Widok

mamy listopadowo- grudniowe 2014 cz5

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Stary wątek: http://forum.trojmiasto.pl/mamy-listopadowo-grudniowe-2014-cz4-t551559,1,160.html#npu1

Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Juditt 26.12
anesia 26.12
Inka.ja 27.12
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
Nina80 30.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W sumie zabawnie wyglądają te zdjęcia :)

Mamusie, szukam sklepu z odzieżą ciążową w Trójmieście, gdzie kupię sukienkę na ślub (jako gość). Pytam tak na zaś, bo będę kupować na koniec tego miesiąca.
Jun a nie masz od kogo pożyczyć takiej większej? Bo chyba na jedno wyjście to szkoda kasy..
w klifie :)
http://www.happymum.pl/sklep3/sklepy.html
Cześć, właśnie rozmawiałam z SR na Karwinach "Super Mama". Kurs trwa 10 tyg, 2 razy w tyg - gimnastyka+teoria. Kurs jest za darmo jeśli wybierze się od nich położną środowiskową - tak rozliczają się z NFZ. Jedynie 25 zł wpisowe, ale jeśli chce się wraz z Mężem uczestniczyć to razem 100 zł.
Teraz zaczynają ok.13.08...chyba się zdecyduję. Następny jest we wrześniu, ale ta babka mówi, że lepiej troszkę wcześniej. Czy któraś z Was jest chętna?
Teraz jeszcze doczytałam, że można skrócić ilość spotkań do 3, w soboty, wraz z Mężem płaci się 290 zł. Już sama teraz nie wiem...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ewkaa - 11.08 się zaczynają teraz, jestem już zapisana :)
hej;)

ja byłam dziś na pierwszych zajęciach (supermama - Wrzeszcz) i generalnie jesteśmy zadowoleni - no może gdyby było troszkę chłodniej:)
Jun87, sama bedziesz chodzic czy z os. towarzyszaca?
Hej. Dziewczyny mam pytanie...20 tc to nie jest za wcześnie na usg połówkowe???W końcu to dokładnie połowa;-)
Ja miałam usg polowkowe w 22, ale 20 to optymalny termin :)
Ewkaa - w poniedziałki z małżonkiem, a w środy chyba sama (coś mi się kojarzy, że na gimnastykę tylko mogą panie).

Ja połówkowe 2D miałam w 21 tygodniu. Chcieliśmy 3D na pamiątkę, ale lekarka powiedziała, że Maluszek jest za mały i 3D to dopiero w 25 tyg.
Hej Mamuśki :)

Dłuugo mnie tu nie było, ale nadrobię:). Teraz juz będe miała czas na systemtycznie zaglądanie, bo dziś pierwszy dzień bez pracy:). Jej...jakie było to piękne uczucie nie musieć wstawać do pracki :) . teraz będę cieszyć się ciązą i zaczne rozpieszczać moją Olę:). Prawdopodobnie będzie córeczka:).
To dziwne, że połówkowe w 21tc nie mogła zrobić w 3D, może słaby sprzęt ma?
Hej,
witam nowe mamusie!!

Ja juz po czwartkowej wizycie, wszystko ok, moj szew trzyma. Szczesliwa wrocilam do domu tzn do tesciow, a po kilku godzinach dostalam krwawienia, wiec moi rodzice zawiezli mnie do szpitala. Niestety juz tam zostalam do dzisiaj, przyczyny krwawienia nie znalezli, mysleli,ze to moze lozysko, bo szyjka zamknieta, szew trzymal dobrze. Wczoraj mialam szczegolowe usg, obejrzane lozysko, nie ma zadnych nieprawidlowosci, maly super. W czwartek wazyl juz 870g :) Tak wiec wrocilam do domu, ale do konca ciazy musze lezec plackiem. Tyle sie rzeczy na patologii naogladalam,ze chyba naprawde sie juz nigdzie nie rusze.

Pozdrowienia!!
Fasolek to dobrze, że wszystko ok z maluszkiem :)
Gdzie leżałaś na patologii?
Fasolek, trzymaj sie dzielnie i leż:)

ja wczoraj byłam na wizycie na nfz i powiem Wam, ze nic nowego się nie dowiedziałam:P ogólnie wszystko ok, zobaczył wyniki, zobaczył że serce bije i to tyle...
za dwa tygodnie mam wizyte prywatną i połówkowe:)

jak się macie w tych upałach?
Na patologii w Wejherowie, polozne anioly, wiec dobre chociaz to.

Co do upalow, to myslalam,ze wyjde z siebie i stane obok normalnie, jak lezalam a pot mi ciurkiem sciekal po nogach...
Fasolek odpoczywaj i dbaj siebie i małą fasolinkę:)

Upały męczą - ale na szczęście dziś troszkę lepsza pogoda.
Fasolek rozumiem, że rodzić zamierzasz w Wejherowie? Czy tak patologia Cię przeraziła, że idziesz do innego szpitala?
Mamy podobny termin, więc pytam, bo fajnie mieć dobrą duszę w szpitalu :)
Fasolek, trzymaj się cieplutko, najważniejsze aby z Maleństwem było wszystko dobrze.
ja idę w czw do mojego lekarza i powiem mu wszystko co powiedział Doering...mam nadzieję, ze malutka ładnie przyrasta.
Dzisiaj chłodniej a ja jakaś padnięta jestem...
image
image
Dzięki dziewczyny :)

Gosia jeszcze nie wiem gdzie chcialabym rodzic, Marcela rodzilam w Swissmedzie i bylo super,ale teraz czuje,ze nie beda mnie chcieli ze wzgl na tzw "problematyczna" ciaze. Badz co badz na pewno mam lepsze zdanie o Wejherowie niz wczesniej.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry