Widok

łóżeczko piętrowe - co polecacie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jak w temacie - potrzebujemy kupić lóżko piętrowe dla naszych dzieciaczków, macie jakieś sprawdzone z których jesteście zadowolone - poratujcie radą.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My zamawialiśmy dokładnie rok temu z allegro, córka miała 1,8 l a syn 3,8 idealnie spełnia moje i dzieci oczekiwanie.

image
Podłączę się pod pytanie bo też będę musiała się rozglądać za takim.
Olusia a jeśli można ile płaciliście?
Bardzo ładne i ma wysokie boki :)
Olusia my mamy identyczne - kupiliśmy piętrowe bo małe łóżeczko było potrzebne dla kolejnego domownika :-) I też jesteśmy super zadowoleni, a do jest naprawdę solidne (chodziliśmy wcześniej po meblowych to nie dość że łóżka były dużo droższe to jeszcze mało solidnie wykonane i jakiej takie chwiejące). Łózko robi furrorę wśród znajomych z dziećmi.

Na razie użytkujemy dolne do spania a górę do zabawy. Myślę, ze Ignasia przeniesiemy na dolne łóżko max. w wakacje :-)

Poniżej link do sprzedawcy od którego kupowaliśmy.

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=13645292
image

image
My też kupujemy takie jak podała emika, właśnie u tego sprzedawcy, też słyszałam że są świetne i super że mają dolną barierkę :)
emilka dzięki za linka, juz mam cos na oku :)
image
Faktycznie ładne to łóżeczko :) Ja też powoli się rozglądam tyle że ja muszę kupić piętrowe dla trójki :) widziałam nawet takie tylko ta cena :(
image

imagerl]

[url=http://www.maluchy.pl]image
My też zamówiliśmy z allegro wlaśnie od Interbeds, tyle że model Jacek-boki niebieskie w gwiazdki i księżyce, polecam - bardzo dobrze wykonane a było u nas 4 dni od zamówienia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My właśnie mamy z Interbeds, rok temu płaciłam coś ponad 800 zł, teraz chyba są tańsze. Na plus dla mnie to wysokie barierki, wytrzymałość, jakość wykończenia,materace ze zdejmowanymi pokrowcami, baaardzo pojemne szuflady i wytrzymałość, spokojnie dorosły może się tam położyć, ja mam teraz trzy cyfry na wadzę i czasem się kładę na dole sama lub z córką, wybarwienie tylko zamówiłam ciemniejsze, minusów przez rok nie zauważyłam, ale wiedziałam co zamawiam, bo kilkoro znajomych też ma ten model, więc nie brałam w ciemno.
mam pytanie od jakiego wieku dziecko samo umie wchodzić na górne łóżko?
czy spotkałyście się z łóżkiem piętrowym w którym dolne łóżko to łóżeczko dla niemowlaka??
myślimy o kolejnym maluchu itak się zastanawiamy nad rozwiązaniem przestrzennym pokoju(małego).
Chcemy aby jak urodzi się 2 dziecko pierwsze miało ok 2,5-3 lat.
Olusia ja tez mam to samo łózko z Interbeds, ale model Kubuś2.
Na raziie mam rozłożone na dwa, bo moja córeczka za bardz się wsponinała. Moze po nowym roku wsadzimy jedno na drugie łózko.
Od jakiego wieku to zależy od dziecka w bardzo dużej mierze, moja córka ma teraz 2,8 i tak na prawdę od miesiąca dopiero się wspina, wcześniej się bała, za to 1,5 roczna siostrzenica śmiga po drabince w górę i w dół jak stara alpinistka.
Wersji z dolną częścią dla niemowlaka nie spotkałam, ale na upartego i tam można maluszka kłaść.
Jejciu, sorki za literówki. Chodziło mi, że córeczka to mała alpinistka i uwielbia się na wszytko wspinać, a jak nie sięga to przesuwa sobie krzesło i wtedy wchodzi.

Jeśli chodzi o zakup łóżeczka to córa miała wtedy równo rok, a synek ponad 2 lata :)
mt mamy też takie same jak olusia30 od tego samego sprzedawcy:)
mamy od tygodnia, jestęsmy bardzooo zadowoleni, super jest, dzieci zaczeły przesypiać noce:)
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
U mnie na górze śpi 6latka, a na dole przyzwyczajamy synka rok i 3 miesiące, bo już chcemy sie go z sypialni pozbyc i jego małego łóżeczka ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Sorry że to napiszę i trochę nie na temat, ale chciałabym abyś się 10 razy zastanowiła zanim kupicie łóżko piętrowe..:( wiem, że wypadki chodzą po ludziach i mogą zdarzyć się wszędzie, ale uważam niektórych rzeczy można po prostu uniknąć ucząc się na błędach innych. Moja siostra ma 2 synów ( Paweł 7 lat i Tomek 6 lat) i ten młodszy- Tomek, kilka tyg. temu wszedł na to wyższe piętro łóżka i chciał mojej siostrze pokazać "sztuczkę". Niestety odchylił się zbyt mocno do tyłu i spadł na głowę. Niestety upadek był na tyle nieszczęśliwy, że pękła mu podstawa czaszki:( Podejrzewam, że gdyby nie to, że siostra jest lekarzem i szybko reanimowała nieprzytomnego Tomcia, to mogłoby dziś już go z nami nie być:( Oczywiście cały czas jest rehabilitowany, nadal ma problemy z równowagą, niedawno lekarze postanowili wyciąć mu z mózgu 1 błędnik, ponieważ jak wiadomo są dwa i ten jeden jest niestety mocno uszkodzony i zaburza Tomkowi łapanie równowagi. Ja od tej pory patrząc na łóżko piętrowe dostaję gęsiej skórki i przestrzegam przed nim wszystkie znane mi osoby :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Taaak, niestety z takimi wynalazkami trzeba być ostrożnym.
Dziękuje za ważną informację MamoPiotrusia.

Niestety niebezpieczeństwa czyhają na każdym kroku, np. gotująca się zupa, rozchylone okna, otwarty balkon, czy nawet wysoka komoda (gdzie moja córa weszła do najwyższej szuflady i sobie tam grandziła, nie pytajcie jak się tam dostała...bo nie wiem)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dziewczyny, a zastanówcie się nad łóżkiem z wyciąganą z dołu szufladą, do której można włożyć materac i również spać. Ja takie łóżko-samochód kupiłam dla starszego synka 3-latka, a docelowo młodszy będzie spał w "szufladzie". Szuflada na dzień jest składana, więc łóżko nie zajmuje dużo miejsca. Polecam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
A my mamy łóżko piętrowe 3 osobowe, dokładnie takie:
http://allegro.pl/lozko-pietrowe-fido-3osobowe-od-sms-meble-i1288216245.html
Bardzo fajnie się sprawdza. Kierowałam się tym, że mamy bardzo mały pokój a czasami może ktoś przyjedzie, lub dzieci będą chore... to zawsze mogę się położyć obok i czuwać. W każdym razie zamówiłam z dodatkową barierką i koszt był większy o 35 zł.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Widziałem, że rozmawiacie tu między innymi o łóżkach producenta, który teraz sprzedaje we własnym sklepie internetowym: http://lozkapietrowe.com/index.html

jestem zainteresowany kupnem, chętnie przeczytam jakieś wraże wrażenia (mam nadzieję, że pozytywne, bo jestem prawie zdecydowany)

Proszę o opinie!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
To naprawdę najlepsze łóżka piętrowe w tej cenie dostępne na rynku. Bardzo długo szukaliśmy z żoną łóżka dla naszych dzieci i nie ukrywam że niska cena w stosunku do jakości była tu ważnym kryterium. Jeździliśmmy do IKEA, szukałem na allegro ale dopiero porównójąc wszystkie ceny i zawartość kompletów zdecydowaliśmy kupić łóżko na http://www.lozkapietrowe.com
Już od 4 miesięcy jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami jednego z łóżek piętrowych i z czystym sumieniem polecam wszystkim zainteresowanych zakupem łóżka piętrowego ten sklep.

Łóżko jest bardzo solidne a materace wygodne i można na nich spokojnie zasnąć.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja polecam Wyjątkowe, funkcjonalne, komfortowe łóżko piętrowe RICO
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
ja kupiłam chłopakom takie bardzo polecam
dodatkowo zrobiono mi na inny wymiar

http://www.selectmeble.pl/8-pietrowe-dwuosobowe-niskie
do tego idealnie pasują barierki z ikei
bałam się łóżka piętrowego a wysuwana szuflada naprawdę się sprawdza
mam łóżko rodos w mniejszym wymiarze
Bardzo ładne łóżeczka piętrowe, zobacz http://malecuda.mylog.pl/archive/2016/8
A czy któraś z Was kupowała/zamawiała gdzieś tu na miejscu łóżko wielofunkcyjne z tego rodzaju: http://allegro.pl/wielofunkcyjne-lozko-mobi-21-marmex-mega-promocja-i6428447930.html

Nie takie wysokie jak piętrowe ale z szafkami pod łóżkiem. Na wymiar?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

do góry