Widok

laktator medela mini electric sprawdza sie ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jakie plusy i minusy sa tego produktu?
mialam do czynienia kiedys z recznym laktatorem i myslalam, ze sie zajade. dlatego chodzi mi o predkosc tego sprzetu ;)
z gory dziekuje za odpisanie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jedna piers ok 4 min i mam 150ml. polecam :)
sprawdza się:)

minus, że jest głośny troszkę.
dobrze ściąga
Mi też się sprawdza - chociaż Kasia, szczerze zazdroszczę Ci ilości pokarmu...ja niestety muszę dokarmiać mieszanką... Ale laktator działa jak należy, jest poręczny i ogólnie nie mam zastrzeżeń. A córcia już w trakcie pobytu w szpitalu przyzwyczaiła się do jego dźwięku i teraz działa na nią usypiająco :)
gdyby nie ten laktator, to pewnie rzuciłabym w diabły karmienie swoim mlekiem...

kopiuję co kiedyś napisałam :)

7-7, 5-5, 3-3 - ten system ściągania pokarmu laktatorem zwiększa laktację :)
czyli laktatorem ściągasz 7 minut jedna pierś potem 7 minut drugą pierś, 5 minut pierwsza pierś i 5 minut druga, 3 minuty pierwsza, 3 minuty druga. W sumie ściąganie trwa 30 minut. I nieważne czy leci czy nie. W ten sposób udrożnisz piersi. I najlepiej ściągać co trzy godziny...

jestem żywym dowodem na to, że ten system faktycznie działa :) 2,5 tygodnia temu byłam bliska przerwania "karmienia piersią"... w moim przypadku to nawet zbyt wiele powiedziane - "karmienie"... ;P
ściągałam dziennie z obu piersi 80-120ml (a wtedy jeden posiłek mojego Synka miał 105ml)... (efekt mojego leczenia antybiotykiem + ogromnych stresów po porodzie cc)
teraz mój synek jednorazowo zjada 120ml :) a ja jestem w stanie zapewnić mu 3 pełne posiłki dziennie :D czasem nawet troszkę większe ;)

wcześniej używałam ręcznego laktatora (Avent) i dopóki miałam pokarm(tuż po porodzie, przed leczeniem) to było ok... później jak pokarm zaczął mi zanikać to niestety ten laktator sobie nie radził, a ja miałam dosyć "machania" tym bardziej, że mam problemy z dłońmi... :/
kupiłam Medela Mini Electric - i to był strzał w 10 :D))))

ściąga bardzo dobrze :D a czas tak szybko mija, że często ściągam kilka minut dłużej ;)
przy ręcznym tylko patrzyłam kiedy wreszcie koniec... ;P

także Medela Mini Electric + system 77-55-33 - razem u mnie odniosły duży sukces :)))))
super, to mam kolejna rzecz niezbedna na liste ;) dziekuje jeszcze raz ;)
sprawdza się, mały minus- trochę głośny

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry