Widok

mamy listopadowo- grudniowe 2014 cz5

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Stary wątek: http://forum.trojmiasto.pl/mamy-listopadowo-grudniowe-2014-cz4-t551559,1,160.html#npu1

Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Juditt 26.12
anesia 26.12
Inka.ja 27.12
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
Nina80 30.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeszcze pytanie do użytkowniczek mutsy

Czy do Mutsy Sports Baby 01  foteliki samochodowe dostępne teraz beda pasować ?

Wózek z przed 7 lat ale fotelika nie mam
Czy warto na fontanny ?
Naprawdę ciężko powiedzieć jeśli bylas już w parku ma nich to nic nowego
Ogólnie duzo nawet bardzo ludzi nie usiadziesz bo nic nie zobaczysz

Ja mam 5 min na pieszo to luz
Parkowanie auta porażka pelno wszędzie

W sumie fajna atrakcja a po fontannach z drugiej strony pałacu jest koncert na żywo tez fajnie
Madlenn, ja tez bym chociaż zadzwoniła do lekarza, ale ja po pierwszej ciąży jestem panikara w tej kwestii

a mnie dzisiaj dalej głowa boli:( rano pojechałam do optyka i wybierałam okulary z tą bolącą głową:( ostatni raz:( decyzję podjęła córka, wiec obawiam się najgorszego:P

Nasze maleństwo raz bardziej raz mnie aktywne, już chyba tak mają:) ale i tak w porównaniu do pierwszej ciąży to synek to będzie piłkarz:D
dzisiaj kupiłam ku kolejne body:) Obok Biedronki mamy pawilon wyprzedażowy i za 3-pack zapłaciłam 10zł:D Do grudnia wyprawka sie skompletuje:)
U nas z aktywnoscia tez raz tak a raz tak, ale wiadomo obserwowac trzeba.

Madlenn moze przedzwon do lekarza, ja w sumie tylko o tym czytalam, wiec nie pomoge.
Hej,

Moja mala tez jest raz bardziej a raz mniej aktywna takze bez obaw :)
Co do migreny to jakis czas temu 5 dni mnie glowa bolala i bylam jak wrak czlowieka . Czasami pomaga mi oklad na glowie ale moja corka jak widzi recznik na czole to zaczyna plakac :/ nie wiem o co Jej chodi no ale dzieci maja rozne fazy ;)
Dziewczyny a ja mam znowu maly problemik... Zauwazylam wczoraj ze chyba zrobil mi sie maly zylak na wardze sromowej,czytalam ze w 3 trym to jest normalne ale nie wiem czy tego tez nie skonsultowac bo ja w sumie duzo chodze i intensywnie spedzam dni wiec boje sie ze moze zrobic sie z tego cos wiekszego, jak myslicie?
Czy ktoś idzie na bezpałtne warsztaty organizowane w ramach Kampanii Bezpieczny Maluch?
http://nauka.trojmiasto.pl/Bezpieczny-Maluch-imp395446.html
Ma mniej miejsca, ale też może wariuje jak śpisz:) A potem w dzień odsypia, zresztą jak nie kopie to nie znaczy że się nie rusza:) tylko może mniej aktywnie.
U mnie też tak jest, że raz się rusza mniej raz bardziej. Na przykład przed wczoraj to myślałam, że mi brzuch rozwali, cały czas mi w żebra ładował, jak nie nogami to się tam wyginał tak bardzo. A wczoraj z kolei ułożył się nisko i uderzał mi ciałem pęcherz, a mniej kopał bo był jakoś bardziej na środku.
U nas na SR usłyszałam, że dziecko potrafi też strzelić focha i zaszyć się w swoim ulubionym kąciku i nie koniecznie dawać o sobie tak dużo znać i wtedy pierwsza rzecz jaka się nam powinna nasunąć, to co zrobiliśmy przed tym zanim nastała cisza:) I nie ma się co od razu denerwować, że tych ruchów jest mniej, bo dziecko też odczuwa te lęki i nerwy co my i to wcale nie pomoże, aby go lepiej czuć.
Lepiej coś słodkiego wsunąć co lubi i mieć lepszy nastrój:)
Nie wiem czy się 10 uzbiera (zjadłam batona i policzę może to mnie uspokoi ;)), po prostu tydzień temu brzuch mi falował i wierciła się co chwilę, a teraz ledwo jakiś niemrawy kopniak

Warto iść na fontanny, bo się zastanawiam ;)
Hej

Ja wczoraj wieczorem zaliczyłam spacer na tańczace fontanny to spalamddobrze

Dimis co znaczy mało rusza?
Niby mówi się ze 10 ruchów w ciągu godziny aktywności dziecka

Moj mega aktywny w stosunku do starszej siostry tez mniej
Ale stawiam ze po prostu rośnie miejsce się kończy :)
Może, bo mi też się źle spało, wszystko mi drętwieje, mała się jakoś mało rusza... i się martwię, może dlatego, że ma coraz mniej miejsca, ale jednak schiza mam...
inka współczuję, mnie na szczęście w ciąży głowa w ogóle nie boli, a przed potrafiła dzień w dzień :/
Też dzisiaj bardzo źle spałam... nie mogłam rano zejść z łóżka... może to taki piątkowy klimat;)
pospałam dwie godziny, obudziłam się dalej spać nie mogę:( a głowę chce rozsadzić;/
U mnie z dolegliwości to mega ból pleców, chyba mała gdzieś uciska rano jeszcze jakoś funkcjonuję ale wieczorem to już tylko mogę leżeć, z małymi przerwami aby zajrzeć do komputera ;-)
hej

mnie dzisiaj migrena dopadła:( jestem totalnym pechowcem pod tym względem:(
idę spać, dobranoc
Bardzo dziękuje za wyczerpujący opis:)!
To może się skuszę i wybiorę na tą lady mamę do sopotu;)
iwonus.p to zależy od spotkania ;)
na bezpiecznym maluchu - długo i nudno, same właściwie reklamy (krew pępowinowa, wózki/foteliki, jakieś kremy, mleko modyfikowane) nie licząc pierwszej pomocy, która jest przekazana całkiem fajnie - ok są próbki i nagrody, ale nie wiem czy warte wysiedzenia tylu godzin (może jakbym wygrała fotelik to bym inaczej mówiła ;) )
mamo to ja - też głownie reklamy, trochę mniej nudno, na jednych jak byłam z synkiem już dla dzieci to nawet fajna pani psycholog mówiła o żywieniu tez było :)
lady mama - trochę reklam i trochę ciekawych informacji jak byłam było o karmieniu piersią, żywieniu w ciąży itp (plus kawka herbatka, ciasteczka i nawet parasolkę dostałam do wózka ;) )
mama nigdy nie jest sama- do tej pory najlepsze - dużo ciekawych informacji można spokojnie zadawać pytania i naprawdę coś z nich wynieść prócz próbek :)
Dziewczyny znacie dobrego diabetologa?
Ja po wizycie - wszystkie parametry, przepływy i organy prawidłowe;) Maluszek ma niespełna 800 g:) i dalej chłopiec - i tu już nie ma prawa nic ulec zmianie:) i dalej troszku większy - wg USG 25 tydzień, wg OM 24.

Najbardziej się cieszę, że wszystko ok;))

Dziewczyny a co się dzieje na spotkaniu brzuszkowym - tak w skrócie;p?
Przekonałaś mnie :D
Byłam w pierwszej ciąży ;)
Całkiem spoko, nie za długo, nawet ciekawie w porównaniu do bezpiecznego malucha...
Ja się wybieram ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry