Widok

fluconazol na plesniawki?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny,walcze od 2 tygodni z plesniawkami u roczniaka.Nystatyna nie pomaga,lekarka zapisala mi ten lek.Moze ktos stosowal,jakies opinie?:-) Bylabym wdzieczna:)

ps Przed chwilka pytalam w aptece,wielka butla 42 zllotych.Moze jakas z Was ma do odsprzedania troche taniej a jej zalega ten syrop w domku gyz ja potrzebuje tego malutko ,bo przez 3 dni 5 ml.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
fluconazol jest silnym lekiem przeciwgrzybicznym. Podawalismy go tez mojej córka i rzeczywiscie jest szybki i skuteczny, ale.... Lekarz powiedziała mi zeby przy niewielkich nawrotach nie stosowac go ponownie we własnym zakresie. na niewielkie wysypy plesniawek lepiej stosowac Aphtin. Aphtin jest skuteczny w takich wypadkach, ale trzeba go sielnie wcierac na chore miejsca. Przy lekkim głaskaniu niestety nie pomoze.
Fuj grzybica w jamie ustnej brrrrr.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
dziekuje:)
to nie jest antybiotyk - cos na zasadzie odgrzybiacza ;)
ok:_)a to jest cos na bazie antybiotyku czy jakis "zwykly" syropek?
my stosowalismy szybko zeszly - polecam kupic cala butle bo plesniakwki czesto wracaja ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry