Widok

mieszkanie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mam dziewczyny zalmke
chcialabym kupic mieszkanie ale jak widze ceny to sie zalamuje
Kredyt w wysokości 1000zł to dla nas za duzo

Wynajmowanie jest be sensu bo to kasa wyrzucona w bloto

kurcze co robic ?
gdzie szukac mieszkania i gdzie brac kredyt ?

pomóżcie prosze

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Madzia, zobacz to mieszkanie:

KAWALERKA NA PARTERZE Z OGRÓDKIEM 100M2
(Mieszkanie)

Tanie w eksploatacji mieszkanie z oddzielną jasną kuchnią. Możliwość sprzedaży z wyposarzeniem. Położone 2 min. od przystanku autobusowego w pobliżu sklepów. Istnieje możliwość adaptacji ogródka (ok 100m2). Zachęcam do obejrzenia.

Cena: 158 000.00 zł

Pow.: 30 m2

Liczba pokoi: 1

Piętro: 1

Liczba pięter: 2

Cena za m2: 5250

Pow. użytk.: 30 m2

Rok budowy: 2000 r.

Ogrzewanie: c.o. gazowe

Ulica: Zeusa

Dzielnica: Kowale

Miasto: Gdańsk

Infomacje dodatkowe:
balkon, telefon,

Dane kontaktowe:
Osoba/firma: Bartek

Miasto: Gdańsk

E-mail: bartes164@poczta.onet.pl

Tel./fax: 603-69-29-37

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Rina nikt cie nie atakuje
ja poprostu licze na jis pomysł który byc moze mi gdzieś umknoł

nie, no spoko Rina, ja nie chciałam Cię jakoś urazić:))źle mnie zrozumiałaś
My też nie mamy niewiadomo jakich kokosów - żeby była jasność.

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Rina, ale gdzie ja Cię zaatakowałam??
@gnieszka napisał(a):

> "Oj nie przesadzajcie, przy pensji męża i żony to nie jest aż
> taki kosmos. Zobaczcie ile trzeba płacić za wynajęcie
> mieszkania. A tutaj przynajmniej macie swój kąt i nie musicie
> użerać sie z teściami. A taka inwetycja zawsze się opłaca"
>
>
> Rina, ja wcale nie przesadzam. każdy mierzy swoją miarą, może
> dla Ciebie to nie kosmos, ale nie dla wszystkich, a Magda na
> samym początku napisała, że nie stać ją na taki kredyt, nie
> rozumiem po co takie gadki "przy pensji męża i żony", a skąd
> wiesz jaką mąż i zona mają pensję??Rata 900 pln dla przeciętnej
> rodziny to ogromny wydatek....

ALE PO CO TE ATAKI? Przecież staramy się wszystkie dla Magdy i jej męża znaleźć jakieś rozsądne rozwiazanie. Tutaj nie chodzi, żebyśmy sobie nawzajem dopieprzały przecież. Może dobrym rozwiązaniem dla Magdy byłyby TBS-y, ale słyszałam z drugiej strony, że tam czynsze są dość spore za miesiąc, więc już sama nie wiem, co doradzić.

rata 900zł !!!!!!!!! KOSMOS - bynajmniej dla mnie :-/

a gdzie reszta:
- dojazdy do pracy
- jedzenie
- utrzymanie dzieci .... itp
- innego rodzju opłaty :-/

pmadzia, rozumiem Cię doskonale... święte słowa, że wiele osób ledwo co zarabia tyle co rata... a co z resztą? Niestety jak pensja męza i żony wynosi 1000 to marna pociecha, że są dwie. Co do mieszkania za 180 tys to w 3mieście niestety musisz liczyć spoooro ponad 250tys za 50metrów. Wiem, że Toruń jest dużo tańszy a są jeszcze takie miejsca gdzie ceny ledwie przekraczają 100tys, ale wtedy nie ma pracy, żeby je utrzymać.

Magda, wiem...nic się nie martw, może coś się uda w związku z tymi TBS-ami:))
dokladnie @gnieszka to jest pensja jednego z nas

"Oj nie przesadzajcie, przy pensji męża i żony to nie jest aż taki kosmos. Zobaczcie ile trzeba płacić za wynajęcie mieszkania. A tutaj przynajmniej macie swój kąt i nie musicie użerać sie z teściami. A taka inwetycja zawsze się opłaca"

Rina, ja wcale nie przesadzam. każdy mierzy swoją miarą, może dla Ciebie to nie kosmos, ale nie dla wszystkich, a Magda na samym początku napisała, że nie stać ją na taki kredyt, nie rozumiem po co takie gadki "przy pensji męża i żony", a skąd wiesz jaką mąż i zona mają pensję??Rata 900 pln dla przeciętnej rodziny to ogromny wydatek....
o czym wy dziewczyny rozmawiacie
ja na samym poczatku napisałam ze ta rat to nie dla nas
to jest jedna nasz pensja a co z reszta ?
nie starczy nam na zycie

weźcie pod uwage fakt że sa jeszcze ludzie którzy zarabiaja niestety po 1000zl i mniej

i co dalej mam brac kredyt w wysokosci 900zł miesiecznie + oplaty za mieszkanie + dojazdy do pracy i gdzie zostaje na zycie ?

No, ja kupiłam 53 metrowe mieszkanie, 3 pokoje, mieszkanie rozkładowe, po remoncie właśnie za 180 tyś. Tylko, że to mieszkanie jest w Toruniu:) A tak na marginesie to przeraziłam się tymi Waszymi wypowiedziami... brrrr. Dobrze, że nie mieszkam w Trójmieście ( z tego względu oczywiście)

Matyda, ur. 15.10.2008; 3430g, 54 cm
No własnie... kawalerkę lub do remontu, w które trzeba niewiadomo ile jeszcze włożyć i rata 900zł... sorry ale dla rodziny to troche za mało... a osoba sama, która by się pomieściła w mieszkaniu za tą cenę to nierzadko całą pensje swoją musiałaby zostawić na kredyt. O czym ja mówie, i tak by go nie dostała.

kawalerkę lub do remontu dostaniesz za taką cenę.

wszystko ladnie pięknie... tylko gdzie sa te mieszkania za 180 tys...bo ja ich już jakoś nie widze, chyba ze 1 pokój...

@gnieszka napisał(a):

> taaaaa 900pln miesięcznie:))kosmos...

Oj nie przesadzajcie, przy pensji męża i żony to nie jest aż taki kosmos. Zobaczcie ile trzeba płacić za wynajęcie mieszkania. A tutaj przynajmniej macie swój kąt i nie musicie użerać sie z teściami. A taka inwetycja zawsze się opłaca.

21-22 kwietnia w Trójmieście będą TARGI MIESZKANIOWE :) dziś widziałam taką wielką reklamę.

jasne:)ja to rozumiem, czasem to jedyne wyjście:)zaczynam doceniać fakt, że mam własne mieszkanie i zero kredytów na karku
A ja własnie wzięłam z Małżem taki kredyt w CHF. Rata wyniesie nas +/- 890 zł. I już się nie przejmuję tak niebotyczną sumą. Czekamy na klucze do naszego mieszkanka- do 30 kwietnia mamy je dostać.
Uważam, że to była jedyna słuszna decyzja.
PMadzia, odwagi życzę:)

Matyda, ur. 15.10.2008; 3430g, 54 cm

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry