Widok

mamy listopadowo- grudniowe 2014 cz5

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Stary wątek: http://forum.trojmiasto.pl/mamy-listopadowo-grudniowe-2014-cz4-t551559,1,160.html#npu1

Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Juditt 26.12
anesia 26.12
Inka.ja 27.12
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
Nina80 30.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie nie ma tego problemu kot ma bardzo spokojny charakter, a jak ktoś przychodzi to idzie na drapak chowa się w budkę i siedzi aż nie pójdzie, podejrzewam ze przez pierwsze miesiące nie będzie w ogóle wyłaził z budki. skakać też nie umie więc mam nadzieje ze łóżeczka nie ogarnie. Jedyne co mnie martwi to to ze będzie chciał się połasić i coś zrobi swoją masa..
Juditt - nie obawiacie się jak kot będzie reagował na dzieciątko?
U nas batalia o kota trwa nadal. Teściowie przywieźli kołyskę, kot oczywiście zainteresowany nowym przedmiotem ciągle się koło niej kręci i przesiaduje w niej (nie ma jeszcze materacyka). Od razu była awantura, że kot się przyzwyczai i będzie do dziecka ciągle wchodził. A wczoraj, pewnie niechcący, podrapał szwagierkę - chciał wskoczyć na oparcie krzesła, na którym siedziała i zsunął jej się na plecy. Od razu gadanie, że pewnie dziecko też będzie tak podle atakował.
ja też nie mam ubranek ale mam jeszcze czas. A z pokojem to nie wiem co mam zrobić z jednej strony w sypialni wygodnie, a z drugiej jak jest pokój to czemu tego nie wykorzystać.. z tym drugim pokojem jest jeszcze jeden problem bo mam kotka 8kg maine coona i pokój musiałby być zamknięty żeby nie towarzyszył w spaniu..
U nas maleństwo na początku będzie z nami w kołysce a jak już będzie przesypiac noce to pewnie przeniesiemy do siostry.... Myślę że na początku tak będzie mi wygodniej. Ja mam sporo ciuszków i dla chłopca i dziewczynki ale jakoś mój mąż mi cały czas mówi ze mam je zostawić bo teraz będzie córcia a może jeszcze zechce nam się kiedyś "zrobic" chłopca. A co do różu to on króluje w szafie lilki.... Ale jakoś mi to nie przeszkadza :)
mia ale dobrze Wam na tych wakacjach......
A to ja nie reflektuję, jak się wymieniacie ;)
Ewaelket a masz jakieś nie różowe ale dziewczęce? Możemy się wymienić, bo po synku jeszcze nie sprzedałam ;)
U nas na początku kołyska będzie stać w naszym pokoju, bo wygodniej. A później to mamy przygotowany pokój dla Maleństwa.
Ewelkaet chętnie przygarnę, tylko skąd jesteś?
Witajcie w długim weekendzie;-)
Ja juz się zastanawiam nad kompletowaniem wyprawki, bo czas leci nieubłaganie, a coraz większa i cięższa jestem i będzie mi coraz trudniej po sklepach chodzić, a chciałabym sama zobaczyć dotknąć;-)
Dzisiaj zdalam sobie sprawę, ze to juz 7 miesiąc i chyba czas przygotowywać torbę do szpitala, bo odpukac, nigdy nic nie wiadomo. Chociaż mam nadzieje ze do listopada jeszcze poczekamy, ale czas ucieka szybko;-)
U nas maluszek będzie spał w sypialni, na pewno wygodniej będzie wstawać w nocy blisko;-)

Apropo ubranek, dostalam troszkę rzeczy po kuzynce, a z racji ze u nas będzie chłopiec to część z tych rzeczy jest zbyt falbaniasta i różowa;-) może któraś z Was ma ochote? Chętnie podaruje;-)
Ja bym chciała od razu w drugim plus wygodny fotel do karmienia, ale boję się że synka będzie budzić a trzeciego nie mam, więc na razie w naszej sypialni (udało mi się dostać kolyske simplicity za 30zł :) więc nie zagrace naszego pokoju). Przeprowadzka będzie jak tylko skończymy z nocnym kamieniem, oby jak u małego ok 4 m-ca ;)
Juditt większość mamus ma tak czujny sen ze spokojnie słyszy malucha z drugiego pokoju zanim zaplacze i to luksus wg mnie mieć taką możliwość ;)
ja podobnie jak chocolate - mm tylko dwa pokoje więc wyjścia nie mam - łóżeczko będzie z nami w sypialni :) ale myśle ze na początek to wygodne rozwiązanie. Mam nadzieje ze jak maluch podrośnie będziemy w większym miejscu gdzie będzie miał swój pokój:)
u nas maluch będzie z nami, nie mamy wyjścia:) mamy 2 pokoje, choć pewnie gdbym miała mieszkanie wieksze i wolny pokój, to pewnie bym też chciała juz urzadzić maluszkowy pokoik, a na początku łóżeczko wstawiłabym do sypialni. Szkoda, że nie mam takiej opcji;/. a te mebelki, które wybrałas sa śliczne:).
ja mam wolny pokój co prawda stoi tam kanapa, szafa i komoda ale chciałam już zrobić typowo dziecięcy pokój ale nie wiem czy na razie jest sens pakować się w koszty. No właśnie będzie to moje pierwsze dziecko stąd może głupie pytanie maleństwo od razu przyzwyczajacie do swojego pokoju czy będzie z wami w sypialni?
Ja jak na razie jestem zdania że chyba bym się bała zostawić je w drugim pokoju..
Czesc dziewczyny:)

Jeszcze z Hiszpanii pisze ale w niedziele wcześnie rano juz będziemy lecieć z powrotem, po ponad 3 tygodniach :)
Dzieci przeszczęśliwe, wracać nie chca :) my juz tak ;)

Biustonosz wazna sprawa, dobrze trzymający może na stale wymodelować biust, jeszcze 10 lat temu nosilam miske b bo tak wyliczylam sobie z tych tabelek wtedy a w Warszawie poszlam do brafiterki i okazalo sie ze czesc moich pierś była pod pachami i jak mi je wygarnela to sie z B zrobilo D i tak juz zostalo w sumie. W tej chwili mam juz 70 F a w czasie karmienia to juz w ogóle nie pisze :P
I zawsze kupuje profilowane i mocno trzymające, żadne wygodne bawelniane worki nie wchodzą w grę bo po drugim porodzie skusiłam sie na taki z Alles i po roku karmienia biust nie wygladal jak powinien, po trzecim dziecku bylam madrzejsza i postawiłam na formowanie :)
A kiedy karmilam juz tylko trzy, cztery razy na dobę, to w ogóle zrezygnowałam z tzw. Biustonoszy do karmienia i kupiłam zwykly z odp. ramiaczkami.

U nas doszlo do kompromisu w kwestii imienia i będzie albo Hania albo Helenka. Choc dziewczyny chcą nadal Jagódkę ;)
Hej,

u mnie dziś nudnawy/nicnierobiący dzień ...bez większych planów. Wyspałam się za wszystkie czasy, poczytałam, troszkę posprzatałam a teraz oglądam seriale:)

Ja bym z chęcią już kupowała ubranka - no ale czekam ile dostanę od bratowej jednej i drugiej (żeby z zakupami nie przesadzić). Co do innych zakupów jakoś mi nie spieszno - może gdybym miała więcej miejsca i mogła urządzać cały pokój dzieciecy (a nie kącik;p) to jakos bardziej bym miała ochotę szaleć - poza tym cały czas mi się wydaje ze jest czas:)

Juditt mebelki piękne - jak ja bym chciała mieć miejsce n takie urządzania;(
pozdrawiam cieplutko:)))
Ojjj oleczkaa, a jak ja bym chciala listopad, albo chociaz pazdziernik...

Dzisiaj jakos nie mam humoru :( Marcel z jednymi dziadkami, do moich tesciow tez sie reszta dzieciakow zjechala i poszli na obiad, a mi jakos tak na marudzenie sie wzielo.

My tez mamy wszystkie rzeczy po Marcelinie, tak na prawde nic nie musze kupowac, ale chcialabym sama poprac, poukladac po swojemu, a tu ze wszystkim musze liczyc na rodzine. Bardzo sie ciesze, ze tak jest, ale chcialabym cos sama... Mam nadzieje, ze pozniej juz bedzie poprawa humoru :)
Milego weekendowania!!
mi jakoś biustonosze z esotique po porodzie przestały pasować. Teraz już noszę 70 f , kupuję staniki polskiej firmy konrad i jestem bardzo zadowolona.
My nic w zasadzie nie musimy kupować bo mamy wszystko po córci....choć kuszą mnie cały czas małe zakupy.
Powiem wam, że chciałabym aby już był listopad....
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Urocze te mebelki :)
My kupiliśmy Fanfaro od Wójcika - dużą komodę, bieliźniarkę i regał z półkami, w sumie dużo półek i trochę szuflad. Wczoraj wybrałam się ze szwagierką do Riviery - po 2 godzinach miałam już dosyć. Nogi spuchły, brzuch twardy i Maleństwo jakoś niemrawo się ruszało, że się przestraszyłam, że coś jest nie tak! Ale dzisiaj już fika jak szalone.
Zakupiłam w Esotique w końcu jakieś porządne biustonosze - ostatni rozmiar jaki nosiłam to 80C, a wczoraj się okazało, że już 85D!
Pozdrawiamy cieplutko!
Z tym lezeniem to kiepsko wychodzi, ale się staram...
Ja mam komode po synku (zwykła z Ikei hemmes, ale dorobione przegrodki) ale nie chce na razie zagracac sypialni ;)
Kurde zazdroszczę kupowania mebelkow, ja już wszystko mam po synku, a na wymarzone miejsca brak ;)
sorry ten link http://babyboo.pl/pl/p/Komplet-mebli-grawer.-rozowy-mis-STANDARD-KOMODA-SZAFA/338
no ja właśnie się zastanawiam czy nie kupić takich mebli http://babyboo.pl/pl/p/Komplet-mebli-grawerowany-rozowy-chilala-OSKAR-KOMODA-SZAFA-REGAL/366 bo też jakoś średnio mam gdzie trzymać ubranka i inne rzeczy.. chyba trzeba jakieś porządki zrobić i jakaś komodę zorganizować albo opróżnić.
Dimis a ty dalej leżysz?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry