Widok

kurs szycia na maszynie

Witam, poszukuję kursu szycia na maszynie. Jestem na urlopie macierzyńskim, niedługo zacznę wychowawczy, chciałabym wykorzystać ten czas na zdobycie jakiś nowych umiejętności, szczególnie tak praktycznych. Interesowały by mnie zajęcia, najlepiej w Gdańsku, na poziomie podstawowym. Chyba fajnie jest uszyć sobie pościel, firanki, jakieś ciuszki dla dziecka, czy nawet dla siebie, zamiast miotać się między pólami sklepów, gdzie wszystko strasznie drogie i na tzw. "jedno kopyto". Jeśli ktoś wie, o takich zajęciach proszę o informację
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ten temat pojawiał się wielokrotnie na tym forum i zawsze kończył się jednym wielkim znakiem zapytania.
Na zstronie ZDZ w Gdańku jest informacja o kursie projektowania i szycia, ale czy będzie nabór....musisz się dowiedzieć.
Co to jest ZDZ?
Zakład Doskonalenia Zawodowego
A może znajdą się chętne dziewczyny na taki kurs. Jak nie znajdę czegoś w Gdańsku to sama zorganizuję. Jeśli byłby ktoś chętny dajcie znać, może warto się tym zająć.
Moim zdaniem to świetny pomysł. Taka umiejętność strasznie się przydaje w życiu. Jakby co- jestem chętna.
Super MissMix!!! Czy byłby jeszcze ktoś chętny? Ja, MissMix i moja siostra to już trzy kursowiczki. Myślę, że byłby sens na zorganizowanie kursu przy 10 osobach...tak mi się wydaje
o! ja też z miłą chęcia :)
w razie gdyby udało się zgromadzić chętne babeczki na kurs - mój mail - jozia58wp.pl
też jestem chętna, mój mail malla8@wp.pl
No to jest już 5 zainteresowanych uczestniczek. Ja w takim razie czekam na kolejne ewentualne chętne. Ponieważ nie wiem o szyciu na maszynie nic uprzedzam, że byłby to kurs na poziomie podstawowym. Oczywiście jeśli całe to przedsięwzięcie się powiedzie. Żeby jakoś wszystkich przekonać, że organizacja takiego kursu jest możliwa informuję, że znam się troszkę na organizowaniu różnych rzeczy, z racji profesji, którą wykonuję. Obecnie jednak jestem na urlopie macierzyńskim, a za chwilkę na wychowawczym i chcę zrobić coś dla siebbie, wykorzystując swoje dotychczasowe doświadczenie. Piszcie jeszcze, czy macie maszyny do szycia, bo to moja główna zagwostka. Moja mam posiada i wiem, że mi pożyczy:) A i piszcie z jakich jesteście dzielnic Gdańska, bo miejsce jest bardzo istotne:)pozdrawiam i rozglądam się za salą i dobrą krawcową. Będę w kontakcie!!!
ja jestem z Osowy a na maszynę zbieram od tego :)

ja jestem równie ciemna, nie wiem kompletnie nic o szyciu wiec jakiekolwiek podstawy na początek będą super. :)

pozdrawiam
ucieło mi pierwsze zdanie : na maszyne zbieram od tego miesiaca :)
Też mam w planie zakup maszyny. To chyba dobra inwestycja:)
A CZY W GDYNI KTOŚ BYŁBY CHETNY???
MAIL ALINA-D@O2.PL
ooo w Gdyni to ja bardzo chętnie :)
no właśnie wiem, że w Gdyni jest taki kurs, ale dla mnie za daleko, szczególnie, że dziecko muszę z kimś zostawić a wtedy każda minuta na wagę złota. Niestety z Gdańska ilość chętnych niezmienna, czyli 5 osób...to chyba za mało, żeby zorganizować kurs. Czekam, może jeszcze ktoś się "zgłosi".
ja też bym poszła z chęcią ale to zależy od terminu, miejsca i ceny
mój mail toshiba1@inbox.com
jakbyście coś wiedziały dajcie znać
Dziewczyny, robiłam wstępne rozpoznanie i myślę, że kurs "weekendowy", ok. 20 godzinny, nawet w centrum Gdańska, mógłby kosztować ok 250 zł - 280 zł na osobę. Jest to szacunkowa suma, którą zamieszczam, by ewentualnie wzmóc potencjalne zainteresowanie. Mam w tej chwili, wraz ze mną, 6 chętnych kobitek. To ciągle za mało, szczególnie, że przy konkretnych terminach i miejscu może się okazać, że sprawy życiowe, wykruszą kilka osób- to normalne. Piszcie co sądzicie o cenie, ja cały czas chcę się tym poważnie zająć, i najpóźniej na wiosnę nauczyć się szyć, chociażby jakieś podstawowe rzeczy:)
ale masz na myśli, że cały kurs w jeden weekend?

Inne tematy z forum Kobieta

Nerwica (7 odpowiedzi)

Witam wszystkich, pisze na tym forum ponieważ nie mam już siły, a mam nadzieję że ktoś też ma to...

Sprawa karna dobry polecany adwokat Gdańsk (61 odpowiedzi)

Witam pisze z naglącą sprawą... mojego partnera czeka postępowanie karne -sprawa karna do 8 lat...

do góry