Widok
bardzo dziękuję za tyle porad , zaczynam od miodu i zobaczymy jakie będą efekty ... dziś jest 7-y dzień bez XXX pomimo że nie jestem w ciąży to mój brzuch wygląda na 5-ty mc.
Mój szkrab miał problemy z kupkami przy zmianie jedzenie, dawałam mu przed każdym posiłkiem wody a jak już było naprawdę ciężko to starym sposobem pomagałam mu termometrem :)
Mój szkrab miał problemy z kupkami przy zmianie jedzenie, dawałam mu przed każdym posiłkiem wody a jak już było naprawdę ciężko to starym sposobem pomagałam mu termometrem :)
U dziecka to również wszelkie naturalne sposoby -śliwki,jabłka,dużo picia,mogą byc jogurty,maślanki,ograniczenie czekolady i słodyczy,z leków laktuloza.
Zależy jednak jakie podłoże mają te zaparcia.U mojej 2 letniej córci zaczęły się po przejściu z pampersa na ubikację i walka trwała ponad 3 miesiące,niestety nie działało nic,nawet Laktuloza i Debridad.
Musiałam wspomagac czopkami,gdy przestała wstrzymywac minęło jak ręką odjął.
Zależy jednak jakie podłoże mają te zaparcia.U mojej 2 letniej córci zaczęły się po przejściu z pampersa na ubikację i walka trwała ponad 3 miesiące,niestety nie działało nic,nawet Laktuloza i Debridad.
Musiałam wspomagac czopkami,gdy przestała wstrzymywac minęło jak ręką odjął.
Oprócz wymienionych powyżej metod należałoby zbadać florę jelitową, bo brak równowagi bakteryjnej czasem wpływa na złą pracę jelit i ich rozleniwienie. Warto wypróbować probiotyki, żeby ożywić mieszkańców jelit do normalnej pracy. Są różne produkty probiotyczne. Można zacząć od zwykłego jogurtu i kiszonek lub spróbować wyselekcjowanych szczepów bakterii w preparatach do suplementacji. https://justine-in-time.pl/produkt/dr-ohhira-kompleks-12-szczepow-bakterii-kw-mlekowego/