Widok
kurs szycia na maszynie
Witam, poszukuję kursu szycia na maszynie. Jestem na urlopie macierzyńskim, niedługo zacznę wychowawczy, chciałabym wykorzystać ten czas na zdobycie jakiś nowych umiejętności, szczególnie tak praktycznych. Interesowały by mnie zajęcia, najlepiej w Gdańsku, na poziomie podstawowym. Chyba fajnie jest uszyć sobie pościel, firanki, jakieś ciuszki dla dziecka, czy nawet dla siebie, zamiast miotać się między pólami sklepów, gdzie wszystko strasznie drogie i na tzw. "jedno kopyto". Jeśli ktoś wie, o takich zajęciach proszę o informację
No to jest już 5 zainteresowanych uczestniczek. Ja w takim razie czekam na kolejne ewentualne chętne. Ponieważ nie wiem o szyciu na maszynie nic uprzedzam, że byłby to kurs na poziomie podstawowym. Oczywiście jeśli całe to przedsięwzięcie się powiedzie. Żeby jakoś wszystkich przekonać, że organizacja takiego kursu jest możliwa informuję, że znam się troszkę na organizowaniu różnych rzeczy, z racji profesji, którą wykonuję. Obecnie jednak jestem na urlopie macierzyńskim, a za chwilkę na wychowawczym i chcę zrobić coś dla siebbie, wykorzystując swoje dotychczasowe doświadczenie. Piszcie jeszcze, czy macie maszyny do szycia, bo to moja główna zagwostka. Moja mam posiada i wiem, że mi pożyczy:) A i piszcie z jakich jesteście dzielnic Gdańska, bo miejsce jest bardzo istotne:)pozdrawiam i rozglądam się za salą i dobrą krawcową. Będę w kontakcie!!!
Dziewczyny, robiłam wstępne rozpoznanie i myślę, że kurs "weekendowy", ok. 20 godzinny, nawet w centrum Gdańska, mógłby kosztować ok 250 zł - 280 zł na osobę. Jest to szacunkowa suma, którą zamieszczam, by ewentualnie wzmóc potencjalne zainteresowanie. Mam w tej chwili, wraz ze mną, 6 chętnych kobitek. To ciągle za mało, szczególnie, że przy konkretnych terminach i miejscu może się okazać, że sprawy życiowe, wykruszą kilka osób- to normalne. Piszcie co sądzicie o cenie, ja cały czas chcę się tym poważnie zająć, i najpóźniej na wiosnę nauczyć się szyć, chociażby jakieś podstawowe rzeczy:)