Widok

łatwe studia ???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
wiem, że to trochę głupio zabrzmi, ale chcię wiedzieć, gdzie można zrobić łatwe studia mgr? Potrzebuję tylko papierka, a mam dzieci i nie mam wiele czasu na niewiadomo jak ciężką naukę....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12

nie ma latwych studiów, jak chcesz byc w czyms dobry i miec fajne wykształcenie, to trzeba sie uczyc, po prostu. Ja obecnie studiuje pedagogike na Uczelni Korczaka w Warszawie, sporo nauki, ale jest naprawde spoko
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Faktycznie, założenie z góry, że studia będa łatwe jest raczej błędne. Myslę, że ewentualnie można sobie po prostu lepiej zorganizować czas na ich realizację, ale z założenia trzeba się uczyć. Ja np. zaczęłam magisterkę z administracji online na WSKZ i przez prace na dwie zmiany faktycznie mam mało czasu na naukę, ale dzięki takiej formie przynajmniej mogę sobie dopasowac tok nauki do wolnego czasu. Mam nadzieję, że uda Ci się jakoś mądrze wybrac, to w końcu zadecyduje w pewnym stopniu o Twojej przyszłości :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie ma czegoś takiego jak łatwe studia ;) Wszędzie trzeba się uczyć, taka prawda.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja realizuje studia pierwszego stopnia organizowane przez WSKZ. Studia są prowadzone w formie online dzięki czemu jest to bardzo wygodne. Kadre stanowi wykwalifikowana grupa wykładowców, dzięki czemu myśle, że dużo się naucze.

Osobiście polecić mogę http://www.lsw.edu.pl . Dodatkowe studia z zakresu pedagogiki na bardzo wysokim poziomie. Takie specjalizacje, których u innych nie znajdziemy. Jak ktoś chce się rozwijać to myślę, że będzie to dla niego dobre miejsce.

Wg mnie techniczne. Ew.prawnicze albo lekarskie, ale te to już długi maraton , 8-11 lat. Wiele firm rozpoczyna teraz prace to sztuczna inteligencja + nauczanie maszynowe. Ciekawymi tematami może być też jakieś zarządzanie social mediami, jednak świat idzie w kierunku internetu i komunikacji przez portale różnego rodzaju. To też wydaje się być przyszłościowe.
Studiować warto, bo studiowanie jest darmowe, a i w czasie studiów można liczyć na liczne przywileje studenckie czy możliwość finansownaia z kredytu studenckiego czy korzystnaia z darmowych kont studenckich. Proponuję tutaj jeszcze sprawdzić: https://www.konto-studenckie.pl/porownanie-kont-studenckich.php

W takim wypadku najlepiej zdecydować się na uczelnię prywatną, warto sprawdzić sobie uczelnię Lingwistyczno-Techniczną w Świeciu (ultswiecie.edu.pl). Obecnie jest sporo opcji, co więcej niektóre kierunki można studiować zdalnie, co jest dużym plusem, jak się pracuje, ma rodzinę itp.

Ja sie tam wybieram , miałam trochę obaw jak każdy przed czymś nowym ale znajoma studiuje w tej szkole i jest bardzo zadowolona

po co ci papierek.. studia to wiedza potrzebna do pracy a nie swistek na sciane.. masz dzieci to poczekaj jak beda starsze.. ja poszlam do pracy a 5 lat pozniej dopiero studia zaczelam. studiuje w Wejherowie w Pomorsko Kaszubskiej szkole wyzszej

Wiele dobrego słyszałam o tej uczelni od koleżanki. Bardzo chwaliła wykładowców na pielęgniarstwie. A ty na czym jesteś ?

Nie ma chyba czegos takiego jak latwe studia... nauka, to nauka.zawsze trzeba poswiecic na nia czas. Ja studiuje na Kaszubsko Pomorska Szkola Wyzsza i bardzo sobie chwale poziom nauki

Zaliczenie byle jakiekolwiek kierunku daje ci wyłącznie stratę czasu, serio.
Zobacz - https://www.viessmann.ovh/ To już konkret, pewny zawód i praca - idź w taką stronę. Jako kolejny magister tego samego, co tysiące innych, niczego nie zmienisz na lepsze. Serio. Postaw na konkrety...

A ja nie tyle szukam konkretnych studiów, bo te mam upatrzone:) Bardziej zastanawia mnie, trochę przeraża nawet stres związany z nauką, egzaminami itd. Da się go jakoś okiełznać? Znalazłam taki poradnik: http://psycho-help.pl/skuteczna-nauka-bez-stresu-i-zmeczenia-czy-to-mozliwe/ Co sądzicie, sprawdzi się?

Doskonała ofertę studiów podyplomowych dla pedagogów jest w ramach Łużyckiej Szkoły Wyższej w Żarach (http://www.lsw.edu.pl Jeśli chcesz się rozwijać w kierunkach pedagogicznych to uważam, że to faktycznie będzie dobry kierunek i warto się będzie na ta właśnie uczelnię zdecydować. Poziom wysoki, bardzo dobra kadra.

Serdecznie polecam studia w WSB-NLU w Oddziale w Nowym Sączu. Mają bogatą
oferte studiów interaktywnych oraz przez internet.
https://www.wsb-nlu.edu.pl/

W dzisiejszych czasach wiedza jest na wage złota. Podjęcie decyzji o pójściu na studia z pewnością jest jedną z najważniejszych decyzji w naszym życiu. Pamiętajmy jednak o tym by brać pod uwagę opinię ludzi z naszego najbliższego otoczenia, natomiast nie powinna być ona wyrocznią. W pierwszej kolejności należy zadać sobie pytanie jakie zajęcie sprawi nam najwięcej satysfakcji. Nie ma chyba nic gorszego niż wybranie jakiegoś kierunku tylko ze względu na to, że w danym momencie był popularny. Należy patrzeć w perspektywie długoterminowej co ma największy potencjał. Jeśli chodzi o studia kraków to na uczelni WSE znajdziemy propozycje związane z branżą IT: grafika reklamowa czy game design. Trudno się nie zgodzić z jednym, można w niej liczyć na dość wysokie zarobki. Zapotrzebowanie na rynku pracy rośnie z każdym miesiącem więc jak najbardziej to propozycje godne uwagi.

Wydaje mi się że nie ma łatwych studiów, bo każde w pewnym stopniu są trudne. Wiadomo jedne bardziej drugie trochę mniej. Ja studiuje już drugi rok kosmetologię na Warszawskiej Uczelni Medycznej. Są przedmioty które sprawiają mi trochę problemów ale nie ma tragedii.;)

Nie ma łatwego kierunku
Na każdym się trzeba uczyć, trzeba pracować, coś z siebie dawać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Według mnie warto pójść na studia. Osobiście sam jestem na tej uczelni https://wwszip.pl/oferta-studiow-podyplomowych/ i mogę szczerze wam powiedzieć, że naprawdę warto! Mają oni bardzo dobrze wyszkoloną kadrę, która przekazuje rzetelną wiedzę. Skutecznie przygotowują oni nas do egzaminów przy okazji dzieląc się wiedzą, która przyda nam się w przyszłości. Nie spodziewałem się, że będzie mi tutaj aż tak dobrze. Można się naprawdę sporo nauczyć! Polecam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

AMW Akademia Malych wymagan na oksywiu -trzeba sie postarac aby ciebie wyrzucili. Kolezanka na 1 roku rzucila ta szkole a do 3 roku byla na liscie ( bez zaliczen) :D Tam masz wymagania jak w Gimnazjum ....

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (21 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (138 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...

do góry