitach ...próbowalaś ?? Z tym , ze musisz podawać dłuższy czas z 10 dni codziennie ..zapytaj lekarki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas po Nutra kupki były szaro zielone i nadal rzadkie niestety. Teraz jesteśmy na Isomilu i kupki są książkowe :) Dodam, że Bebilon Pepti też małej nie służył :(
image
image

image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak byliśmy na Pepti to podawałam Dicoflor 30 przepisany przez pediatrę ale po 3 tyg stosowania nie było żadnej poprawy :/
image
daj kupkę do badania moze jakas bakteria jest ???poproś o skierownanie albo zób prywanie to chyba nie jest duży koszt
Ja podawałam Delicol ale poprawa była krótkotrwała :( Z Nutramigenem były problemy z piciem małej nie bardzo podchodziło smakowo to mleko :(
image
image

image
Dokładnie tak jak pisze Rybalon trzeba wiedzieć na 100% czy to nietolerancja i wtedy wprowadzać ewentualnie odpowiednie preparaty. Bez tego można jedynie domniemywać co i jak. Koszt badania kału na ciała redukujące to ok 15 zł więc nie dużo.
image
image

image
Właśnie tak myślę, żeby zrobić prywatnie badanie kału, czy wystarczy ogólne?
image
Musisz zrobić badanie kału z oznaczeniem poziomu PH i tzw. ciał redukujących. Samo bad. ogólne nie wystarczy.

My robiliśmy pryw. w lab. tuż obok szpitala wojewódzkiego w gdańsku.

Po Nutramigenie jak najbardziej kupka może być zielono- zółta, papkowata.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dzięki wielkie, tak zrobię tylko muszę teraz poczekać bo mała robi kupkę co 3 dni i wychodzi na niedzielę a potem znowu pewnie wtorek-środa, no ale mam nadzieję że tyle wytrzymamy
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
u nas ronwiez kupki byly papkowate, zielono-zolte ale dla mnie nutramigen to porazka a nie mleko..zapychalo mlodego..dla nas ratunkiem bylo wlasnie pepti :) ale co dziecko to inaczej..
image
Po nutramigenie mogą być jak najbardziej rzadkie kupy!! Moja też miała rzadkie na tym "mleku" i jedną dziennie co jest ok. Z tym że ja przeszłam na inne bo z czasem przestała chcieć pić i traciła na wadze.
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

nnt. mieszkanie na parterze (72 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad kupnem mieszkania na parterze właśnie i proszę Was kobitki byście napisały...

podrażnienia po goleniu (23 odpowiedzi)

dziewczyny:jak radzicie sobie z podraznieniami po goleniu miejsc intymnych oraz z niemiłym...

Niania u was w domu- pytania (26 odpowiedzi)

Witam ,jestem nianią z małym stażem opiekuńczym .Mam kilka pytań do mam które mają opiekunki w...

do góry