Widok

leniwe jelita .

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny znacie jakieś dobry środek na tak zwane leniwe jelita ( czopki glicerynowe odpadają) :) nie będę wdawać się w szczegóły bo to śmierdzący problem a każdy wie o co chodzi :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hmm a co polecicie na takie zaparcia u 2 letniego dzieciaczka?
bardzo dziękuję za tyle porad , zaczynam od miodu i zobaczymy jakie będą efekty ... dziś jest 7-y dzień bez XXX pomimo że nie jestem w ciąży to mój brzuch wygląda na 5-ty mc.

Mój szkrab miał problemy z kupkami przy zmianie jedzenie, dawałam mu przed każdym posiłkiem wody a jak już było naprawdę ciężko to starym sposobem pomagałam mu termometrem :)
U dziecka to również wszelkie naturalne sposoby -śliwki,jabłka,dużo picia,mogą byc jogurty,maślanki,ograniczenie czekolady i słodyczy,z leków laktuloza.
Zależy jednak jakie podłoże mają te zaparcia.U mojej 2 letniej córci zaczęły się po przejściu z pampersa na ubikację i walka trwała ponad 3 miesiące,niestety nie działało nic,nawet Laktuloza i Debridad.
Musiałam wspomagac czopkami,gdy przestała wstrzymywac minęło jak ręką odjął.
mi lekarz polecił Fructolax, wczoraj wzielam pierwsza tabletke i dzis normalnie moglam sie zalatwic , bez zadych skretów kiszek jak po jakiejś herbacie przeczyszczajacdej. Super

Na początku brałam siemię lniane, ale nadal miałam problem z jelitami, więc spróbowałam ziół FibraVitale i nie żałuję. Bardzo mi pomogły na trawienie i odciążyły organizm. Mają naturalny skład, zawiera min in babkę płesznik, a w dodatku w zestawie są w promocji zazwyczaj, wiec mogę polecić :)

Oprócz wymienionych powyżej metod należałoby zbadać florę jelitową, bo brak równowagi bakteryjnej czasem wpływa na złą pracę jelit i ich rozleniwienie. Warto wypróbować probiotyki, żeby ożywić mieszkańców jelit do normalnej pracy. Są różne produkty probiotyczne. Można zacząć od zwykłego jogurtu i kiszonek lub spróbować wyselekcjowanych szczepów bakterii w preparatach do suplementacji. https://justine-in-time.pl/produkt/dr-ohhira-kompleks-12-szczepow-bakterii-kw-mlekowego/

W przypadku zaparć najważniejsza jest szybka reakcja, by problem nie narastał. U mnie świetnie sprawdzają się czopki eva qu. Stosuję je zawsze gdy mam problem z zaparciami i zawsze szybko pomagają. Są bezpieczne, nie uzależniają, można jest stosować w ciąży.

też myśle, że czopki są bardzo skuteczne. Miałam mieszane uczucia, ale koleżanki mi poleciły przed wyjazdem i bardzo mi pomogły, bo na zagranicznych wojażach zawsze mam zaparcia. Warto mieć pod ręką

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry