Widok
Dorcik, myślisz, że ci pijacy płacą za mieszkania komunalne? Oni mają zadłużenia po kilkadziesiąt tysięcy, odcięty prąd (i podłączony na lewo), mieszkania demolują i jeszcze składają podania o to, żeby im miasto remonty przeprowadzało... I jeszcze w każdym takim mieszkaniu jest zameldowanych po kilkanaście osób, bo w przypadku rozbiórki, sprzedaży kamienicy miasto wszystkim musi dać mieszkania. Acha, jeszcze składają podania o nowe mieszkania, bo mają za ciasno.
A ja własnie wzięłam z Małżem taki kredyt w CHF. Rata wyniesie nas +/- 890 zł. I już się nie przejmuję tak niebotyczną sumą. Czekamy na klucze do naszego mieszkanka- do 30 kwietnia mamy je dostać.
Uważam, że to była jedyna słuszna decyzja.
PMadzia, odwagi życzę:)
Uważam, że to była jedyna słuszna decyzja.
PMadzia, odwagi życzę:)
Matyda, ur. 15.10.2008; 3430g, 54 cm
@gnieszka napisał(a):
> taaaaa 900pln miesięcznie:))kosmos...
Oj nie przesadzajcie, przy pensji męża i żony to nie jest aż taki kosmos. Zobaczcie ile trzeba płacić za wynajęcie mieszkania. A tutaj przynajmniej macie swój kąt i nie musicie użerać sie z teściami. A taka inwetycja zawsze się opłaca.
> taaaaa 900pln miesięcznie:))kosmos...
Oj nie przesadzajcie, przy pensji męża i żony to nie jest aż taki kosmos. Zobaczcie ile trzeba płacić za wynajęcie mieszkania. A tutaj przynajmniej macie swój kąt i nie musicie użerać sie z teściami. A taka inwetycja zawsze się opłaca.
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
No własnie... kawalerkę lub do remontu, w które trzeba niewiadomo ile jeszcze włożyć i rata 900zł... sorry ale dla rodziny to troche za mało... a osoba sama, która by się pomieściła w mieszkaniu za tą cenę to nierzadko całą pensje swoją musiałaby zostawić na kredyt. O czym ja mówie, i tak by go nie dostała.
No, ja kupiłam 53 metrowe mieszkanie, 3 pokoje, mieszkanie rozkładowe, po remoncie właśnie za 180 tyś. Tylko, że to mieszkanie jest w Toruniu:) A tak na marginesie to przeraziłam się tymi Waszymi wypowiedziami... brrrr. Dobrze, że nie mieszkam w Trójmieście ( z tego względu oczywiście)
Matyda, ur. 15.10.2008; 3430g, 54 cm
o czym wy dziewczyny rozmawiacie
ja na samym poczatku napisałam ze ta rat to nie dla nas
to jest jedna nasz pensja a co z reszta ?
nie starczy nam na zycie
weźcie pod uwage fakt że sa jeszcze ludzie którzy zarabiaja niestety po 1000zl i mniej
i co dalej mam brac kredyt w wysokosci 900zł miesiecznie + oplaty za mieszkanie + dojazdy do pracy i gdzie zostaje na zycie ?
ja na samym poczatku napisałam ze ta rat to nie dla nas
to jest jedna nasz pensja a co z reszta ?
nie starczy nam na zycie
weźcie pod uwage fakt że sa jeszcze ludzie którzy zarabiaja niestety po 1000zl i mniej
i co dalej mam brac kredyt w wysokosci 900zł miesiecznie + oplaty za mieszkanie + dojazdy do pracy i gdzie zostaje na zycie ?
"Oj nie przesadzajcie, przy pensji męża i żony to nie jest aż taki kosmos. Zobaczcie ile trzeba płacić za wynajęcie mieszkania. A tutaj przynajmniej macie swój kąt i nie musicie użerać sie z teściami. A taka inwetycja zawsze się opłaca"
Rina, ja wcale nie przesadzam. każdy mierzy swoją miarą, może dla Ciebie to nie kosmos, ale nie dla wszystkich, a Magda na samym początku napisała, że nie stać ją na taki kredyt, nie rozumiem po co takie gadki "przy pensji męża i żony", a skąd wiesz jaką mąż i zona mają pensję??Rata 900 pln dla przeciętnej rodziny to ogromny wydatek....
Rina, ja wcale nie przesadzam. każdy mierzy swoją miarą, może dla Ciebie to nie kosmos, ale nie dla wszystkich, a Magda na samym początku napisała, że nie stać ją na taki kredyt, nie rozumiem po co takie gadki "przy pensji męża i żony", a skąd wiesz jaką mąż i zona mają pensję??Rata 900 pln dla przeciętnej rodziny to ogromny wydatek....