Widok

mole/robaczki spożywcze??????????

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
słuchajcie, ratunku!!!
dziś się niemiłosiernie delikatnie mówiąc wnerwiłam... otwieram sobie kaszę manną a tam pełno takich kremowych mikro robaczków, potem przeglądam mąkę, kasze i inne produkty z szafki i wszystko do kosza-cała szafka w koszu :/ Obok szafka synka z kaszkami i wszystkie pootwierane kaszki do kosza. Wszędzie pełno tego dziadostwa :( Czym to wytępić? Masakra jakaś :/
Pomóżcie dziewczyny
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jest taki srodek w plastrach firmy RAID ktory przykleja sie na szafkach, niszczy samice,skuteczny!
właśnie się o nim naczytałam niepochlebnych opinii. ps ponoć wabi samce, nie samice. Okazuje się też że nie mam moli a jakieś dziadostwo typu rozkruszek mączny...
Tez to kiedys przerabialam. Wywalilam wlasnie wszystko, szafke wymylam, przykleilam taki plaster na drzwiczki szafki i bylo ok. Niestety takie swinstwo mozna przyniesc do domu ze sklepu w czyms.
imageimage
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
to są chyba psotniki zakamarniki, tak sie te cholery nazywają wydaje mi się...
ja ich nie znam (i mam nadzieję, że nie poznam), ale jakieś robale potrafią się dostać do torebek z mąką itp. przez mini dziurki, nawet do zamkniętej torebki. dlatego lepiej trzymać wszystko w słoikach i pojemnikach.
tylko nigdy nie wiadomo czy kupujemy w sklepie mąkę z "wkładką".
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wystarczy https://www.soyez.pl/znani-fachowcy-od-dezynsekcji/#page-content u mnie już się nie pojawiają.
ja tez to miałam - wyrzuciłam wszystkie jedzenie, one potrafiły nawet siedzieć pod zakrętkami słoików... Plastry też niewiele mi pomogły, czytałam różne porady o aromatach, skórkach cytryny itp- nic nie pomagało.
Skuteczne okazały się dopiero takie zielone płytki na owady -
http://allegro.pl/bros-plytka-na-owady-muchy-komary-meszki-mole-i3559571606.html
kupiłam te płytki ale niestety-napisane jest aby nie używać w pomieszczeniach gdzie są dzieci poniżej 3roku życia, a tym bardziej alergicy :/

heh...
oj też to przerabiałam i wytepiłąm octem,-wymyłam tym szafki wewnątrz i na zewnąrz zabieg powtarzałam przez 2-3 miesiace co tydzień z tym ze już woda z octem i odpukac udało sie
Kasze mąki ryż zaczełam trzymać w słoikach z gumką-uszczelką

Plastry i płytka nie działąły

Najlepsza opcja http://onlyblackmusic.pl/skuteczna-walka-z-insektami/#page-content bardzo szybko problem rozwiązany.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

W góry pociągiem - gdzie? (50 odpowiedzi)

Mam pytania do bardziej doświadczonych turystów. Gdzie najlepiej wybrać się z dzieckiem na...

do góry