Widok

mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (12)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Link do poprzedniego watku:
http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-11-t498219,1,160.html

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
09/11 mazar - synek / Kliniczna lub Zaspa
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa
12/11 justyna_ - synek / zaspa
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 MamaMichalka - Synek - Michałek :) / Wojewódzki
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
05/12 Katya - synek / Zaspa
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna
31/12 paulavera89 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
pytanie do dziewczyn w 37tyg ciąży.Czy Wasze maluchy też inaczej się ruszają-mój maluch bardziej ruchliwy w nocy niż w dzień, poza tym już nie tyle co kopie, co się okropnie przeciąga i rozpycha. A jak u Was?
image
No ja co prawda w 36 tc, ale właściwie już od dawna raczej nie kopie, tylko się przeciąga i rozpycha. W ogóle trochę się martwię, bo jej ruchy są bardzo nieregularne, tzn jednego dnia rusza się prawie cały dzien, spokoju nie daje, a drugiego dnia ruszy się z raz, dwa, potem przerwa długa, znowu ze dwa razy i znowu przerwa. Mówiłam lekarzowi, ale powiedział, że wszystko w porządku i nie ma sie czym stresować. Powiedział też, że w zależności od tego jak dziecko się ułoży te ruchy mogą być mniej lub bardziej odczuwalne.
image
czesc dziewczyny,
Tinnera i Ageska - serdeczne gratulacje! zyczę Wam i Waszym maluszkom wszystkiego co najlepsze i zazdroszczę że macie juz je przy sobie :)
u mnie też nastrój trochę płaczliwy, ostatnio poryczalam się nawet na reklamie mleka modyfikowanego, hehe...no nic, to te hormony :)
image
Jejku dobrze że nie jestem sama z tym ryczeniem... staram się hamować ale z byle powodu mogłabym płakać...
image
Tinneraa - Ogromne gratulacje!!! Duże Dziewczynki jak na bliźniaczki!!! Niech rosną zdrowo i Mamusi przynoszą duuuużo radości i uśmiechu!!!!

Mi się dziś zaczął 36tc i strasznie się cieszę, ze jeszcze tydzień i Mały będzie donoszony :) Jakby coś, poradzi sobie :)

Mi się synek cały czas rusza, to kopie, to wierci się, to się rozpycha - full zestaw :) o każdej porze dnia, w nocy na szczęście śpi, jak ja. nasza mała aktywność :)

Faktycznie pogoda dziś okropna, ale ja siedzę w domu i przyjmuje dziś gości :) Tak mi miło czas leci, że nie zwracam uwagi na to, co za oknem :)

Jutro wizyta, ciekawe ile maluszek waży :)
ja też się wzruszam na reklamach, filmach, nawet na szkole rodzenia mi się zdarzyło i w rozmowach. ah te nasze hormony...
A ja to chyba powariowalam. Wlasnie zamówiłam jakieś ciuchy na pociazowy etap. Ciekawe kiedy sie w nie wbije hehe. Nawet rozmiaru teraz nie sprawdze:) i kiedy i gdzie ja w tym wszystkim pomaszeruje? ciaza dziwnie wpływa na moj umysł...
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a oglądacie może na TLC takie programy jak Wielkie Historie Malych Pacjentów lub Porodówka? to dopiero są wyciskacze łez ;)

joahne - moglabys podeslac linka do tego filmiku o masażu krocza? :) bo wcięło mi zakladki :) dziekuje
image
ja to ogladam i zawsze rycze;p
wczoraj zaczelam sie nagle smiac jak glupia a zaraz plakac, maz patrzyl na mnie z synem jak na nienormalna;p

a co do ruchow na tym etapie to maluch juz nie ma tyle miejsca i tylko sie przeciaga, juz tak nie kopie jak wczesniej:)
]image
Ja często oglądam porodówkę :D i chyba źle bo te porody mi się takie normalne wydają :D w sensie że do przeżycia.... tyle że na tej porodówce to każdej rodzącej sto sposobów przeciwbólowych proponują :D może to dlatego....tak czy siak.... dzięki ,,porodówcę" nie boję się aż tak porodu...tam rodzą różne laski i każda daje rade i to mnie pociesza :D
image
mi też ten program pomaga, te porody wydają się "takie normalne" ;) chociaż mąż ostatnio pytal czy jestem masochistką, ze to ogladam, ale naprawde mi pomaga :)
image
agusiaa81 nie - to nie ja, ja nie pracje na slaskiej :)))
Hejka :) Ja po wizycie, Maleństwo moje ma już około 2600, strasznie się wiercił i cięzko było ktg zrobić, ale ostatecznie się udało. NIc nie zapowiada, żebym miała wcześniej urodzić, szyjka długa i zamknięta, skurczów brak, także mogę bezpiecznie wyjechać. Najgorsza w tym wszystkim jest długa podróż :/
Także ja się pakuję i uciekam, jak wrócę na te dwa tygodnie to pewnie kolejne Mamusie już będą tulić swoje Maleństwa :)
Pozdrawiam :)
image
Nie wiem, czemu, ale ja tez uwielbiam oglądać te porodowe programy:) na TVN style są tez porodu domowe i moje spostrzeżenie jest takie, ze my sie martwimy, jeździmy na KTG, na usg co chwile, a tam przyjeżdża położna, miarka przez brzuch ocenia wielkość dzieciaka, sprawdza ręcznie jego ułożenie i dzieci rodzą sie bezproblemowo. A u nas? Tyle sprzętu w szpitalach, a podejście do pacjentki poniżej krytyki:(
image
Cześć dziewczyny,
WOW, już niektóre z dziećmi Gratuluje.
Ja też oglądam te programy na TLC i najbardziej podoba mi się jak wszyscy rodzą ze znieczuleniem, a kobiety rodzące bez niego są postrzegane jako prawdziwe męczennice :) Szkoda że u nas nie ma takiego standardu :/ Mój mąż twierdzi że się katuje oglądając cudze porody.
A jeśli chodzi o poród w domu to ja bardzo chciałam. W Gdańsku jest chyba jedna położna która się tym zajmuje. Ale niestety u nas jest to tak niespotykane że jak komukolwiek o tym wspomniałam to wszyscy się po głowie pukali. A i ze mną i z dzieckiem na wszystko ok.
Mój mąż kategorycznie się nie zgodził, moja koleżanka, neonatolog, stwierdziła że może się tyle rzeczy złych stać, że też bardzo mi to odradza... i tak wszyscy.
A w sumie to tyle kobiet na świecie, nawet bez tych badań co chwilę, rodzi w domu i jest to najbezpieczniejsze środowisko i dla mamy i dla dziecka.
Nie wspominając o tym, że po pierwszym porodzie trafiłam na salę, gdzie drugiego dnia położyli mi świeżą mamę rodem z koszmaru i po kolejnej nocy na własne żądanie się wypisałam ze szpitala.
Hehe, wlaśnie chyba tego boję najbardziej, trafić do sali poporodowej z kimś... hmmm... dziwnym. Taka moja małe zboczenie - nie lubię spać z obcymi ludźmi w jednym pokoju. Chętnie dopłacilambym za pojedyńczą salę, ale jak rozumiem na Zaspie nie ma takiej możliwości.
image
Mój mały zdrowy, wszystko pięknie się rozwija. :-) z górnej granicy normy wagowej przeszedł do dolnej, co mi nie przeszkadza w ogóle :-) gdyż łatwiej będzie go wypchnac ;-) jeżeli sytuacja się oczywiście utrzyma.

Nadal liczę na jedynkę w Wejherowie. Choć wiem że trudno ja zdobyć. Trudno znoszę irytujących ludzi... szczególnie gdy jestem zmęczona lub coś mnie boli.. ;-)
image
Tinneraa serdeczne gratulacje:)))) Cieszę się, że jesteście już w domku i możecie cieszyć się z Waszych Skarbów:) No i pięknie wyrosły Wam dziewczynki:)

Tylko patrzeć jak kolejne rozpakowane mamusie się pojawią:) Amadea ciekawe czy teraz będzie Twoja kolej?:) Ale też słyszałam, że bez czopa można jeszcze trochę pochodzić. No a kolejny wątek to już koniecznie trzeba tak nazwać:)

Mamazosi - Franuś też już bardziej rozciąga się i przeciąga. Czasami jak się wypnie to aż mnie zatyka. Ale generalnie to bardzo lubię to uczucie:)

Aagusia a Ty jesteś z okolic Śląskiej?

Co do mleka mm. To w szpitalu lekarze polecali żeby kupić do domu puszkę mleka ha ale bez podawania konkretnej marki. My mieliśmy akurat bebilon ha ale i tak Jasiu nie mógł go pić i dostaliśmy na receptę. Na szczęście to mm było tylko na kryzysy albo wyjścia a tak to z piersi jadł. Teraz mam nadzieję, że też uda się karmić piersią. No i udało mi się spakować torby:) Co prawda jeszcze będę dorzucała parę rzeczy ale w razie czego z tym zestawem też sobie poradzimy:)

Co do humorów to też tak mam i też jak trafię to oglądam te programy:) No i nie wiem jak można na nich się nie wzruszać:)

Dobrej nocy Kobietki:)
hej,
jak dziś samopoczucie mamusiek?
Amadea jak się miewasz?
Tianerra chyba bardzo zajęta z 3dzieci, bo nic nie pisze. Dzis dzień wizyt, zobaczymy co słychać u brzdąca.
Dorcia86 gratuluje udanej wizyty:)
Co do oglądania porodów to ja jestem przeciwna, nie lubię i nie chcę, stresuje mnie to.
image
Marcisia piszesz o tych porodach ze w Polsce jest tyle sprzetu ze za kazdym razem jestescie mierzone macane i takie tam. japrzechodze druga ciaze w uk i tutaj nie ma takicha "macanek" brzuch mi mierza miarka obmacaj brzuch jak jest ulozone dziecko urzadzaniem sprawdzaj tetno dziecko, z jednej strony to dobre ale tak jak czytam ze wiecie ile waz wasze dzieci mierza wiecie jaka dlugosc szyjki itp. to tez poczesci chcialbym wiedziec duzo wiecej ale z drugiej strony zalezy jak sie do tego podchodzi.:)
a tutaj w szpitalach maja super sprzet ale lekarze no coz temat rzeka:)

mamazosi wczoraj jeszcze mi odchodzil czop dzisiaj nic sie na razie nie dzieje. a stracha mam coraz wiekszego pomimo ze to drugi raz. moze czasmi lepiej nie wiedziec co cie moze czeka:)
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

do góry