Widok

*****listopadowe i grudniowe mamusie 7***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
niech tamten wątek opadnie-zdublowany 6 i będzie oki:)

1)anti---------------- >termin na 1 listopad
2)Risika ------------- >termin na 5 listopad
3)Alis ---------------- >termin na 10 listopad
4)JustynaArt ------- >termin na 11 listopad
5)joanka ----------- >termin na 16 listopad
6)bociany ---------- >termin na 19 listopad
7)_m_g ------------- >termin na 21 listopad
8)Kasiek01 --------- >termin na 23 listopad
9) Ajeczka1------------ >27 listopad
9)Kasia26 2----------- >termin na 6 listopad
10)goralka ---------- >termin na 29 listopad
11)evilek ------------ >termin na 10 grudzień
12)megus ----------- >termin na 16 grudzień
13)dorotaztomkiem-- >termin 27 grudzień

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Racja..ale i tak dzisiaj zajete kobiety ze watk nawet nie drgnie;(...

dokładnie.Właśnie umyłam całą lodówkę-odrazu lepiej,teraz chwila odpoczynku i zrobię torttilę na kolację.Reszta kuchni do posprzątnia i łazienka-co by jutro mieć wolne.Trochę się zasapałam hi hi:)

My z mezem zrobilismy generalne porzadeczki..wczoraj:)...Maz wymyl okna (13) ale nie " po mojemu"...nc nie mowilam, bo kto e wymyje przez najblizsze 5 miechow;)...A zaraz wozeczki ogladac jedziemy...co by sie rozeznac w swoim typie i w koncu go znalezc;)...

ja Was podziwiam za to sprzątanie, muszę wziąć z Was przykład ja niecierpie sprzątać, mogę gotować ale sprzątanie brrrrr

Ja tez nie cierpie...to okropne!!!!!!!! W mieszkanku mialam ulatwiona sparwe, pare pomieszczen i tyle, oblecialam w 2-3 godzinki..a teraz??----koszmar!...Zreszta starsznie mi teraz trudno sprzatac ze wzgledu na te czeste bole glowy, schylac sie jest ciezko, bo pulsuje lepetyna;(......

no tak mycie okien...muszę mojego zaciągnąć:)))u nas kaplica jest,bo jeden pokój mamy okrągły,8 małych okiennic każda podwójna wyjmować trzeba więc 16,w tym 2 w kuchni dachowe i jeszcze jeden pokoik ale to już tylko 1:DD w weekedn go zagonię.
Też chcemy w jakiś dzień pojedzić po sklepach ,zobaczyć co i jak i w jakich cenach.

My chchemy dzisiaj "obskoczyc" glownie wozeczki, rozejrzec sie na porzadnie za brykami dla malucha....Bo juz chcialabym si orientowac mniej wiecej czego szukac....

to daj znać anti jak było,gdzie warto pojechać itd.:)) na kapustę kiszoną mnie wzięło i wciągam

oooo moze chlopakos bedzie jak kapucha:)...j mam roznie z tymi smakami, starznie dziwne mieszanki mi ciagle chodza po glowie:)...Ok, lece, bo zaraz mezulo podjedzie po mnie..:) Dam znaka;)

hej:)) ja tam po prostu rzadko sprzatam... a Wy macie dobrze ze Wam jakby co faceci pomoga... no moj by pewnie w smietniku zyl i by mu nie przeszkadzalo..:/
apropo sklepow to ja sobie patrzylam na allegro i w akpolu w gdyni bylam... mi tam sie duzo rzeczy podobalo... ale moja matka mowi ze mam sobie wyic z glowy gadzety...wiec se moge pomarzyc o czyms co mi sie podoba://

ojj Risika u mnie mój w domu pomaga,ale muszę mu powiedzieći nie marudzi nawet, za to na sprzątanie samochodu zawsze ma czas-jak go pucuje o matko!!!żeby tak szyby umył hi hi
u mnie teściowa zapowiedziała,że ona jest przesądna i na zakupy pojedziemy w 9 m-cu,ale ja tam po kryjomu kupowac powoli będę:D

NO U MNIE BEDZIE Z TYM SAMOCHODEM TAK SAMO. JAK GO KUPIMY ALE TRZEBA BEDZIE BO NIE MAM ZAMIARU W SKM-CE RODZIĆ :d
NO U MNIE TO RACZEJ NA ZASADZIE MATKA PLACI MATKA NIESTETY WYBIERA... BUU:((

u nas też rodzice kupuj.ą w większości,na szczęście pozwolą decydować.Moja mamuśka już teraz by kupowała a teście...
głowa mnie zaczęła boleć:((((((((((((((((((((

A my na nikogo nie liczymy i od nokgoo nic nie chcemy--wszytsko sami:)..Tak jak ze slubem i tylko sobie cos mozemy zawdzieczyc lub cos zalowac, miec tylko do siebie samych zal:).. tesciowa wybierajaca mi cos dla dziecka_???--o nie!!!!!!!!!!!!!!!!! Nigdy w zyciu:)

teściowej to sobie nie wyobrażam ale mamcia to czemu nie :) i tak jej nie mogę zabronić

No..mamcia to co innego:0

no ja tez bym chciala sama wszystko i być niezależną od rodziców... ale tak oto potoczyly sie me losy że zanim zaczęłam moja wielka wymarzoną karierę w świecie:p zrobiłam sobie dzidziusia;)) moja tesciowa naszczescie 500 km daleko ale i tak jest w porzo:))

u na smożemy sami wybierać co chcemy tylko,że tak późno:)przed nami duży remont więc taka pomoc bardzo si ę przyda.

Dziś miałam koszmarną noc,nie spałam od 3 do 5,wierciłam się,gorąco mi było i głowa pobolewała.Padłam jak było jasno i sę niedawo obudziłam...

dziś weekendowa cisza u nas w wątku..
ale się dziś zdenerwowałam,spotkałam znajomą,która urodzila 3 tygodnie temu na Zaspie,to co naopowiadała o oddziale i porodzie to masakra.Narzekała,że polożnej nie mam non stop,że po porodzie,lekarze się nie pytali czy wszystko ok itp itd...jeśli jest kilka porodów to logiczne,że nie będą skakać nad nami jak nad jajkiem,ona rodziła w sobotę do tego 3 maja więc na pewno skład byl okrojony.Miała na celu mnie zdenerwować i si,ę udało-nawet wymiotowałam:/ale już spokój szkoda maleństwa..

o jenki, czym Ty sie przejmujesz???najczesciej najwieksze "zadymiary" robia wokol siebie aure bohaterki na polu walki:)wiec nie ma czym sie przejmowac, spokojnie...Kiedys kobiety rodzily w domu, a co gorsza- w polu czy gdzie tam indziej i wszytsko bylo ok:)..Z nami tez tak bedzie.. A ze lekarze nie skacza nad kazda kobieta to normalna sprawa, maja teraz "wyspy" kobiet rodzacych,,wazne, by dobrze odebrali porod i dzieciaczkom naszym krzywdy nie zrobii! Nie przejmuj sie tymi " zacnymi bohaterkami"--ja tez mam pare takich Bravehearts;)

he he ale się naśmiałam super określenie dla takich lasek:DDDD humor bardzo dobry więc spoko:)

Kobiety-apel-bo nie spadniemy tylo w dół, ale tez z calej strony!!!!!

no to się melduje ,objazdowo po rodzicach dziś było,w ramach Dnia Matki jutrzejszego:)objedzona jestem na maksa.W ogóle to chyba mała mi po pęcherzu skacze,bo latam do kibelka co chwilę,szczególnie w nocy.I budzę się i nie śpie od 3 do 5.Nie mam pojęcia czemu.

oj, kochana, z tym pęchcerzem to u nas dopiero początki, zobaczysz...będzie lepiej :) hihihi

Najgorzej pecherz "zaattakowal" mnie od 10-14 tygodnia, potem tydzien przerwy i teraz tak jakos w normie;)...Przełom;/..Ale w nocy juz nie biegam, a tak to latalam co 2 godziny:)

Zaatakuje was dziewczyny póżniej jak dzidzia będzie już sporo ważyć jak skoczy wam na pęchęrzu to czasem krok trudno zrobić, ale te wszystkie przyjemości jeszcze przed wami:)

wlasnie, zawsze lepiej posluchac doswiadczonych ciezarowek....ich "rad"...hehe...strach sie az bac;)

cześć:)) to i ja sie melduje;). Ja tam z siusianiem nie mam problemow ale ze spaniem to juz tak... normalnie pozycji znalezc nie moge wierce sie i kręce biedny moj chlopak cały pokopany... i śpie po 4-5 h na dobę a w dzien mi sie nie chce:/ a jutro rano na badania i zostawic 200 zl w laboratorium:D a wieczorkeim do gina juz sie nie moge doczekac:))

a co to kosztuje tyle kasy 200zl??jakies badania dodatkowe?

no i ja jestem. Też objedzona na max, gril na działce był. Jeśli chodzi o siusianie to mnie też męczy, no i spać w nocy też nie moge wczoraj wierciłam się do 1 w nocy. Widze że te objawy mamy podobne:) mamy 28 usg prenatalne, trochę się boję ale co ma być źle prawda?:)
hm..ja juz sie gubie w tym nazewnictwie tych naszych badan--chodzi o pomiarowe malenstwa? Gin mierzy kazda czesc ciala...tak?

200 zl to kosztuje: na hbs cytomegalia i rozyczka i mocz i ogolne badanie krwi:/ ja chodze prywatnie wiec na skierowanie nie moge liczyc.
a kolejne 200 zl za usg 3/4 d.

niedługo założymy jakiś nocny wątek jak tak spać nie możemy:DDDDD
ojj też się wierce,mężuś ma beke z moich pozycji,jakoś zupełnie inaczej w ciąży się układam.Dziś wieczorem nie pije nic może obędzie się bez wycieczek do wc i prześpie całą noc.Fajnie sobie posłuchać jak ptaszko o 4 w nocy ćwierkają:D
z badań muszę zrobić morfologię i mocz-ostanio mi moja ogólna lekarka wypisała, też jest w ciąży więc poszła mi na ręke.
Dobrze,że doświadczone mamy są z nami,możemy się ,,przygotować'' jak dodatkowe atrakcje ciążowe wyglądają

jak ja bylam u mojej ogolnej to ona mi powiedziala ze jak chce skierowanie to musze sie do poradni k zapisac i tam mi gin da skierowanie na to co potrzebne:/ normalnie lapy odpadaja... jak bylam sie tam zapisac na koniec marca to mi wyznaczyli 1 wizyte na poczatek maja... tak wiec poradni k podziekowalam!

Ja w czwarteczek lece do ginekooga, na badania:)...Juz dobrze ze ide, bo 3 tyg to za dlugo bez zadnych wiesci;/..Juz moze cos bedzie widac jaka płeć, ale nie chce zeby mi teraz mowil, bo chcemy z mezulekiem isc na nastepny termin juz razem:)--to bedzie gdzies 22-23 tydzien-o ile sie malenstwo nie schowa, to moze zobaczymy kto u mnie zamieszkuje w brzusiu:)

Jeśli chcecie posłuchać co na temat samopoczucia w ciąży ma bardziej "doświadczona" ciężarówka to powiem wam że pomimo różnych dolegliwości i dodatkowych kg do dźwigania co wiaże się nie tylko z wilorybim wyglądem ale także z poruszaniem się jak kaczka to tak naprawdę jak dla mnie to jest lepiej niz na początku, jakoś sie czlowiek przyzwyczaja , na początku tak źle sypiałam że mojego męza na 3 tygodnie wywaliłam z łóżka i wszystko było nie tak więc dziewczyny głowy do góry będzie już tylko lepiej

pewnie,że będzie lepiej:)))ciąża to niesamowity stan dla każdj kobiety-magiczny:))będzie dobrze,musi być.
ale bym zjadła truskawki...jutro muszę kupić

ja to bym chciala miec choc troche optymizmu w sobie... no np dzis zmusialm sie do zrobienia zapiekanki z kotletow sojowych zjadlam z e smakoem i cala zwymiotowalam!! juz mam prawie 17 tydzien i moglo by mi sie to skonczyc:/

i ja sie melduje, po dlugim weekendzie...troche bylismy w rozjazdach
dziewczyny, Wam tez juz tak brzuszek wyskoczyl? ja az sama nie moge uwierzyc, w boże ciało bylismy u moich rodziców i brzuch strasznie byl widoczny....smialismy sie z mężem ze wyskoczyl na pokaz (zeby rodzice podziwiali ze wnuk rosnie)....i od tamtej pory taki został, nie wiem czy to przelozyło sie na kilogramy bo sie nie wazyłam.....ale brzuchol juz bardzo widoczny:P
hej,u mnie brzusio bardziej widoczny jak zjem,zależy jeszcze jak się ubiorę:)dziś przespłam prawie całą noc,tylko śnił mi się poród w jakieś dziwnej pozycji i brak ciuszków jakichkolwiek dla maleństwa:)normalnie sny jak przed ślubem tematyczne.
Risika wpółczuje tych wymiotów:(

Straszne musza byc te wymioty:(--wspolczuje..ale powinny Ci inac,,,ja w ogole nie mialam..Fuksnelo mi sie;)..A ja juz od 5 rano na gieldzi kwiatowej bylam, po storczyki dla mam;)..No i tylko z takim planem jechalam, a jednak po wyjsciu z gieldy mialam juz prawie caly samochod kwiatkow---balkonowe, do ogrodu troche i nad staw, bo mamy tam pusto:(...Lilie;)...A no i donice wlokłam tez:)

no to ja się chwaliłam,że nie wymiotuje, a wsobotę i dziś powtórka:(Zaraz jadę do dentysty na fluoryzację.Myłam zęby i mnie wzięło...masakra

Bociany fluoryzacja w ciąży podobno nie jest wskazana dziecko może mieć stałe przebarwienia zębów

Tez to slyszalam,;/niestety,,jak ostatnio bylam na wizycie u denta

No jak tak bedziemy sie ociagac to spadneimy z 10 stron w dol:)

jakies dzisiaj zapracowane jestesmy wszystkie, a ja w ogole zle sie dzisiaj czuje, jakos tak dziwnie slabo;/
Ja tez , nie przejumuj sie-cisnienie niestety skacze;/

tak, tylko ja jestem w pracy.....ehhh ciezko, i tak mam jeszcze wytrzymac 3 mce? ciezko bedzie;/
Hm..ja tylko 3 wytrzymalam w pracy:)..I do konca jestem na zwolnieniu:).Bardzo jestem szczesliwa z tego pwoodu i nie rozumie wszytskich tych, ktore sie tak meczycie w tych robotach--nikt wam pomnika nie postawi za to zescie sie udzielaly w pracy:)

u mnie jest inna sytuacja, tydzien temu dostałam awans + przejscie do innego działu...takze od 1 czerwca zacznam realizowac nowe zadania z nowym zespolem ludzi...heh...przed ciaza chcialam pracowac do konca 6 m-ca, podpatruje kolezanki tez ciezarne...jakos sobie radza..i ja tez tak planowałam...ale czasem mi ciezko, mam nadzieje ze to przejdzie:P
Praca w biurze jest meczaca, ale to nie to samo co ja mialam-szkola;)..LO i gimnazjum+ jedendzien w podstawowce= 2 etaty!Szok!Ciagle halas, zero czasu na wypicie herbaty--koszmarnie bylo...Bylam szczesliwa, ze moge isc na zwolnienie..Szkola to w obecnych czasach miejsce wielu"niepsodziewanych" wydarzen-nie chcialam brac w tym udzialu i narazac dziecko..Tym bardziej ze to pierwsze nasze malenstwo:)

m g ja też zamierzam pracować jak długo się da, mam podobną sytuację dostałam podwyżkę alenie wiem czy mi umowę przedłuża bo mam na czas okreslony do 31 sierpnia a póżniej niby na nieokreślony... muszę się przemęczyć żeby mnienie wyrzucili

ja zawnioskowałam ze chce od razu uop na cz nieokreslony:) i dostane razem z awansem i przejsciem...kasa tez wyzsza...ale i tak na L4 i pozniej na macierzynskim licza srednia za ostatnie 12 m-cy.....wiec duzo sie nie zmieni;/
no powróciłam,z fluoryzacją to pytalam się czy jest bezpieczna i dentystka mówila ,że tak,ufam jej bo jest super specjalistką i leczy też dzieciaczki.Robiła mi znowu pianką truskawkową a teraz wcinam truskawki na dodatek:)

a ja co chwilkę coś wcinam, normalnie ciągle głodna jestem

hehe...jak wyscie sobie o wcinaniu ja drzemke ucinalam:)

evilek ja dziś tak jak Ty:)zjadlam kanapeczki z serkiem ziołowym a teraz murzynka wciągam:D

właśnie naleśniki zjadłąm, a na obiad schabowy ziemniaczki i suróweczka:)
byłam dzis na morfologii mam nadzieje że wyniki będa ok, ostatnio hematokrty miałąm za mały a reszta ok

U nas OK :-). Tez odebrałam wyniki morfologii i moczu i nie jest źle, ale morfologia gorzej niż ostatnio.

W srodę mam wizytę u lekarki, pewnie się dowiem czy moje przeczucia a jej przypuszczenia sie sprawdzą co do płci ;-).

A brzuch mam naprawd duży jak na ten etap ciąży :-).

Fotografia:

I cała reszta:

matko jak mnie głowa boli....pulsuje cała jak tylko podniosę do góry:(((((((((((

hej. bociany tak pisalaś o tych truskawach ze i ja sie skusiłam :D
to chyabcisnienie mnie tez dzis lepetynka boli... i nie jest w stanie zadnej wiedzy przyjąć...
ja tez odebralam wyniki badan ale bylam w jakims innym laboratorium i sie nie moge w nich połapać... wyszukalam sobie chyba z 5 chorob a z sie moj chlopak wkurzyl i mi je zabrał ale idziemy na 20 do gina to sie dowiem czy dobre czy nie...

Mnie jak zaczyna łeb nawalac, od razu kładę sie spac, lub poleze troche...Jak nie przestaje to juz wtedy wiem, ze to cisnienie...Powiem wam, ze ja od tygodnia juz mam tez taki lepiej widoczny brzuchol...!!

Risika daj znać jak po wizycie.anti no niedługo będziemy z brzuszkami paradować.
Mierzyłam ciśnienie mam 97/69 to jak na mnie niskie a kawy nie chce pić o tej porze.

To niskie, dlatego boli głowa...A sprobuj moze te cukierki Coppiko czy jakos tak...lekarka mojej siostrze je polecila, jak byla w ciazy:)...Juz niedlugo bedzie "parada Brzucholek"....Szczerez to fajnie, tylko w 8 miesiacu bedziemy juz sapaly a w 9 dyszaly:)i lezaly plakami...Dobrze ze lipiec i sierpien to nasze 6, 7 miesiace ciazy, gorzej jakby byly to te ostatnie. A lato ma byc potwornie cieple!

no dokładnie dobrze,że pod koniec ciąży chłodniej będzie.Chyba nie wytrzymam i chociaż pół kubka słabej kawy -z dodatkiem cytryny zrobie,mąż zaczął remont i nie mam serca go do sklepu wysyłać po cukierki wiem ,że są dobre.Może uda nam się jakieś spokanko zrobić:)

Fajnie by było:) Bradzo dobry pomysl...Moze jaknam brzuchole juz wywali co?? Bedziemy paradowac z oponkami:)...Dzisiaj przezylam szok---kupilam 8 moreli za 14 zl!!!!!!!Jak zobaczylam cene to myslalam ze sie za glowe zlpaie;)..No, ale zakupilam i zjadlam zaraz jak je dotaszczylam do domu..W ogole dobra pora na ciążę--pełnowarzyw, owocow, sokow,,,,wszytsko takie swieze i smaczne..!Te nasze dzieciaki porosna jak deby-widzialam porod na you tube 4, 5 kg dziecka-szok!Ja tyle mialam, wspolczuje mojej mamusce..Biedulka, takiego słonia urodzic;)

spoko spotkanie będzie:))pije właśnie kawkę z cytrynką oby przeszło.
Fajny okres faktycznie,że tyle zieleninki jest,można sróweczki wymyślać.Co do wagi to mój mąż ważył prawie 5 kg i jego brat też przy rudzoeniu,teraz wyrośli na ponad 190 cm,ciekawe czy nasza dzidzia nie przejmie genów po tatusiu:/ja mam 170 cm a ważyłam 3100 przy porodzie

Ja mialam 4500, 60 cm dluga-czyli jak miesieczne dziecie;) Za to moj mąż był malusi-3000, 53 dlugi...ale wcale do niskich nie nalezy teraz;)..mam nadzieje ze dzieciatko przejmie jego wymiary "porodowe"...a nie sloniczki mamusi:)

no anti u nas odwrotnie oby się we mnie wdało:DD co z tego,że urodziłam się huderlak jak nadrobiłam jako starsza:PPP
hurra głowa nie boli!!!!kawa z cytrynką pomogła:)))))))))))))))))))))))))))))))

a ja wrociłam od gina i mam 4 kilo więcej !!! o mamo, jak tak dalej będzie, to będę się pod koniec ciąży turlać ;/ Tylko brzucho mi wyszedł, a skąd te 4 kilo to nie wiem. Wazne, ze wszystko dobrze, a w czwartek do innego gina na badania prenatalne ale przez usg. Nie wiem czy to sie różni od tego normalnego... ale dzidzka rosnie, mężuś w koncu ja dzis widzial, nawet tesciowa była przy usg :) hihihi

Alis to super!:)ja zrobiłam sobie pierwszą sesję brzuszka po obżarstwie zaraz wkleje zdjątka

image

image

o mój brzusio baaaardzo podobny :) hyhy, fajnie jest byc mamusią :) Dzisiaj nasze Święto :)

hej. Bociany fajny brzusio:))
A ja wrocilam od gina... no i mam zapalenie pecherza liczne bakterie (antybiotyk dostalam) i anemie postepująca...na to dostalam femiferal plus magnez nospe jaaa normalnie lekomanem chyba zostane!! ha a najlepsze ze mam nie przeżywać stresów :D a od przyszlego tygodnia mam sesje hehe i sie stresuje strasznie co by teraz wszystko zdac a nie biegać po ug we wrzesniu z wielkim brzucholem...
no ja tez chetna na spotkanko jAKIEś:))

Risika dbaj o siebie i dzidize,wiem,że łatwo powiedzieć ,że się nie stresuj-sama nerwus jestem-ale musimy dla dobra naszych maluszków.Na anemie polecam sok z buraka(1/4) marchewki (2-3 spore) i jabłka-baaardzo pomaga-moja mama wyszła w ciąży z mega anemii dzięki temu,po soczku powinno się zjeść z pół kawalka chelba z maslem co by się witaminki wchłonęły.Sama zaczęłam pić i czuje się lepiej.Szkalneczka wystarczy.a co do pęcherza to przed ciążą mialam problemy-zaczełam pić sok z żurawiny-kwaśny ale da się przeżyć,można suszoną jeść też,no i można urosept w ciąży brać

z pecherzem to nie mialam nigdy problemow... wiec nie wiem skad... ginka powiedzial ze w ciazy sie zdarza... a ten antyboityk to monural. pijesz jedna saszetke i jak reka odjął zdrowiejesz
no a anemia to u mnie do przewidzenia bo ja niejad jestem :/ jabłka zajadam ze smakiem ale no burakow to ja nie tkne!
chyba ze znacie jakiś dobry przepis na barszcz?? jak sobie do niego uszek albo czegos w pakuje to zjem:D

za burakami też nie przepadam ale w tym soku ich prawie nie czuć wystarczy jak dasz ćwiartkę i oki:)o przepsi muszę się spytać moją mamuśkę na barszcz,robi przeyszny muszę się nauczyć-cholera ale mnie smak na barszczyk naszedł:PP

witam w kolejnym dniu:)
bociany ładny brzuszek....i bardzo mały...ja mam większy...hihihi, mnie wywalilo tak ostatnio:))))
tez bym barszczyk pozarła;p
o i jeszcze wcielo mi suwak i nie umiem go naprawic
dziś odbieram wyniki, zobaczymy co u mnie we krwi słychać, a jutro połówkowe, boję się tak że ide z M będzie siedział i słuchał ze mna

hej!!
jutro to chyba evilek przeziernośc będziesz miała,połówkowe to 20-22 tydzień:)będzie wszystko dobrze,zobaczysz ,też się bardzo bałam.
Al po tej kawie spałam ,jak po najlepszych środkach nasennych:D
Na 11 idę do fryjera się o obciąć a za tydzień farbowanko-zapuścilam się jak nigdy prawie 3 m-ce nie byłam.

Losie, ilez ja spie!!!!!Rano wstalam razem z mezem i dalej pod kolderke....Koszmarnie, pol zycia przespie;)...I do tego zero planow do poludnia;(..

no tak przezierność z wrażenia się pomyliłam

Prawie na drugą stronę spadłyśmy dziewczyny;) niedawno wróciłam do domku,robię własnie spaghetti-zachcianki ciążowe hi hi ,a co tam,dzidzia musi się najeść( dobra wymówka).Dziś na szczęście głowa nie boli,za to palca sobie przytrzasnęłam szafką:D

eh..ja wlasnie zachcianke pomidorowa zaspokoilam:)....Caly dzien dzisiaj cisza u nas byla;(...na forum..

a macie czasem skoki humorów?mnie dziś dopadła mała depresja sama nie wiem dlaczego:(

I to jakie!!!!!!!!!! Czasem takie maksymalne ze normalnie mozna lezec caly dzien i spac, albo gapic sie w tv...

ojj humorki skąd ja to znam,najpierw super humor,potem nagle płacz bo...no właśnie,bez powodu-jeden dzień mega energia ,że mogłabym góry przenosić albo pod kołdrą z pilotem w ręku:)norma

spaghetti zjedzone:)))zaraz po miseczka truskawek-ale dobre było hi hi
coraz więcej osób zauważa ,że w ciąży jestem-brzuchalek rośnie.

ja zjadłam pomidorka i młodą cebulkę pycha:)
bociany TY juz masz 16ty tydzień, wieć pewnie już troszku widać:)

cześć mamuśki:)ja już nie śpię,mężuś poszedł do pracy a ja już zasnąć nie mogłam:/ ale dziś śliczna pogoda.Suwaczek jeszcze nie przeskoczył,dziś kończę 15 tydzień -ale ten czas zasuwa...już myślę co będę dziś jeść:D

ja dzisiaj w dordze do pracy tez rozmyslalam, ide zaraz zrobic kanapke bo glodna jestem strasznie:)
u mnie z humorami tez dziwnie, jak wracam z pracy to mam duzo energii,ale po obiedzie....juz nie, nic mi sie nie chce.....a tyle sprzatania i ukladania w nowym domku:(
hejka;)...a mnie dzisisaj cos pobolewa w prawym boku, jakby wyrostek-ale numer by byl....Ale jak wstane i rozchodze to mija...

No z wyrostkiem nie ma żartów.U mnie wczoraj zauważyłam coś dziwnego jak leżałam na lewym boku,na ruchy to za wcześnie ale mialam wrażenie jakby mi malutki motylek w brzuchu fruwał i delikatnie dotykał o ścianki brzucha.dziwne uczucie...

kto wie bociany, moze to juz oznaki pierwszych ruchów maleństwa:) super
ja jeszcze nic nie czuje.....tylko brzuchol coraz większy:)
a w ogole musze sie Wam pochwalic ze dostalam prezenta na dzien mamy od maluszka:))))) ksiazke 1 roczek, plyte natalii kukulskiej i kartke z zyczeniami.......az sie poryczałam ze szcześcia......nie spodziewalam sie ze moj maz wpadnie na taki pomysl:P
proba suwaczka:P

hej:)) ale Wy wszystkie szybko wstajecie... ja to spioch jestem:D
ale wczoraj wieczorem wypilam antybiotyk i cala noc bylo mi niedobrze i spac nie moglam:/ musialam go jakos przetrzymac w zoladku bo byl cholernie drogi . a rano to mnie tez takiew iercenie w brzuchu obudzilo... same kopniaki to je pewnie pozno poczuje bo mam taka wielka opone tluszczu na brzuchu:/

Ja już po wizytcie. Wszystko ok. Drugi chłopak będzie. Teraz trzeba imię wymyślec ;-).

Fotografia:

I cała reszta:

wy tak piszecie o tych Waszych przebytych wizytach.............a ja sie chyba nie doczekam, nie wiem dlaczego lekarz wyznaczyl mi dopiero na 20 czerwca, do tej pory chodzilam co 3 tygodnie

Ja tez tak mialam, ale ta oczekiwana wizyta jest juz utro-29 maja na ktory tak czekalam:)....To co podejrzewalam ze wyrostek to chyba falszywy alarm..ale dzisiaj sie starsznie duzo nachodzilam i boli cos brzucho:(tez tak macie?......Poza tym wczoraj poczułam mocneijsze trzepniecie motylka--dwa razy, w podbrzusze, wydaje mi sie ze to ruchy..Nie mocne, ale takie zdecydowane, tyle ze chyba w jakis nerw bo az tak mega przyjemne to to nie bylo:0A ale i tak sie starsznie ucieszylismy z meżulkiem;)))))

do góry