Widok

lokata

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny gdzie najkorzystniej założyć lokatę??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To zależy na jak długo i na jaką sumę
Polbank ma fajne oferty

najkorzystniej pojęcie względne...wątpię, żeby ktoś znał oferty z całego rynku usług finansowych...
czasem jak masz konto w danym banku to warunki moga być inne niż dla nowych osób...
poza tym, dziś jest pełno "kruczków" w reklamach i to, że bank oferuje jakieś oprocentowanie nie do końca musi znaczyć, że tyle rzeczywiście będzie...bo np. lokowane środki będą opodatkowane podatkiem od zysków kapitałowych, albo podane jest oprocentowanie inne niż nominalne itp...

A jaki procent w ogóle Cię interesuje? ja zakładam swoje lokaty na ok.5-6% bez opodatkowania
Ja mam w Inteligo, wygodnie i w miarę korzystnie.
My mamy lokaty w SKOKU:) Dla nas najkorzystniej i na dobrych warunkach,ale to musisz się sama zorientować :)
getinonline - lokata na start 6,04% w tej chwili - właśnie zakładam ;-)

dobra też jest w openonline.

Ogólnie preferuje takie bez wychodzenia z domu. Po zakończeniu lokaty pieniądze są automnatycznie przelewane z powrotem na moje konto.

Aaaa i proponuje zakładanie lokat teraz tylko do końca roku - to znaczy na 3 miesiące, bo w styczniu zmianiają się zasady i nie będzie już mozliwosci omijania podatku belki. Także ja bym poczekała z pieniądzmi na koncie i zobaczyla co bedzie w styczniu, co wymysla i wtedy znowu ulokowalabym fajnie pieniądze.
oczywiście 6,04% netto
Bez podatku belko to jedynie w fundusze inwestycyjne. Polecam tą forme, jak ktoś ma długofalowo plan oszczędzania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
zgadzam się z Jadźką:)
plus trzeba dodac, że można wyciągnąc dużo więcej niż 6%
Ja z mojej inwestycyjnej mam zwrot średnio miesięczny ok 12%.
ja polbank odradzam
toshiba dlaczego odradzasz? ja myslalam o lokacie w tym banku. masz jakies zle doswiadczenia?

jadzka mozesz cos wiecej powiedzie na ten temat? Moze moglabym prosic o info na priva, musze ulokowac troche pieniedzy i tak mysle jakby to zrobic zeby zarobic :)

nie widzę maila, bom niezalogowana :)
jak chcesz to mój mail jagula5@wp.pl
Napisalam maila :)

sanszajn
no ja mam złe doświadczenia z tym bankiem..
kiedyś z kasy banku nie mogłam wybrać więcej niż 15 tys. zł ( dodam że przy zakładaniu konta nikt nic o tym nie wspominał, ani nie posiadam limitów) no a ja potrzebowałam na następny dzien( sobota) więcej... więc musiałam jechac jeszcze do 2 innych polbanków (??)
no i jak przelwałam pieniążki na konto z którego mogę wybrać to potem nie mogłam ich wypłacić z bankomatu, ani zapłacić kartą! ( dodam że przelewów nie robiłam na ost. chwilę i czasem dopiero następnego dnia z nich chciałam korzystać)
oczywiście jak poszłam do banku spytać się o co chodzi to tylko słyszałam " naprawdę??" i wielkie zdziwienie.. a jak poczytałam opinie o polbanku to są nieciekawe no i w najbliższym czasie chce przenieść oszczędności gdzieś indziej ...
dla mnie to bank dla ludzi o silnych nerwach
Toshiba bardzo dziekuje za informacje. chyba jednak poszukam innego banku, wole miec staly dostep do moich pieniazkow :)

nie ma problemu :)
Odpisałam. Ja też nie polecam polbanku. Jestem z nim związana do śmierci hipoteką, niestety. Cuda wianki u nich :) Choc oferta dobra. Więc toshiba dobrze prawi - bank dla ludzi o mocnych nerwach.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry