Widok

lekki wózek - jaki kupić ?!?!?!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej.
szukam lekkiego wózka. będę musiała go targać na 2 piętro więc jest to dla mnie priorytet przy zakupie.
Proszę o jakieś podpowiedzi co do wagi wózków.

Interesuje mnie wózek 4 kołowy, najlepiej ze skrętnymi kołami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a nie masz możliwości zostawienia go bezpiecznie na dole , nie wiem w piwnicy ?? bo takie targanie dzień w dzień to porażka ...
sama mieszkałam na 3 piętrze i nie wyobrazam sobie targania wózka , dziecka, zakupów ehhh - ja zostawiałam na parterze - mieliśmy tam takie piwnice-schowki , wystarczająco sie spociłam idąc do gory z dzeckiem i zakupami a często z częścią zakupów bo resztę zabierał mąż jak wracał z pracy :-)
nie mam takiej możliwości.... :( dlatego muszę wybrać lekki wózek.
My targamy gondolkę na 3 piętro a stelaż jest w piwnicy. Mamy najlżejszy wózek na rynku Jane NOMAD Air 4 koła, skrętne przednie-grafitowo-niebieski gondola, spacerówka i fotelik. Spacerówka waży 9kg. Stelaż z gondolką 10,5kg. Sam stelaż 6,5kg. Następca NOMADA Jane UNLIMIT jest cięższy i węższe ma siedzisko spacerow - spacerówka UNLIMIT waży 12kg. Zaletą z kolei UNLIMIT jest przekładane siedzisko.

Myślę nad sprzedażą kompletu bo jak mała będzie starsza chcę kupić parasolkę z obniżanym oparciem.

Szkoda, że nie mogę zostawiać wózka na klatce.... byłoby mi znacznie lżej...
[url:]http://lilypie.com/">
ja targałam na 3 pietro Mutsy Transportera, odpinałam gondole zanosiłam do góry i schodziłam po stelaz, albo wnosiłam wszystko naraz. Nie bylo zle :)
proponuje wózek stork yeti 4, wazy 10 kg i gondolke bardzo latwo wypiac. duzy to on nie jest, ale cos za cos. jest tez wozek z orsolinei venti i wazy niecale 13 kg, do tego gondolke tez bez problemu sie wypina ze stelaza. jak cos zapraszam do obejrzenia w tygrysku na przymorzu
a myslałaś o np. cybex callisto z gondolą? Model 2009/2010 ma mozliwość miękkiej gondoli a ten nowy ma już kalsyczną.
http://cybex-online.com/site/pl/pushchairs/callisto0.html
Pytanie gdzie chcesz nim jeździc bo jak polne drogi itp to raczej odpada.
Maclaren Xlr również ma opcję miękkiej gondoli. Ewentualnie Chicco z tego co wiem to są dość lekkie.

http://allegro.pl/wozek-chicco-trio-living-pasy-6-kol-model-2011-i1473031803.html
image
image

image
Ja przez rok wciągłam na drugie pietro mutsiaka ktory do lekkich nie nalezy - i wcale nie nie zału tego zakupu - wózek sie bardzo fajnie prowadził i uwazam ze warto było..

zastanów sie czy waga to naprawde najwazniejsze kryterium - no chyba ze planujesz cesarke - wtedy rzeczywiscie tak..

a po roku wciagania na drugie pietro jaki wozek bys nie kupiła i tak kupisz drugi lżejszy typu parasolka..
tworzenie i projektowanie stron internetowych - http://www.ascomi.pl
a moze delti emu, całosc waży 11kg

image
ja polecam jane nomada :)
dwa lata znosilam i wnosilam z paulina. gdzie teraz wazy sama paulina 16 kilo :D tez nie mialam gdzie go zostawic. a nie wyobrazam sobie nosic tak jak niektorzy na dwie raty... gondola a potem stelaz a dziecko w domu same ;/
Bugaboo całość waży 9kg, podobno najbardziej skrętny ze wszystkich wózków- z reguły prowadze go jedną ręką bo tak lekko wszystko idzie- jak dla mnie prawdziwe cudeńko i ma dużo fajnych gadżetów także polecam.
Kaoma a Bubagoo ma kubełkowe siedzisko spacerowe???
Tak Bugaboo ma kubełkowe siedzisko spacerowe.
image
image

image
Ciekawa jestem jak sprawdzają się takie kubełkowe siedziska? Ponoć podobnie jak fotelik? Nasza córeczka nie przepada za fotelikiem, więc nie wiadomo czy polubiła by taką spacerówkę:)
Wszystko zależy od dziecka :) Ja również posiadam wózek z kubełkowym siedziskiem i starsza córka uwielbiała w nim jeździć :) Teraz jeszcze korzystamy z gondoli ale sądzę, że będzie podobnie bo córka uwielbia jeździć w foteliku :)
image
image

image
ja polecam Maxi Cosi Mura 3, jest rewelacyjny, łatwy w demontażu, samą gondolę ściąga się bardzo łatwo i jest lekka więc można kółka zostawić i wnieść najpierw dziecko. Fajne jest to że same kółka nie są ciężkie i ja często je z sobą wszędzie wożę i samo nosidełko służy mi w sklepie za spacerówkę.
Myślę ze to dobry, lekki wybór.
Pozdrawiam
Ale akurat Mura nie należy do lekkich wózków raczej :)
image
image

image
Patrzyłam np. Mura 4 waży 16 kg (stelaż i siedzisko spacerowe)-masakra:( na pewno wózek wygodny, ale dla mnie byłby za ciężki:(
Bebe Confont Loola jest lekkim wózkiem może Ci się spodoba :)
image
image

image
ja z czystym sumieniem polece mój wózio delti emu lekki zwrotny i naprawde wygodny duża gondola spory koszyk nie zamieniłabym go na zaden inny i zime przetrwał super
dzięki za podpowiedzi :)
Dziewczyny co maja Bugaboo gdzie kupilyscie te wozki?
dołączam się do fanek Delti Emu:))) jest to najlepszy wózek jaki miałam! Spacerówkę wypróbowałam na moim 3-latku, a gondolę używam do dnia dzisiejszego (drugi synek ma 5 miesięcy). Gorąco polecam!
Zapomniałam dopisać, iż jest możliwość zamontowania na nim fotelika Maxi Cosi, oczywiście za pomocą adapterów.
Ja miałam dokładnie taki sam problem, czyli targanie wózka na 2 piętro. Dla mnie też waga była priorytetem. Poza tym miał się tak składać, aby zmieścił się do bagażnika Matiza. Oglądałam, testowałam i wybrałam X-landra X-go. Sprawdza się rewelacyjnie, jestem zadowolona.
ja tez jestem własnie na etapie poszukiwania lekkiego wozka :) bo u mnie w kamienicy nie ma windy
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Proszę o opinię na temat PRZEDSZKOLI : (19 odpowiedzi)

Jak w tytule, chciałabym posłać córkę do przedszkola ( 3 latek ) i interesują mnie opinie na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (29 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry