Widok

urlop z 8-9-miesiecznym dzieckiem...

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
...ktos z was byl z takim maluchem? warto? czy to zbyt duza meczarnia? jesli tak, to co polecacie np za granica.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja spedziłam tydzień z 7 miesieczniakiem, ale w kraju:)
naprawde było fajnie...dziecko miało wszystkie swoje rzeczy tzn. swoja ulubiona zabawke, kocyczek, podusie noi rodziców...pilnowalismy w miare mozliwosci dzemek zeby sie nam nie rozregulował...było super...

ja polecam kraje europejskie z takim maluchem, sama tez planuje grecje, ale wiem, ze dziewczyny podrozuja z maluchami i do egiptu:)
image
My bylismy z Malym jak mial 9mcy w Turcji.
Oczywiscie urlop super ale tak bedac szczerym na 100% to z dzieckiem ciezko ;)
image.
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]
image
my też mielismy w tyn roku jechac na "prawdziwy urlop" al;e sobie odpuścilismy- poczekam do przyszłego roku jak mloda będzie już chodzić i jeść tak mniejwięcej jak my, teraz to chyba bym się bardziej umęczyła na takim urlopie niz odpoczęła....
Wyjechaliśmy z sześciomiesięczniakiem i półtoraroczniakiem.

Z sześciomiesięczniakiem - spokój - wcinał te swoje butle i słoiki, spał, albo bawił się rączkami.

Półtoraroczniak - koszmar, bo właśnie miał kryzys jedzeniowy, umęczyłam się i nadenerwowałam za wszystkie czasy.
Z dzieckiem to raczej wycieczka niz URLOP:)
image.
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]
image
moi znajomi byli teraz na tydzien w Zakopanem.... pytam znajomego: jak tam wypoczęliście:)?? na to ON: tak, było super, pogoda ludzie klimat OK:) a po chwili znajoma:) do męża cieszę sie że chociaż TY wypoczęłęś:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak wlasnie sie zastanawiam, czy jechac, czy odpuscic, egipt i turcja na pewno nie, bardziej europa, mysle o chorwacji, ale nie wiem czy tam sa warunki dobre dla takich maluszkow, kreta bylaby fajna, ale tam bylismy jak bylam w ciazy i nie chcemy na razie powtarzac, ale jak ktos nie byl to polecam zachodnia krete, nie wschodnia
W zeszłym roku byłam z synkiem 2 razy na wakacjach.
1. miał niespełna rok i nie chodził. Byliśmy na Korfu w Grecji. Mieliśmy super hotel, więc nie potrzebowaliśmy szukać dla siebie atrakcji poza nim, dla synka była i restauracja przystosowana i baseny. Grecy super nastawieni do dzieci. Odpoczęliśmy super

2. Syn miał 15 mc i chodził. Turcja. Hotel ok, obsługa rewelacja. Problem polegał na tym że synek chodził a raczej biegał. Cały pobyt lataliśmy za nim na zmianę(byliśmy ze znajomymi więc 4 dorosłe osoby). Odpoczęliśmy trochę mniej.

Polecam wyjazd z mniejszym dzieckiem, niechodzącym. Łatwiej ujarzmić i odpocząć, dziecko mniejsze więcej śpi itp.
Poza tym do Grecji często można lecieć ich liniami a dzięki temu dziecko może zabrać 10 kg bagażu.

Teraz we wrześniu planujemy urlop już z dwójką i też będzie Grecja
image
image
Effcia, a w jakim hotelu byliscie na Korfu? ile kosztowala Was ta wycieczka? z jakim biurem?
widze ze grecja rulezz:))) nie moge sie juz doczekac wyjazdu...i podłączam sie do pytanka o hotel
image
http://www.itaka.pl/wczasy/grecja/korfu/hotel_sunshine_vacation_clubs_2485.php?SEARCH_HOTEL=WAW&SEARCH_HOTEL=DBL&SEARCH_HOTEL=A&SEARCH_HOTEL=6&SEARCH_HOTEL=2011-06-15&

To ten hotel.
Byliśmy z Itaką w czerwcu i last minute kosztowało nas 2500 za 2 osoby dorosłe plus dziecko poniżej 2 lat. Tylko my kupowaliśmy wycieczkę dzień przed wylotem(polecam takie szukanie bo fajne oferty za niewielką kasę można znaleźć).Niestety na Korfu tylko z Warszawy i Katowic można lecieć.
Na szukanie dobrych ofert last minute polecam biuro w Auchan w Gdańsku. Byliśmy z nimi 4 razy i zawsze super urlop był.
image
image
Do Chorwacji jak najbardziej możecie jechać :)
Nam lekarz stanowczo odradził Egipt, Tunezję itp. Jak Ci dziecko zachoruje to mega szybko moze się odwodnić i moze być problem (oczywiście może - nie musi ;p). Znam ludzi, którzy byli na Dominikanie z 6 miesięcznym, 3 miesięcznym w Indiach i wszystko Ok. Zależy jakie masz dziecko :)
My mamy urlop w sierpniu a że dziecka smażyć nie chcę więc w tym roku Europa - a gdzie, to sie jeszcze okaże
[url=http://www.forumticker.net/]image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My z mala bylismy jak miala 8m w Zakopanym ,odpuscilismy sobie wypad "zagraniczny " .Corcia droge zniosla super w obie strony .W gorach byla z nami wszedzie na wyciagach itp :)
image
image
z takimi maluchami to jeszcze w miare luz.
tylko trzeba pamietac ze dziecko potrzebuje wytchnienia na 4rech lapkach wiec jak wycieczki to z miejscem do pobrykania.
wiem ze chwalą sobie ludziska cieple kraje gdzie mozna w basenach z dziecmi sie wytaplac calymi dniami.

niestety starsze dzieci (te chodzace) to najlepsza zabawa na placach zabaw wiec to pod tym katem trzeba dopasowac urlop zeby dzieci byly zadowolone,

i krodka trasa samochod/samolot ok 4h i nikt sie nie zmeczy :)
My bylismy w marcu jak mały miał 9 miesiecy we włoszech na nartach --> pomijając samą podróż samochodem to urlop bardzo udany. W hotelu był basen z ciepłą wodą więc praktycznie codziennie młody się chlapał, a w ciagu dnia na zmianę z moimi rodzicami zajmowalismy się dzieckiem: spacery, zabawy w pokoju itd.
Teraz w sierpniu jedziemy na tydzień do szwecji (promem do karlskrony i dalej autem): mamy tak ustalony pobyt aby pozwiedzac rzeczy interesujace dla młodego: park wodny, park zabaw itd, ale nie tylko --> sami chcemy zaliczyć kilka muzeów :)
A za rok planujemy albo Grecję (Korfu polecam, byliśmy w Sidari na północy jako podróż poslubną i było super - sporo też rodzin z maluchami leciało) albo Wyspy Kanaryjskie.
O Chorwacji tez myslalam, ale zdecydowalismy ze jak młody bedzie wiekszy to sie w auto zapakujemy i ruszymy:)
image
my bylismy z mala jak miala 6 mcy na Chorwacji autkiem i bylo super, jutro lecimy do Grecji - mala ma 1,5 roku biega :-) no i juz sie boje jak czytam info powyżej... no ale jak nie urlop to wycieczka bedzie jak napisala malaniunia :)
Jak Janek był sam, sporo kursowalismy, nawet loty do 5 h zaliczaliśmy z nim w wieku 8 miesięcy.

Teraz niedobrze mi się robi na samą mysl o podróży z dwójką dzieci:(:(:(

Eeeee..;/
image

image
4 miesiace to byl luz, natomiast jak miala Blanka 10 miesiecy pojechalismy na Fuerte i bylo super, odpoczac sie nie dalo bo jednak pobudka 6 rano , ale z mezem wymienialismy sie, my jednak wynajmujemy sobie apartament badz wille, bo mamy spokoj, wlasnie na fuercie mielismy 2 sypialnie, salon, ogrod i swoj basen, tylko problem ze gotuje sie czesciej samemu...ale wieczory nad basenem byly super...niestety moje dziecie nie wytrzymuje pozno, nawet na impezkach o 19 to bierze mnie i meza i za reke i pa pa i do domu chce jechac....wlasnie jutrolece do Gda na urlop i zobaczymy jak lot bedzie, a to tylko 2h....
image

image
Myśmy tydzień temu wrócili z 6 miesięczną Hania z Grecji... I żeby wszędzie traktowano tak kobiety z małymi dziećmi to by było super :) Hania podróż zniosła super i wycieczki też jej się podobały...
image
image
My zawsze do Zakopanego wyjeżdżamy. Super sprawa, bardzo dużo ludzi i dzięki temu fajnie jest. Wszyscy pozytywni i można nowych ludzi poznać. Polecam http://www.apartamenty-zakopane.net.pl na nocleg pod wyjazd ze znajomymi. My byliśmy na tydzień i było ekstra!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (114 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

do góry