Widok

mieszkanie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mam dziewczyny zalmke
chcialabym kupic mieszkanie ale jak widze ceny to sie zalamuje
Kredyt w wysokości 1000zł to dla nas za duzo

Wynajmowanie jest be sensu bo to kasa wyrzucona w bloto

kurcze co robic ?
gdzie szukac mieszkania i gdzie brac kredyt ?

pomóżcie prosze

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jesli planujecie kupno mieszkania od dewelopera, to kredyt najlepiej brać w banku współracującym z deweloperem. ceny mieszkan do 2010 roku mają iść w górę, o ok 20-40% póżniej ich cena powinna stanać co nie oznacza, ze mieszkania beda tansze.
zorientuj sie w cenie mieszkan z rynku wtórnego, bo faktycznie ceny dewelopeskie sa wysokie i nie ma co ukrywac ze raczej nie beda malały

mój mąz znalazl tanie mieszkanie od dewelopera ale 60 metrów co wiaze sie ze sporym kredytem

no to widzę, że nie jesteśmy sami... Niestety ceny z rynku wtórnego są czasem jeszcze wyższe niż u dewelopera... to dopiero jest paranoja... Bo wiadomo, że w większość mieszkań z rynku wtórnego trzeba jeszcze włożyć kupe kasy, żeby mieć po swojemu i jakoś mieszkać.

a z drugiej strony patrzec to - ceny rosna, wiec za rok, dwa nie liczac dalej takie mieszkanie bedzie warte o kilkadziesiat tysiecy wiecej, wiec zdolnosci kredytowe maleja, a wynajmujac mieszkanie placisz miesiecznie komus niezla wyplate,a moglabys to przeznaczyc na splate swojego, wiem ze sie latwo mowi/pisze...

Dominika a gdzie mieszkacie teraz?
macie swoje?

my mamy kredyt hipoteczny na 30 lat, kwota kredytu + opłaty wyniosą nas tyle co czynsz+opłaty przy wynajmie, ale tu przynajmniej płacimy za swoje :)
jeszcze nie odebralismy naszego mieszkania a juz na nim zarobilismy jakies 40 tyś
ja wiem ze rosna
ale nas nie stac na kredyt 1000zł niestety
i szukam innego wyjscia z sytuacji

jesli chcesz od dewelopera to kredyt warto brac w banku współpracującym z nim, my tak zrobilismy, kupilismy w styczniu w tylko 30 m (strasznie male, co mnie przeraza) ale wole splacac swoje niz ciagle placic komus ponad 700 zl mies
wiem ze niektorzy mnie za to zjedza- ale moze wyjsciem dla Was sa TBSy?

my też spłacamy kredyt, wynosi nas to koło 400 zł miesięcznie, a na naszym mieszkaniu zarobiliśmy już koło 100 tys.-tak posżły w górę w naszej lokalizacji

Kropka-M mysle o tym ale sie boje
i po za tym co z kredytem na takie mieszkanie ?
ktos wie jak to wygląda?

Szczęscie, nie szczęście ale mieszkamy z moją mamą. Stosunki są naprawdę ok ale marzy nam się własne M. W lutym zrobiliśmy podejście do mieszkania, ale to na które nas bylo stać sprzątnięto nam sprzed nosa, a nowe nie dość, że nie taki układ jak chcieliśmy to 10 merów mniejsze i 15 tys droższe... więc daliśmy sobie spokój... wiem, że drozeje wszytsko ale jak sie nie ma to się nie wyczaruje

my mieszkamy u rodziców " na kupie" i zaraz po powrocie męża bierzemy kredyt na jakies male mieszkanie i niech sie dzieje co chce. bedziemy skromniw zyc ale w koncu sami. mieszkanie oczywiscie z rynku wtornego i bedziemy szukac okazji ,mona wynalezc cos tanszego np w przypadku gdy ktos wyjezdza za granice i natychmiast chce sprzedac . gdyby byl maz moglibysmy kupic juz...byla okazja..60 metrów za 150 .000 po remoncie.i dupa.ale mamy nadzieje na taka wlasnie okazje

Nie przeprasam za bledy
A ja musze cos wyczarowac niestety z tesciami dluzej sie ne da niestety

Zazdroszcze, mieć mieszkanie i tak niską ratę kredytu...

sylvia, a gdzie to mieszkanie?????????

no właśnie, dlatego moje szczęście, że jest mama i jest gdzie mieszkać i jakoś się do tego dogadujemy i jest ok i nie musze płacić za wynajem lub drzeć koty. Ale to i tak marna pociecha... Swoje to swoje.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry