Widok

fluconazol na plesniawki?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny,walcze od 2 tygodni z plesniawkami u roczniaka.Nystatyna nie pomaga,lekarka zapisala mi ten lek.Moze ktos stosowal,jakies opinie?:-) Bylabym wdzieczna:)

ps Przed chwilka pytalam w aptece,wielka butla 42 zllotych.Moze jakas z Was ma do odsprzedania troche taniej a jej zalega ten syrop w domku gyz ja potrzebuje tego malutko ,bo przez 3 dni 5 ml.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my stosowalismy szybko zeszly - polecam kupic cala butle bo plesniakwki czesto wracaja ;)
ok:_)a to jest cos na bazie antybiotyku czy jakis "zwykly" syropek?
to nie jest antybiotyk - cos na zasadzie odgrzybiacza ;)
dziekuje:)
Fuj grzybica w jamie ustnej brrrrr.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
fluconazol jest silnym lekiem przeciwgrzybicznym. Podawalismy go tez mojej córka i rzeczywiscie jest szybki i skuteczny, ale.... Lekarz powiedziała mi zeby przy niewielkich nawrotach nie stosowac go ponownie we własnym zakresie. na niewielkie wysypy plesniawek lepiej stosowac Aphtin. Aphtin jest skuteczny w takich wypadkach, ale trzeba go sielnie wcierac na chore miejsca. Przy lekkim głaskaniu niestety nie pomoze.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

do góry