Widok

kuracja oczyszczająca włosy (?)

hej, jakiś czas temu był watek o szamponach i chyba Aghata podawala przepis na kurację oczyszczajacą włosy z silikonów itp. tylko nie mogę go za chiny znaleść ... może pomożecie ? :)
a w tak w temacie - znacie jakieś dobre szampony przeznaczone do oczyszczania włosow z silikonów lub domowe kuracje ?
albo może u fryzjera da sę coś takiego zrobić ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja używam szamponów/masek.odżywek z L`oreal i jedwab czasem....to źle? co powinnam zrobic? sprawdzic skład tych kosmetyków czy co?podpowiecie?
Jak masz ładne włosy, to możesz je sobie myć czymkolwiek. Kiedyś miałam piekne włosy i dziwiły mnie akcje w stylu wycofanie wash&go - że niby włosy obciążał i oklejał - ja miałam po tym włosy jak z reklamy...

Widzę teraz, niestety, co z moimi osłabionymi włosami zrobiły te wszystkie kolorowe Pantene, Nivea czy Glisskury - oklejały zniszczony, porowaty włos silikonem, bez tony odżywki włosy się filcowały i nie dawały po umyciu rozczesać, ale niestety - nawet jak po wierzchu włosy były błyszczące i miękkie, to pod spodem umierały bez odżywiania, bo silikon blokował całkowicie dopływ jakichkolwiek substancji natłuszczających i odżywiających włos. Co jakiś czas mi sie kruszyły, rozdwajały, raz mi nawet całe pasma odpadły po rozjaśnianiu... Po zmyciu silikonów miałam szare, prowate, martwe włosy.

Przekonałam sie, że odżywki za kilkanaście złotych wcale nie odżywiają, tylko oklejają.

Odżywiają oleje, odbudowują i uelastyczniają włos, po kilku zabiegach pojedynczy włosek, nawet 5 razy rozjaśniany w przeszłości, mogę naciągać jak gumkę.

Bez silikonów jest seria Alterra z Rossmanna, nie są to rewelacyjne produkty "same w sobie", ale nadają się do codziennej pielęgnacji, nie szkodzą na dłuzszą metę, a cały efekt robią oleje nakładane od czasu do czasu.

Polecam szampon Olamin Wax Pilomax. Ogóleni produkty Pilomax w swoim składzie nie zawierają SLS, parabenów czy silikonów więc śmiało możesz po nie sięgać częściej. Polecam.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

do góry