Widok

mieszkanie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mam dziewczyny zalmke
chcialabym kupic mieszkanie ale jak widze ceny to sie zalamuje
Kredyt w wysokości 1000zł to dla nas za duzo

Wynajmowanie jest be sensu bo to kasa wyrzucona w bloto

kurcze co robic ?
gdzie szukac mieszkania i gdzie brac kredyt ?

pomóżcie prosze

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dorka dzieki własnie Maciej cjce jechac w przyszłym tygodniu do GTBS wczoraj znalazł stronke
moi rodzice mieszkaja w spółdzielczym i nie nazekaja jak narazie
a nas naprawde nie stac na mieszkanie własnosciwe a pracy nie zmienimy mamy dobre prace oboje a to ze mało płaca no cóż szukalismy latami lepiej platnej i nic

ja równiez:)

podjelismy decyzje z mezem ze nie bedziemy sie ytac o rady na forum bo tu sami :bogacze" nam "pomagaja" a takich rad nie chcielismy ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

troche przesadzasz dziewczyny sie starają i wymyslają dla Was propozycje..
Tak naprawdę czego oczekujesz?Co maja Ci powiedziec?.
Mało zarabiacie,na kredyt pozwolic sobie nie mozecie ,z tesciami mieszkac nie chcesz , wynajmowac nie chcesz,zmienic pracy tez nie,,,,,,
Sama sie zastanow co one maja Ci doradzic.............z pustego i Salomon nie naleje,,,,,,,,,
Magda, zuwazyłam, że jak się Tobie kadzi, to wówczas "niuniami" sypiesz na prawo i lewo, ale jak ktos ci mówi, bez ogródek jak wyglada sytuacja, co można zrobić, to od razu sie złościsz.

Nie nie jestesmy bogaczami, ale staramy się żyć na takim poziomie, aby niczego nam nie brakowało. Sami dbamy o swój los, nikomu nie zarzucamy, że nie mamy czegoś, bo cos tam w zyciu nie wyszło.

"Każdy jest kowalem własnego losu" i nic tego nie zmieni.
oki majls powiedz mi gdzie znajde ze swoi m wyksztalceniem prace za 2000 tysiace co ?
nie chce mi sie gadac napawde
mi rodzice nie pomoga i kazdy wie ze ja nie mam kasy
wesele tez mialam za 6000 ze wszystkim
nie kazdy moze miec prace z której da sie zyc na poziomie wyobraz sobie ze tacy co zarabiaja po 1000zl tez sa i beda bo musza obsługiwac tych co zyja na poziomie

pozdrawiam

Ja dostaję na rękę 807 zł bo spłacam dwie pozyczki w pracy przez 4 lata. I co? I nie narzekam. Grunt że sobie radzimy we dwoje.

dorcik ja nie nazekam na kase ja radze sobie jakos zawsze wszytsko na kredyt ale dajemy rade
troszke dorabiam jak sie da
wkurza mnie o ze kazdy mysli ze prace za 2000 netto jest latwo znaleźć

ja poprostu zastanawialam sie czy pominelam jakiś sposób zdobycia mieszkania jakims tanim kosztm i ni zalezalo mi na własnosciowym

Pmagdalena nie kazdy tutaj na forum jest bogaczem ,nie kazdy robi wesele na 100 osob i nie kazdemu pomagają rodzice.Sa tez tutaj dziewczyny ktore sobie radzą same i tyle.........Chodzi o to ,ze zarzucasz innym, że nie chcą Ci pomoc....ale sama wiesz jaka jest Wasza sytuacja ,co mozna Ci jeszcze doradzić oprocz tego co zostało powiedziane.Poza tym ton Twoich wypowiedzi ,.jest taki jakbys miała do wszystkich pretensje ,o swoj los..........
ja nie zazucam kazdemu ciesze sie za pomysły ale pisalam juz ze ja pracy nie moge zmienic wiec po co te naciski
naprawde jestem wdzieczna za chcec pomocy
ale jak slysze ze 1000 zl kredytu to nie duzo to sorry

albo jak slysze ze wychowywanie dziecka z tesciami to ... to prosze cie

my mamy jeszcze gorsza sytuacje ale pal diabli ,wyprowadzamy sie jak najdalej od rodziców :)..niech tylko mąż wruci

Nie przeprasam za bledy
my bidni jestesmy na przyklad nawet na stale zadnej pracy nie mamy

Nie przeprasam za bledy
niestety mieszkania poszły w gorę i bedą cały czas drozec,,,,,
wiem ze beda drozec niestety nie stac nas na taki kredyt wiec chyba tylko TBSy myslalam ze sa jakies inne firmy moze które tak dzialja jak tbsy sama juz nie wiem

albo kawalerka ,zawsze to swoje chociaz tylko 30 metrow,,,,,,,,,Ceny mieszkan bedą szły w gore,wiec to dobra inwestycja na przyszłosc
wiem wiem ale szukamy cały czas i nic ciekawego nam nie wpadło nie wiem sama
cholera ide juz dzisiaj sie połozyc bo mnie glowa od myslenia juz boli

czy mozecie mi napisac jakos tak po ludzku jak dzialaja tbs ?

Nie przeprasam za bledy
zobaczcie co znalazłam :)) http://www.trojmiasto.pl/ogloszenia/ogloszenie.phtml?id_ogl_prez=603382
wlasnie znalazła ogloszenia z pruszcza gdanskiego ,mieszkania nowe ,po 40-50 metrów kosztuja 90.000 okolo !! przeprowadzka jak nic !

www.gratka.pl

Nie przeprasam za bledy
to na pewno niemożliwe, podaj link do tego ogłoszenia.
Ja znalazłam coś takiego http://www.trojmiasto.pl/ogloszenia/ogloszenie.phtml?id_ogl_prez=606756
Kawalerka w Pruszczu za 155 tys. Ale ogolnie kawalerki sa tu tańsze i nie kosztują ponad 200 tys. tylko ok 170 tys. Boże my prawie za tyle pół roku temu kupilismy 4 pokoje.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry