Widok

leczenie zeza

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, słuchajcie czy zna ktoś dobrego, sprawdzonego lekarza specjalizującego się w leczeniu zeza u dzieciaczków? Będę wdzięczna za info....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dostałam skierowanie od pediatry do poradni leczenia zeza
wiem ze jest taka przychodnia na ul. wejhera w Gdańsku jednak nie przyjmuja tak małych dzieci jak moja Niunia

dostałam od nich namiar na dr Żywicką - ma gabinet w sopocie
i jestesmy umowione na wizyte 23listopada
czytałam o niej bardzo pozytywne opinie w internecie ale osobiscie wypowiem sie dopiero po wizycie

http://forum.trojmiasto.pl/Dobry-okulista-dzieciecy-Gdansk-PILNE-t20939,1,16.html

http://www.prywatnezdrowie.pl/lekarze/pomorskie/okulista/joanna-zywicka-beszczynska/
image
serdeczne dzięki za odpowiedź! jakbyś mogła podziel się odczuciami po wizycie, co? ja do 23.11 na pewno nie będę się rejestrowała bo zmogła mnie grypa
TAK NA WEJCHERA na żabiance jest przychodnia leczenie zeza i niedowidzenia u dzieci mojej kuzynki córka sie tam leczyła
jestem juz po wizycie u dr Żywickiej, babeczka bardzo mila widac ze ma podejscie do dzieci
najpierw zakropila oczka malej po jakims czasie badanie, mala nawet nie plakala :)
naszczescie z oczkami wszystko wporzadku, male szkraby maja tendencje do zezowania wiec jak nie przejdzie do pol roczku to wtedy mamy ponownie sie zglosic
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam!
Polecam serdecznie dr. Sildatke. Przyjmuje prywatnie na Starowiejskiej. Super podejście do dziecka i moja córcia pozwala się zbadać. Polecam również poradnie o której mowa wyżej na Wejhera. Jeżdzę tam z córcią od kilku miesięcy. Polecam!
proponuję ci dr Gawęckiego... nie wiem gdzie ma swój gabinet (podobno na Wendy) ale moja znajoma miała u niego zabieg na zeza w Laguna Medical na kartuskiej (lagunamedical.pl).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
polecam dr.Żywicką pracowala w poradni niedowidzenia i zeza na wejhera teraz przyjmuje we wrzeszczu i w sopocie ,fajna babka ,chodze do nie od kilku lat
lusia31, czy we Wrzeszczu pani doktor też przyjmuje na NFZ? Bo byliśmy w poniedziałek w Sopocie z córką na NFZ.
image
image
Nie wiem, czy Wam to coś pomoże, ale...
Moja córka jest po operacji zeza skośnego i rozbieżnego. Zez rozbieżny jest łatwy do skorygowania w odróznieniu od skośnego. Obie córcie noszą okulary i są pod opieką dr. Andrzejewskiej-Buszman w Visusie. (niestety leczenie płatne). Operacja była wykonana na NFZ w Rzeszowie . Wykonywała dr. Ewa Wójcik. Wizyty (konsultacje) są w Krakowie (odpłatne). Jedna wizyta w Krakowie (150zł), operacja w Rzeszowie (bezpłatna). Istniała możliwość operacji również w Krakowie (NFZ) , jednak terminy były bardzo długie.
Wielkie odległości, czemu robiliście tak daleko te operacje?
image
image
Dlatego, że dr. Wójcik jest (ponoć) najlepszą specjalistką od zeza skośnego. Jak byliśmy u niej na wizycie, to w poczekalni byli ludzie ze szczecina z białegostoku i z zakopanego.
Jeden mięsień cofnięty o 6mm, drugi o 9mm.
Dobrze wiedzieć. U nas wiadomo na razie tyle, że zez jest duży ale może jeszcze da się skorygować bez operacji.
image
image
Agitka - a dr Zywcika przyjmuje na wejhera? trzeba miec skierowanie czy to jest prywatna wizyta?
Ja z dwojgiem moich dzieci miałam problem z zezem. Córka już w tego wyszła, a syn właściwie też, ale jeszcze utrwalamy efekt. Pierwszą naszą lekarką była dr Żywicka. Przyjmuje na książeczkę i prywatnie. Ma stronkę internetową. Jednak z biegiem czasu przestałam być zadowolona z badania. Zapisywałam się na badanie z atropiną, a pani doktor stwierdzała, że dzisiaj nie ma czasu na tak długie badanie. Wychodziliśmy po 5 minutach, oczywiście bez kasy.

Teraz chodzimy do dr Sildatke. Polecam!

Jeśli jednak problemy z zezem byłyby duże, to polecam też prof, Prousta z Warszawy. My byliśmy na konsultacjach. Rewelacyjny!
www.trzeciwymiar.blox.pl
jutro ide z mała do lekarza na wejhera - gdzie dokladnie jest ta poradnia? gdzies niedaleko tej hali widowisko sportowej?
http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-132.9&y=17.85&zoom=3

Nie wiem skąd będziesz jechała, ale jak już wjedziesz w Wejhera, to to jest taki piętrowy budynek po prawej stronie, schowany w głębi. Nie jest bardzo widoczny ale, że Wejhera krótka, to nietrudno znaleźć. ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam pytanie do rodziców, których dzieci miały operację na zeza. Mamy wyznaczony termin operacji na listopad. Półtora miesiąca wcześniej mamy się zgłosić na konsultację, będą też wtedy zlecone badania krwi i moczu. Pani doktor nie mówiła nam nic o szczepieniu przeciw żółtaczce, dopiero w domu uświadomiłam sobie, że przed zabiegami operacyjnymi muszą być zrobione szczepienia. Niby dziecko miało podane wszystkie szczepionki według kalendarza szczepień, pytanie czy tamte podawane w pierwszym roku życia gwarantują bezpieczeństwo w wieku 2.5 lat? Nie mogę się dodzwonić na Wejhera, może ktoś z Was jest mi w stanie pomóc?
image
image
na ul gospody żabianka na żabiance jest szpital leczenia zeza i nie dowidzenia u dzieci
Nasz zabieg będzie w szpitalu na Zaspie, a konsultuje nas pani doktor Sildatke z Wejhera, ale niestety dodzwonić się do nich to ciężka sprawa.
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

do góry