Widok

leniwy partner....

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy wy też macie problem ze wasi partnerzy są leniwi...
Mam też problem ze cos z pracą jest nawet nie okej a rachunki trzeba płacić...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Oj może tam by sie na coś przydała. Wymyśla takie bzdury, że dała by policji zajęcie na wiele lat ;p

~..... Tworzymy fajną udaną kochającą się rodzinę. U nas wśród najbliższych to normalne, że facet pracuje, a żona w domu z maluchami. Tak było u mnie w domu. Obecnie dwie moje szwagierki są w domu z maluchami, dwie kuzynki też z maluchami w domu, najlepsza przyjaciółka też w domu z dzieckiem. Norma norma norma. Każda ma udaną rodzinę, dla żadnej z nas to nic dziwnego.

~..... Nigdzie ani razu nie napisałam, że mój mąż to ideał. Gdzie to przeczytałaś???

Generalnie to widać, że panie które sie mnie czepiają zwyczajnie mi zazdroszczą i co byście nie napisały mojego zdania nie zmienicie :) Dzięki za ubaw. Utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że mam życie, o którym część marzy i bardzo boi sie to wprost tu powiedzieć. Czy jest idealne? Nie, są plusy i minusy, ale zawsze mogło by być gorzej. A tak to wszyscy zdrowi i to najważniejsze :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

Cześć z nas o takim życiu marzy?????
To z tej rozmowy zrozumiałaś ? Naprawdę?

To ja zmieniam zdanie -lepiej siedź w domu następne 30 lat -to dla Ciebie i dla innych ludzi,którzy mieliby przyjemność z Tobą pracować,najlepsze.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9

Miska ja nie mam czego ci zazdrościć. Mój mąż przytula mnie wieczorem i rano.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

To chyba za mało skoro jesteś taka sfrustrowaną kobietą ;p

Lilka zajmij się swoim życiem, takim idealnym. Masz czas na forum całymi dniami chociaż jesteś zapracowana, masz dom i dzieci na głowie. Dobrze, że chociaż masz sprzątaczkę (czym sie chwalisz w innym wątku) to wiemy, że nie jesteś perfekcyjną panią domu ;p A i dzięki, że powiedziałaś mi co mam zrobić ze swoim życiem, bo na prawdę inaczej nie dała bym rady :PPP
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Cóż złego jest w zlecaniu usług innym ludziom?
Chleba tez sama zazwyczaj nie piekę, wędlin,sera sama nie robię-tylko kupuję.

Nie lubię sprzątać i wolę spędzać czas z dziećmi, w kinie, teatrze, na rowerze i na sto innych sposobów -niż sprzątając np. łazienkę. Jak pisałam powyżej -dla nas odpoczynek tez jest ważny, wiec wolę korzystać z życia niż udowadniać komuś ze jestem idealną panią domu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

Każda normalna kobieta nazwała by to zwyczajnie lenistwem. Tylko Ty doskonała masz na to wymówkę, że wolisz czas z dziećmi spędzać. Inne kobiety też wolą, a jednak sprzątają i nie tylko. Dla mnie jesteś leniwa.

To spędzaj, a nie na forum wylewasz mądrości :P
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

A czym to niby mam być sfrustrowana .Tym ze mam dobrą pracę i czas na rodzinę również .Jesteśmy w domu w komplecie .Młodszy syn pojechał z tatą na zajęcia, ja właśnie jadę na babskie zakupy za swoje pieniądze a nie "kieszonkowe " od męża
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

A kto powiedział, że ja mam kieszonkowe?
Jak idę na zakupy to nie pytam męża czy mogę kupić buty za 200 zł czy spodnie za 100 zł. Biorę portfel i płacę. Nie ma to wpływu na nasz budżet rodzinny, bo mam swoją kasę. Nie trzeba mieć etatu i pracować zawodowo, żeby mieć kase na wydatki ;p
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jesteś idiotką czy tylko udajesz.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Zakupy przez internet tez robię -bo wolę inaczej spędzać czas i bieganie po sklepie mnie nie bawi. To nie lenistwo -tylko świadomy wybór - co chcę w wolnym czasie robić.
Wolę zadbać o siebie i pobiegać, niż szorować podłogę czy myć okna.
I co jest istotne-stac mnie na to. Gdyby to było jakieś znaczące obciążenie dla budżetu, wymagałoby abym musiała zrezygnować z czegoś innego, pewnie bym to sama robiła.

A dla mnie to zwykła wymówka i lenistwo na potęgę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jak dla mnie wyzywanie kogoś na forum z powodu sposobu jaki wybrał na życie świadczy o niezbyt wysokim poziomie piszącego,słabe.Jedna siedzi cały ddzień na forum zarzucając Miśce ,że ta nie robi nic innego a druga tak zapracowana ,że jedzie na zakupy o 15.Plus taki ,że jak Miśka się tego naczyta to faktycznie stwierdzi ,że lepiej iść do pracy bo się tam za bardzo nie zmęczy a i na forum popisze i facebooka przeleci a po powrocie pani posprząta a zakupy do domu w pracy przez neta zamówi .Opanujcie się dziewczyny bo zaczynacie własny ogon zjadać.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czy np. Michalina Wislocka była strasznie leniwa? Też w domu nie sprzątała :).

Możesz to nazwać wymową -ja nazywam świadomym wyborem. Gdybym nie pracowała i nie sprzątała -owszem-cos byłoby nie halo. Ale tak,gdy zarabiam tyle ze spokojnie sama utrzymalabym rodzinę, nie czuję żadnego problemu w tym ze nie robię rzeczy których nie lubię. Nawet się cieszę że daję komuś zarobić dodatkową kasę. Obie strony z tego rozwiązania są zadowolone. A nawet wiecej-dzieciom też się podoba ze w domu mają mnie na 100%.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ja też mam Panią od sprzątania raz na dwa tygodnie i co z tego? Płace jej dobrą stawkę, ona zadowolona, ja też. Większość moich znajomych korzysta z usług takich Pań, mimo, że są klasą średnią a nie jakimiś bogaczami. Co nie zmienia faktu, że to sprzątanie jest raz na dwa tygodnie a i tak codziennie sprzątam po dwójce małych dzieci, mężu bałaganiarzu itd;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ja mam też raz na dwa tygodnie-tyle poki co wystarczy ....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Oj dziewczyny... z reguły śledzę wątki, w których się wypowiadałam i tak jest z tym. Ale czegoś takiego, co tutaj się wyprawia to już dawno nie widziałam ;) Obie zachowujecie się okropnie żałośnie, co jedna do lepsza... nie mogę się wprost nadziwić, że żadnej nie stać na dystans i nie odpuszcza.

To takie "Trudne sprawy" w wersji do czytania ;)
A może nawet bardziej "Szkoła" (chyba tak to się nazywa) ...

Dorosłe kobiety, matki... wstyd, wstyd, wstyd
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Lilka wszystko ty co masz to cacy, a ja to be... Obłudna jesteś, że brak słów...

Tak to już jest Larisa. Ja Ty napisałaś, że masz zaradnego męża czy Hela to cisza. Jak ja napisałam to wielkie mi halo. Mój mąż, moje życie, moja sprawa... Ale inne babki wiedzą lepiej co dla nas najlepsze ;p
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

No wlasnie- zastanów się czemu nikt nic o nich nie napisał? Może ich wypowiedzi sie jednak czymś roznią?
Jak Ty piszesz ze masz super to ok, jak ja -to obłudna jestem.
W innych wątkach śmiejesz się z czyichś błędów ortograficznych, tu jak ktoś Tobie zarzucił-od razu odpowiedziałaś atakiem-nie wiadomo czemu na mnie i na moją interpunkcję. Podobnie z czasem siedzenia na forum,ktoś inny Tobie to zarzucił, Ty już to samo mi zarzuciłaś. Nawet wywloklas temat sprzątania w moim domu-aby pokazać jaka leniwa jestem.... Czepiasz się po prostu jak możesz . Ale spoko-ja juz tej dyskusji dalej prowadzić nie będę.

Miśka to ja Ci napiszę jaką widzę różnicę :)
A jest taka w rodzaju naszych wypowiedzi - to są niuanse, ale są bardzo istotne zwłaszcza w relacji pozbawionej face to face, gdzie dużą rolę odgrywa np. mimika, gesty.

Lubię przykłady więc się nimi posłużę:
- "Byłam na weselu! Wyglądałam najpiękniej ze wszystkich. Każda jedna kobieta patrzyła na mnie z zazdrością. Było super."
- "Byłam na weselu! Wyglądałam naprawdę fajnie. Nie czułam się gorsza od innych ładnych kobiet. Było super"
Albo:
- "Mój projekt wygrał konkurs! Był najlepszy ze wszystkich i żaden nie miał szans"
- "Mój projekt wygrał konkurs! Bardzo się cieszę, że okazał się być najlepszy spośród innych także dobrych projektów"

Jak widzisz to samo ale powiedziane inaczej :) Ty całkiem bezpośrednio napisałaś jak jest u Ciebie i dla mnie to jest ok. Być może dziewczyny zareagowały inaczej bo ja dodałam, że pomimo tego mój mąż nie jest złotą rączką więc tym samym pokazałam, że nie żyję w świecie iluzji i wady też dostrzegam. Dodatkowo na końcu odniosłam się do autorki, pisząc jej, że ja ńie mam tego typu problemu ale inne moje koleżanki mają. Więc wykazałam się empatią, starając się ją pocieszyć, że nie tylko ona ma taki kłopot :)

Nie jestem wróżką i pewności nie mam, że tylko to spowodowało takie reakcje, ale wydaje mi się, że coś w tym jest - pewne klimaty wyczuwa się podświadomie i tak też się reaguje.
Dalej uważam, tak jak pisałam powyżej, że nie lubimy ideałów i zadowolonych z siebie, ale równie istotne jest, żeby przedstawiać swoje szczęście w odpowiedni sposób a Ty byłaś po prostu bardzo bezpośrednia, co niestety często powoduje taki skutek ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

No właśnie... Tak więc o ja biedna nieszczęśliwa... tak mi źle... bo broń boże żebym miała ciut lepiej niż ktoś inny.

W pierwszym poście napisałam - to ja mam lepiej. Lepiej, nie najlepiej, ale tu dla pań to żadna różnica. Już uznały, że ja to świat w różowych okularach widzę, koloryzuję i idealizuję swoje życie. A padło tylko "lepiej" :( Ale mam nadzieję, że wszystkim czytającym takie rozmowy da to rzeczywisty obraz jak wyglądają takie dyskusje na forum.
Jak człowiek ma super to cie zniszczą i znajdą milion powodów żeby pokazać, że jednak nie.
Jak człowiek ma same problemy, skarży się na męża, dzieci, rodziców itd to go zgnoją, że jest łamagą życiową i nie wie co ma zrobić...

Ot takie ogólne wnioski. Tak źle i tak nie dobrze. Tu niektórym zawsze jest źle...

PS - taką mam naturę, że jestem bezpośrednia, nie owijam w bawełnę. W rodzinie i wśród przyjaciół mam opinię wygadanej i pyskatej, ale i taką mnie przecież kochają ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry