Widok

łóżeczko turystyczne na codzień ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
przeczytałąm w jednym z wątków, że ktoś ma łóżeczko turystyczne, w którym dziecko śpi na dzień ... sama uważam, że to super plan ... żeby nie kupować turystycznego jako dodatkowe tylko jako jedyne (często wyjeżdżamy wiec i tak byłby to dla nas konieczny wydatek)

prosze mamy doświadczone w temacie, czy to się faktycznie sprawdza? czy nie powinno się oszczędzać na tym polu?

ps: nie zamierzam oszczędzać na wózku, bo znam i te tanie i te dobre ... i wiem, że nie warto żałowac tego dodatkwoego tysiąca, czy półtora ... a jak z łóżeczkami? tu jestem zielona :)

papilio1@op.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój synek śpi w łóżeczku turystycznym baby ono z regulacja dna i przewijakiem, dokupiłam tylko materac gryczano-kokosowy do tego i bardzo sobie chwalę, nie muszę mieć dwóch łóżeczek a i montaż jest łatwy. Przydatne są też w tym takie boczne przyborniki, przewijak starczył na jakieś trzy miesiące potem już był za krótki, w tych łóżeczkach jest potem też funkcja odpinania jednego z krótszych boczków tak aby starsze dziecko mogło sobie wychodzić:) ja osobiście polecam
ja tez mam turystyczne i bez regulacji dna i nie nazekam :)))
jedynie teraz jak maly ma kolki to spi w gondolce kolo luzka...

image

ja kupiłam łóżeczko turystyzne Coneco Apollo w Mamai ja, ma regulowane dno (dwa poziomy) i urządzenie z lampką, wibracja i melodyjką, dałąm za nie 309 zł + materac kokos gryka 75zł...

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
tokio ja mam dla swojej córki łóżeczko turystyczne z podwójnym dnem teraz już jest duża i służy mi ponad dwa lata sama polecam z firmy baby design są w fajnej kolorystyce i mają podwójne dno http://www.babydesign.pl/ podaje stronke popatrz sobie na ich stronke powodzonka w zakupie
my mamy lozeczko turystyczne z podnoszonym dnem firmy Baby Design. dokupilismy do niego normalny, zwykly materac taki jaki kupuje sie do drewnianego.

Od poczatku uzywamy tylko i wylacznie lozeczka turystycznego. Jak Bartek zaczal stawac w lozeczku to obnizylismy mu poziom spania i spal i spi do teraz na tym najnizszym.

Nie wyobrazam sobie miec innego lozeczka tzn. drewnianego. Ma racje jedna z forumek piszac ze w lozeczku turystycznym nie nabije sobie dzieciatko guza, fakt faktem w drewnianym tez nie , no bo niby sa ochraniacze ale jak dziecko zacznie stawac to chraniacze trzeba bedzie zdjac bo maluszek bedzie chcial sobie wygodnie patzec co jest na zewnatrz.

Ogolnie bardzo polecam łóżeczko turystyczne !!!!

tokio napisał(a):

> a co do tego, co napisała palla .... faktycznie, turystyczne
> nie mają podnoszonego dna ... do malutkeigo dizecka trzeba się
> schylać nisko ... czy to nie przeszkadza?
>
>
Ja akurat miałam łóżeczko tusrystyczne z regulowanym dnem, tzn.2-poziomowe,więc schylać sie nie musialam.Ale uzywałam go tylko przez pierwsze 2 miesiaće dopóki się nie przeprowadzilismy do rodziców apotem kilka razy jako kojec.Aktualnie stoi i czeka na jakiegoś kupca;)Może jest ktoś chętny???
alex, dla mnie jeszcze za wcześnie na takie zakupy (na razie jestem na etapie kupowania ciażowych ciuchów a ne akcesorió dla dizdzi) ale jeśli nie sprzedasz w ciągu najbliższych kilku miesięcy, to ja się do ciebie odezwę :)

papilio1@op.pl
tokio napisał(a):

> alex, dla mnie jeszcze za wcześnie na takie zakupy (na razie
> jestem na etapie kupowania ciażowych ciuchów a ne akcesorió dla
> dizdzi) ale jeśli nie sprzedasz w ciągu najbliższych kilku
> miesięcy, to ja się do ciebie odezwę :)
>
>
Oki, póki co nawet nie dawałam ogłoszenia juz dawno,więc może bedzie czekac na Ciebie,narazie stoi zapakowane w torbę i nim mu nie jest;) pozdrwaima
Ja mam łóżeczko turystyczne dla synka.Mój synek śpi w nim bardzo dobrze ma sztywny dobry przewijak a nazwa tego łóżeczka BABY DESIGN DREAM.Jestem zadowolona.

dizęki za wszystkie odpowiedzi :))) na prawde mi pomogły

jak widzę, mamy które używają turystycznego na codzień sobie chwalą ... ( no i sie dowiedziałam, ze są turystyczne z podnoszonym dnem) zanim groszek będzie z nami to jeszcze sporo czasu, ale przychylam się jednak do zrezygnowania z drewnianego łóżeczka ...

papilio1@op.pl
A do tego dochodzi ten plus, że cyk cyk - 5 sekund - i masz je złożone w torebce. Jak tylko wyjeżdzam gdzieś to je zabieram ze sobą - na działkę, do babci. A jak wychodze do znajomych - to też biore i słuzy jako kojec (wiecie, jak to jest z dzieciakiem u kogoś - zostaw, nie ruszaj, za cholere nie pogadasz), a tak to rozkładam cyk cyk, wrzucam kilka zabawek, dzieciaka i spokój - wszyscy zadowoleni, bez użerki.
Albo jak jacyś znajomi przychodza do nas z małym dzieciakiem - przynosimy do salonu (bez problemu, bo leciutkie), wrzucamy gościa, dodajemy kilka zabawek i też można pogadać.
Naprawdę to bardzo funcjonalne rozwiązanie - taki turystyczny, składany łóżeczko- kojec. Polecam.
Mi strasznie podoba sie lozeczko firmy Sun, chociaz te Arti tez sa super. Wiem, ze Dori ma arti i sobie chwali.

A to Sun:

Regulowana wysokosc, przybornik, wyjscie boczne, moskitiera, plozy do bujania, przewijak

image

łaaaał, no to już pełen wypasik :))
chyba się zdecydujemy na turystyczne

papilio1@op.pl
jesli turystyczne to koniecznie trzeba dokupić gruby materac np. gryka-pianka-kokos
Materac tylko piankowy jest od ww. o połowę cieńszy i wg mnie nie nadaje sie do łózeczka z dnem które sie wygina

podnoszę wątek gdyż mam jedno pytanie do mam ktorych pociechy mają takie łóżeczka.
W zasadzie od początku jesteśmy przekonani, że chcemy właśnie takie "turystyczne" ale zastanawiam się jak to jest z utrzymaniem czystości? dzieciom a to sie uleje, a to cos zwróci, a to coś obślinią:) itp..itd...
szczebelki sie wytrze, a w tym wypadku czyszczenie moze okazac sie juz bardziej skomplikowane... a moze przesadzam:)))))))))))))))))))))

z góry dzięki za opinie!

dobre pytanie, nie pomyślałam o tym ...

papilio1@op.pl
zakładam ze nasz maluszek nie bedzie urządzać konkursow w pluciu czy zwracaniu na odległość:D ale jednak.....:D:D

ja mam dokladnie takie lozeczko jakiego zdjecie zostalo tu wklejone i jestem BARDZOzadowolona a i kacperek tez lubi w nim spac. co do czyszczenia uwazam ze nie ma problemu material jest sliski siatka napieta-gabka powinna bez problemu dac rade:)

Racja, materiał jest łatwy do czyszczenia. Ja mam również łóżko dream baby design, ma stabilny sztywny przewijak oraz stabilną konstrukcje i jest w dobre cenie-250zł.

http://www.babydesign.eu/

co sadzicie o tym łóżeczku? cena świetna, wygląda super, ale może któraś z was moż epowiedziec cos wiecej?

http://www.smerfland.pl/p-1112-lozeczko_turystyczne-ARTI-De_lux_BLUE.html

papilio1@op.pl

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

do góry