Widok

mleko krowie od kiedy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mam poltorarocznego malucha kiedy moge go przezucic na mlekoz kartonu czasem pije starszego co dostaje ze szkoly w kartonie ze slomka i nic mu niejest wiec moze juz mozna? w tej chwili pije bebilon i powoli koncza mi sie srodki finansowe co zrobic?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moim zdaniem można już po roku, przecież mleko w proszku jest w wielu produktach mlecznych i nie oszukujmy się że jest to coś bardziej wartościowego. Alergicznie moim zdaniem nie ma różnicy.

Przy mlekach modyfikowanych chodzi bardziej o te wszystkie witaminy i minerały dodawane do mieszanki. Więc myślę że jeśli będziesz dbała o zrównoważoną dietę dziecka możesz spokojnie podawać mleko.

Ja przerzuciłam się jak córka skończyła dwa latka.

Inny pomysł: przerzucić się na tańsze modyfikowane - jeśli dieta nie będzie zbyt urozmaicona. Zależy od Waszej sytuacji życiowej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja córka 13miesięcy pije tylko krowie (kakao rano i wieczorem)w żłobku dostaje bebiko3 zawsze zanoszę kartonik, bo o wiele łatwiej takie tam przechowywać. Synek, który teraz ma 3latka jak skończył rok też pił już tylko krowie. Jakoś ok 9 mieś obojgu dawałam mannę na mleku, jogurty i budynie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podaje synkowi jak skończył 9 mies, ale na początku po trochu, łyżeczke, potem łyżke, dwie itd. Jakoś po ponad roku zrobiłam manne, budyń, kakao. Teraz ma 1,5 roczku i jest ok, pije tylko krowie. Zawsze podawałam to świeże z butelki, najlepsze-najsmaczniejsze jest robico.
Teraz to nawet takie zimne pije, prosto z lodówki lub takie o pokojowej temp. Próbowałam dawać ciepłe, podgrzane ale nie chce,odstawia kubek i płacze :-/ ostatecznie kakao, ale też się buntuje bo ciepłe
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
mój ma prawie 3 lata i od jakiś paru mies dopiero pije z kubka mleko ja kupuje świeże mleko 2%,wcześniej ,w sumie ponad rok temu dostawał np budyń z mlekiem czy płatki podjadał ale pić nie chciał ,chciał modyfikowane ale teraz się przekonał,mój jest mleczny rano pierwsze słowa to mleko na wieczór tak samo pije .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja uważam że mleko z kartonu to najgorsze co może być.
mleko szkolne to chyba jest mleko nie uht czy inaczej wyjałowieone....takie jednodniowe nazwijmy.
Moja córka wychowała sie bez mleka i żyje...
Lepiej dać jogurt naturalny a nie mleko...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

do góry