Widok

urlop z 8-9-miesiecznym dzieckiem...

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
...ktos z was byl z takim maluchem? warto? czy to zbyt duza meczarnia? jesli tak, to co polecacie np za granica.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja spedziłam tydzień z 7 miesieczniakiem, ale w kraju:)
naprawde było fajnie...dziecko miało wszystkie swoje rzeczy tzn. swoja ulubiona zabawke, kocyczek, podusie noi rodziców...pilnowalismy w miare mozliwosci dzemek zeby sie nam nie rozregulował...było super...

ja polecam kraje europejskie z takim maluchem, sama tez planuje grecje, ale wiem, ze dziewczyny podrozuja z maluchami i do egiptu:)
image
My bylismy z Malym jak mial 9mcy w Turcji.
Oczywiscie urlop super ale tak bedac szczerym na 100% to z dzieckiem ciezko ;)
image.
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]
image
my też mielismy w tyn roku jechac na "prawdziwy urlop" al;e sobie odpuścilismy- poczekam do przyszłego roku jak mloda będzie już chodzić i jeść tak mniejwięcej jak my, teraz to chyba bym się bardziej umęczyła na takim urlopie niz odpoczęła....
Wyjechaliśmy z sześciomiesięczniakiem i półtoraroczniakiem.

Z sześciomiesięczniakiem - spokój - wcinał te swoje butle i słoiki, spał, albo bawił się rączkami.

Półtoraroczniak - koszmar, bo właśnie miał kryzys jedzeniowy, umęczyłam się i nadenerwowałam za wszystkie czasy.
Z dzieckiem to raczej wycieczka niz URLOP:)
image.
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]
image
moi znajomi byli teraz na tydzien w Zakopanem.... pytam znajomego: jak tam wypoczęliście:)?? na to ON: tak, było super, pogoda ludzie klimat OK:) a po chwili znajoma:) do męża cieszę sie że chociaż TY wypoczęłęś:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak wlasnie sie zastanawiam, czy jechac, czy odpuscic, egipt i turcja na pewno nie, bardziej europa, mysle o chorwacji, ale nie wiem czy tam sa warunki dobre dla takich maluszkow, kreta bylaby fajna, ale tam bylismy jak bylam w ciazy i nie chcemy na razie powtarzac, ale jak ktos nie byl to polecam zachodnia krete, nie wschodnia
W zeszłym roku byłam z synkiem 2 razy na wakacjach.
1. miał niespełna rok i nie chodził. Byliśmy na Korfu w Grecji. Mieliśmy super hotel, więc nie potrzebowaliśmy szukać dla siebie atrakcji poza nim, dla synka była i restauracja przystosowana i baseny. Grecy super nastawieni do dzieci. Odpoczęliśmy super

2. Syn miał 15 mc i chodził. Turcja. Hotel ok, obsługa rewelacja. Problem polegał na tym że synek chodził a raczej biegał. Cały pobyt lataliśmy za nim na zmianę(byliśmy ze znajomymi więc 4 dorosłe osoby). Odpoczęliśmy trochę mniej.

Polecam wyjazd z mniejszym dzieckiem, niechodzącym. Łatwiej ujarzmić i odpocząć, dziecko mniejsze więcej śpi itp.
Poza tym do Grecji często można lecieć ich liniami a dzięki temu dziecko może zabrać 10 kg bagażu.

Teraz we wrześniu planujemy urlop już z dwójką i też będzie Grecja
image
image
Effcia, a w jakim hotelu byliscie na Korfu? ile kosztowala Was ta wycieczka? z jakim biurem?
widze ze grecja rulezz:))) nie moge sie juz doczekac wyjazdu...i podłączam sie do pytanka o hotel
image
http://www.itaka.pl/wczasy/grecja/korfu/hotel_sunshine_vacation_clubs_2485.php?SEARCH_HOTEL=WAW&SEARCH_HOTEL=DBL&SEARCH_HOTEL=A&SEARCH_HOTEL=6&SEARCH_HOTEL=2011-06-15&

To ten hotel.
Byliśmy z Itaką w czerwcu i last minute kosztowało nas 2500 za 2 osoby dorosłe plus dziecko poniżej 2 lat. Tylko my kupowaliśmy wycieczkę dzień przed wylotem(polecam takie szukanie bo fajne oferty za niewielką kasę można znaleźć).Niestety na Korfu tylko z Warszawy i Katowic można lecieć.
Na szukanie dobrych ofert last minute polecam biuro w Auchan w Gdańsku. Byliśmy z nimi 4 razy i zawsze super urlop był.
image
image
Do Chorwacji jak najbardziej możecie jechać :)
Nam lekarz stanowczo odradził Egipt, Tunezję itp. Jak Ci dziecko zachoruje to mega szybko moze się odwodnić i moze być problem (oczywiście może - nie musi ;p). Znam ludzi, którzy byli na Dominikanie z 6 miesięcznym, 3 miesięcznym w Indiach i wszystko Ok. Zależy jakie masz dziecko :)
My mamy urlop w sierpniu a że dziecka smażyć nie chcę więc w tym roku Europa - a gdzie, to sie jeszcze okaże
[url=http://www.forumticker.net/]image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My z mala bylismy jak miala 8m w Zakopanym ,odpuscilismy sobie wypad "zagraniczny " .Corcia droge zniosla super w obie strony .W gorach byla z nami wszedzie na wyciagach itp :)
image
image
z takimi maluchami to jeszcze w miare luz.
tylko trzeba pamietac ze dziecko potrzebuje wytchnienia na 4rech lapkach wiec jak wycieczki to z miejscem do pobrykania.
wiem ze chwalą sobie ludziska cieple kraje gdzie mozna w basenach z dziecmi sie wytaplac calymi dniami.

niestety starsze dzieci (te chodzace) to najlepsza zabawa na placach zabaw wiec to pod tym katem trzeba dopasowac urlop zeby dzieci byly zadowolone,

i krodka trasa samochod/samolot ok 4h i nikt sie nie zmeczy :)
My bylismy w marcu jak mały miał 9 miesiecy we włoszech na nartach --> pomijając samą podróż samochodem to urlop bardzo udany. W hotelu był basen z ciepłą wodą więc praktycznie codziennie młody się chlapał, a w ciagu dnia na zmianę z moimi rodzicami zajmowalismy się dzieckiem: spacery, zabawy w pokoju itd.
Teraz w sierpniu jedziemy na tydzień do szwecji (promem do karlskrony i dalej autem): mamy tak ustalony pobyt aby pozwiedzac rzeczy interesujace dla młodego: park wodny, park zabaw itd, ale nie tylko --> sami chcemy zaliczyć kilka muzeów :)
A za rok planujemy albo Grecję (Korfu polecam, byliśmy w Sidari na północy jako podróż poslubną i było super - sporo też rodzin z maluchami leciało) albo Wyspy Kanaryjskie.
O Chorwacji tez myslalam, ale zdecydowalismy ze jak młody bedzie wiekszy to sie w auto zapakujemy i ruszymy:)
image
my bylismy z mala jak miala 6 mcy na Chorwacji autkiem i bylo super, jutro lecimy do Grecji - mala ma 1,5 roku biega :-) no i juz sie boje jak czytam info powyżej... no ale jak nie urlop to wycieczka bedzie jak napisala malaniunia :)
Jak Janek był sam, sporo kursowalismy, nawet loty do 5 h zaliczaliśmy z nim w wieku 8 miesięcy.

Teraz niedobrze mi się robi na samą mysl o podróży z dwójką dzieci:(:(:(

Eeeee..;/
image

image
4 miesiace to byl luz, natomiast jak miala Blanka 10 miesiecy pojechalismy na Fuerte i bylo super, odpoczac sie nie dalo bo jednak pobudka 6 rano , ale z mezem wymienialismy sie, my jednak wynajmujemy sobie apartament badz wille, bo mamy spokoj, wlasnie na fuercie mielismy 2 sypialnie, salon, ogrod i swoj basen, tylko problem ze gotuje sie czesciej samemu...ale wieczory nad basenem byly super...niestety moje dziecie nie wytrzymuje pozno, nawet na impezkach o 19 to bierze mnie i meza i za reke i pa pa i do domu chce jechac....wlasnie jutrolece do Gda na urlop i zobaczymy jak lot bedzie, a to tylko 2h....
image

image
Myśmy tydzień temu wrócili z 6 miesięczną Hania z Grecji... I żeby wszędzie traktowano tak kobiety z małymi dziećmi to by było super :) Hania podróż zniosła super i wycieczki też jej się podobały...
image
image
My zawsze do Zakopanego wyjeżdżamy. Super sprawa, bardzo dużo ludzi i dzięki temu fajnie jest. Wszyscy pozytywni i można nowych ludzi poznać. Polecam http://www.apartamenty-zakopane.net.pl na nocleg pod wyjazd ze znajomymi. My byliśmy na tydzień i było ekstra!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

do góry