Widok
łóżeczko kontra kołyska ???
cały czas byłam pewna że jednak łóżeczko ale zaczynam się łamać - i jedno i drugie ma swoje wady i zalety
czy możecie mi drogie mamy podpowiedzieć jak długo siedzi dziecko w kolysce? znaczy się kiedy z niej wyrasta?
i co potem?
tak czy sie łóżeczko czy już łóżko dla małego dziecka?
czy możecie mi drogie mamy podpowiedzieć jak długo siedzi dziecko w kolysce? znaczy się kiedy z niej wyrasta?
i co potem?
tak czy sie łóżeczko czy już łóżko dla małego dziecka?
kubus od urodzenia w lozeczku 70/140 dla kaja zmuszeni bylismy kupic cos dodatkowo bo kuba sypia czasem w lozeczku, i kupilismy duuzy kosz na kólkach, mysle ze tak jeszcze max 2 msc posiedzi potem do lozeczka kuby, a kuba od 11 msc zycia ma łozko normalne i czasem spi na nim czasem w lozeczku zalezy, jak mu sie chce :)
jesli masz kaske do wydania to polecam kolyske kub kosz, bo bedzie ci wygodnie kolo lozka postawic, ale to jest naprawde na krótko jak dziecko zaczyna siadac musisz pomyslec o czyms bezpieczniejszym.

jesli masz kaske do wydania to polecam kolyske kub kosz, bo bedzie ci wygodnie kolo lozka postawic, ale to jest naprawde na krótko jak dziecko zaczyna siadac musisz pomyslec o czyms bezpieczniejszym.

To zależy jaka. Są także łóżeczka (najczęściej turystyczne) z funkcją łkołyski - więc slużą dlugo. Niestety niektórzy mówią, że dziecko nie powinno się przyzwyczajać do bujania. Ja miałam kosz wiklinowy na kółkach. Śliczny, mobilny - świetnie sparawdzał się w małym mieszkaniu, ale niestety tylko do czwartego miesiąca:) . Tego typu łóżeczka i kołyski są dość drogie (w porównaniu do tradycyjnych łózeczek), ciężko jest je tez sprzedać, dlatego radzę się zastanowić nad wyborem.
synek ma swoje lozeczko do spania, a do niedawna (wyrosl) mial hustawke fisher price "przytulne gdniazdko". I nie bylo zadnego problemu, w lozeczku normlanie zasypial, a hustawka byla pomocna w kryzysowych sytuacjach. Naprawde polecam Ci ta hustawke, jest rewelacyjna w kryzysowych sytuacjach, a do tego sama buja w dwoch kierunkach:)
to odpada bo jest za duze jak na kolyske
zastanwiam sie nad kolyska rozamirow kolyskowych ;)
jakie ma zalety?
przede wszystkim jest mala i wydaje mi sie zze przez ro dziecko czuje sie w niej bezpieczniej, bardziej jak w brzuszku u mamy czego nie da sie powiedziec o "ogromnym" wyrze
no i ladnie kolysze
:))
i wcale nie sa tak cholernie drogie
a) lozeczko mam wstepnie wybrane z ikei za 99,00
b) wypatrzylam na allegro calkiem fajna i porzadna NOWA kolyske drewniana za 140,00
roznica niewielka cenowo
czasowo oczywiscie inaczej to wychodzi - nie chcialabym musiec po 2/3 miesiacach juz jej wymeiniac na lozko
ale ze szkrabami jak to z nimi nie da rady nic zaplanowac
:)))
zastanwiam sie nad kolyska rozamirow kolyskowych ;)
jakie ma zalety?
przede wszystkim jest mala i wydaje mi sie zze przez ro dziecko czuje sie w niej bezpieczniej, bardziej jak w brzuszku u mamy czego nie da sie powiedziec o "ogromnym" wyrze
no i ladnie kolysze
:))
i wcale nie sa tak cholernie drogie
a) lozeczko mam wstepnie wybrane z ikei za 99,00
b) wypatrzylam na allegro calkiem fajna i porzadna NOWA kolyske drewniana za 140,00
roznica niewielka cenowo
czasowo oczywiscie inaczej to wychodzi - nie chcialabym musiec po 2/3 miesiacach juz jej wymeiniac na lozko
ale ze szkrabami jak to z nimi nie da rady nic zaplanowac
:)))
na początek zawija się dzidzię w rożek, kocyk, po to by się czuło jak u mamy :) dzidzia nie wie, że jest w wielkim łóżku :)
a kołysanie uzależnia :) jak ci dziecko wyrośnie z kołyski i dostanie duze łóżeczko to nadal będzie chciało być bujane i może być problem, jak nie będzie umiało bez tego zasnąć ...
ale fakt, sliczne sa i wygodne dla rodziców te malusie kołyski, jeśli chce się by dziecko w sypialni spało z rodzicami, dużego łóżka sie nie przetarga :)
a kołysanie uzależnia :) jak ci dziecko wyrośnie z kołyski i dostanie duze łóżeczko to nadal będzie chciało być bujane i może być problem, jak nie będzie umiało bez tego zasnąć ...
ale fakt, sliczne sa i wygodne dla rodziców te malusie kołyski, jeśli chce się by dziecko w sypialni spało z rodzicami, dużego łóżka sie nie przetarga :)
papilio1@op.pl