Widok

moja historia - ku przestrodze!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny generalnie nie należę do osób, które aż tak dzielą się osobistymi sprawami z innymi, ale czuje, że muszę to opisać, żeby kiedyś jakieś innej dziewczynie nie powtórzyła się taka historia.

Jak wiecie od jakiegoś czasu staramy się o dziecko, od grudnia chodziłam do dr. Wójcika z Gdyni. Trafiłam do niego już z badaniami tj. nasieniem męża i swoimi hormonalnymi. Spojrzał, powiedział, że wszystko ok, zlecił kilka innych badań, które wg. niego też były ok i kazał się starać dalej i przyjść w marcu gdyby dalej się nie udawało. Zrobił też cytologie. I raz robiąc usg stwierdził, że mam dni płodne i mam jajeczkowanie na pewno.

Przyszłam w marcu bo w ciąży dalej nie byłam, doszedł zatem do wniosku, że powinnam zrobić badanie drożności jajowodów, ale warunkiem jego jest prawidłowy wymaz z pochwy, który wykonał. Jego wynik był zły, tzn. miałam pełno bakterii, zlecił leczenie, kolejny i kolejny również były złe, wciąż miałam jakieś bakterie, jedne znikały inne zostawały. Nie umiał powiedzieć czemu. Oddał mi w marcu też wynik cytologi, II grupa więc teoretycznie ok choć z tyłu kartki było zaznaczone, że łagodne zmiany komórkowe i że bakterie, ale dla niego nic nie trzeba było z tym robić.

Gdy robiłam czwarty raz wymaz mówiłam mu, że bardzo boli mnie podbrzusze, a on na to, ze mam dni płodne i dlatego, nawet nie zrobił usg. Jak wiecie szukałam na forum innego lekarza bo czułam że coś jest nie tak, że on nie daje sobie rady. Polecono mi ginekolog-endokrynolog dr. Butalewicz z Gdyni i dziś tam byłam. Bóle w podbrzuszu nie ustawały, a wręcz ostatnie dni chodziam po ścianach normalnie.

Wyszłam załamana bo dowiedziałam się, że:
- badania męża są kiepskie, że ma conajmniej dwa problemy, które mogą być przyczyną tego, że nie jestem w ciąży
- moja prolaktyna jest dużo za duża - Wójcik mówił, że wszystko ok!!!! zapisała mi lek który kosztuje 250 zł - Doslinex czy jakoś tak - leczenie długotrwałe
- okazało się, że te bóle to torbiele na jajniku, jest ich sporo i jest to problem który należy szybko wyleczyć bo inaczej strace jeden jajnik
- a infekcja którą mam tzn. jedną konkretną bakterię na chwilę obecną może być, ale nie musi wywołana wirusem raka szyjki macicy!!! i coś to może mieć jeszcze wspólnego ze stresem.

Wszystko mi dokładnie opisała, wyjaśniła, cierpliwie mnie wysłuchała - Wójcik kompletnie nic mi nie tłumaczył, szczegółowo przy badaniu usg pokazywała wszystko i tłumaczyła. Teraz zasugerowała badanie: kalposkopia - ono powie nam bardzo dużo oraz po 6 tyg. przyjmowania leku mam zrobić badanie prolaktyny oraz nowe badania w odpowiednich dniach kolejngo cyklu: FSH, LH, Estradoil i Progesteron. A mąż oczywiście nowe badania nasienia. Była zdziwiona że na mój wynik cytologii Wójcik nie zaregował w żaden sposób.

Nie chcę tu pisać co czuję, ale normalnie nie mam sił, jak taki lekarz jak Wójcik mógł się aż tak pomylić, mamy 7 miesięcy w plecy bez leczenia, a co by było gdyby dalej mnie bolało a on wciąż by twierdził że to dni płodne?! Mój mąż natychmiast do niego zadzwonił, opierdzielił go jak nic, ale co to da? Ja po prostu się dziś załamałam.

Dziewczyny konsultujcie problemy z innym lekarzem, bo to co nam się przydarzyło to szok normalnie szok.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Współczuję! Teraz na pewno już wszystko będzie dobrze!

boze kochany co za niekompetentny lekarz!!!...karolcia napewno teraz bedzie ok..glowka do gory kochana;)

oj tak,nigdy nie wiadomo czy lekarz kompetentny czy nie.dlatego lepiej wczesniej probowac zbierac informacje o nim od znajomych ....czy innych ludzi zanim sie do jakiegos wybierzemy.
Najważniejsze, że już jesteś w dobrych rękach. I super, że Twój mąż objechał lekarza :) Niewiele osób zdobywa się na to...

Karolina, nie pisałaś kiedyś, że leczysz tarczycę? Ja miałam kosmiczną prolaktynę właśnie od złej pracy tarczycy.

nie Agatha, ja nie leczyłam się nigdy na tarczycę choć często mam robione badania na nią bo lekarz ogólny mi daje gdy średnio raz w roku idę się poskarżyć, że nie mam apetytu i nie tyję; lekarz był z polecenia tak na marginesie jeszcze; i dziękuję wszystkim za słowa pociechy; ja naprawde dziś nie mogę, łzy lecą mi ciurkiem cały czas, normalnie straciłam chęci do życia i wiarę że zostaniemy rodzicami

Karolina wszystko bedzie teraz dobrze, glowa w gore i zycze owocnego strania :)

ja bralam dostinex, jest podobno taniej w aptece na przeciw hali, tylko nie wiem jak sie nazywa, jak kupowalam to jedna tabletka bylo po 50zl.... nie wiem jak z Twoim dawkowanie, jezeli musisz je podzielic to tam to robia !

Karolina nie poddawaj sie kochana

mój mąz tez miał kiepskie nasienie i ja miałam wysoka Prolaktynę . Mówili ze tylko in vitro a dzisiaj Maja leży w łóżeczku i ciesze sie nią.

Wam tez sie uda zobaczycie . Ja o to sie modlę cały czas i wam kibicuję

normalnie szok!

Karolinka współczuję, naprawdę.,.
Ja ze swojej strony zawsze polecać będę ginekologa Śliwińskiego, który przyjmuje w Invikcie - jest prawdziwym profesjonalistą - taka ma opinię i wśród pacjentów i wśród kolegów po fachu, a to chyba coś znaczy...
Mam nadzieję,że wszystko będzie u Ciebie dobrze.Pozdrawiam

"Bądź tą zmianą, którą chcesz zobaczyć w świecie"
Niestety odkąd Wójcik został szefem położnictwa i ginekologii w Swissmedzie obrósł w piórka i zrobił się rutyniarzem, interesuje go tylko kasa. Przykro mi, że Cię tak potraktował. Dobrze,że zmieniłaś lekarza i ten jest kompetentny. Nie martw sie leczenie przyniesie skutek, nie wolno się Tobie załamywać!!! Wszystko będzie dobrze!!

karolina - szok! historia, jak z "nie do wiary". najważniejsze jednak, że trafiłaś w końcu na kompetentnego lekarza - to naturalne, że ogrom tych mało pomyślnych informacji Cię przytłoczył-chyba tylko nienormalny by się nie przejął - ale podejdź do tego tak: w końcu znacie już swojego wroga - teraz pozotaje zebrać oręże, przygotować broń i walczyć! Nawet na tym forum znajdziesz dziewczyny (pary), które taką walkę wygrały!!! Głowa do góry!!! Będzie dobrze!!

wspolczuje tobie , ale wierze , ze uda sie.

podlecz tereaz, co trzeba i czas pokaze.

ja wierze, ze bedzie dobrze.
Karolina głowa do góry
ważne, że masz już lekarza godnego zaufania
wszystko będzie dobrze

straszne zaniedbanie lekarza ....

ale najważniejsze, ze już wiecie jak działać, na pewno nic się nie dzieje złego, trzeba tylko podjąć leczenie, trzymam kciuki za to, by kolejne badania wyszły pomyślnie i byście doczekali się dziecka ... pomodlę się dziś za was ...

papilio1@op.pl
przeczytałam i się załamałam... też nie będę miała łatwo z zajściem w ciążę, mam problemy z menstruacją, leczę się od 6lat i w sumie żadnych zmian nie ma, więc szukam dobrego ginekologa-endokrynologa... myślałam, że jak ktoś jest polecany tzn, że można mu zaufać a okazuje się, ze nie do końca tak jest a wpaść w ręce partacza to porażka...
Karolinka 3maj się i nie puszczaj, będzie dobrze :D
Karolinko, proszę Cię nie zamartwiaj się, musi być dobrze!zrób kolposkopię, to bardzo miarodajne badanie, czy lekarz chce wykluczyć hpv?moja siostra miała to badanie, bardzo się martwiła, wyniki wyszły złe, jakaś typologia niepomyślna, ale jest wszystko ok:)teraz powtarzała kolposkopię w ciąży i jest ok. Jak coś to pisz na gg.
dziekuje ze opisalas ta historie ku przestrodze.Trzymam kciuki-wszystko bedzie o.k.
Nawiazujac do czasow naszych mam to chyba nie mialy az tak duzych problemow z zajsciem w ciaze a w dzisiaeszej dobie to jest juz duzy problem

Karola, głowa do góry :) Na pewno wszystko się uda i będzie śliczny bobas :)
A co do koloposkopii- nie pozwól, żeby przypadkiem jakiś stażysta Ci ją robił. Ja kiedyś wyraziłam zgodę (na Klinicznej) i prawie się wykrwawiłam przez jego brak doświadczenia bo lekarka, która miała to nadzorować ... wyszła sobie. Pojechałam do domu, ale krwawienie nie ustawało, więc na ostatnich nogach pojechałam spowrotem... Tragedia.
Trzymaj się :) Wszyscy tu będą Cię wspierać :*

dziękuję serdecznie wszystkim wam za wsparcie i ciepłe słowa, nie ukrywam, że jest mi bardzo miło - jeśli w tej sytaucji to dobre stwierdzenie

Karolinka, będzie dobrze :) zobaczysz...trzeba myśleć pozytywnie i nie załamywać się...
Pani doktor mnie wyciągnęła z moich problemów to i Tobie na pewno pomoże :)
trzymam kciuki!

Karolinko - to naprawdę straszne i niesprawiedliwe co Was spotkało. Jak taki "lekarz" może być ordynatorem? Masakra....
Czytałam Twój post i ciarki mnie przechodziły - jak można zbagatelizować aż tyle nieprawidłowych wyników? Normalnie człowieka krew zalewa...
Ja bym tego tak nie zostawiła i poszła do niego z tymi wynikami i powiedziała co inny lekarz powiedział na ten temat. Przecież taka osoba nie powinna w ogóle wykonywać tego zawodu.
Kasa tylko dla niego się liczy i pewnie wszystkich szablonowo traktuje.

Jestem pewna, że bedziecie rodzicami. Wiem, że teraz jesteś załamana i wszystko dla Ciebie starciło sens, ale najważniejsze, że jesteś teraz w dobrych rękach i już wiesz "co jest nie tak" i masz zaproponowane jakieś leczenie!!! Nie poddawaj się a zobaczysz, że bedzie Wam to wynagrodzne.

Będę Wam dopingować i szczerze trzymać kciuki!

Ja jestem bardzo zdziwiona taką opinią o dr Wójciku. Oczywiście bardzo współczuję Karolinie29 i trzymam kciuki za dobre zakończenie, ale osobiście dr.Wójcika znam jako bardzo kompetentnego lekarza, ambitnego(ciągle się szkoli), bardzo wyczulonego na wszelkie torbiele i inne choroby kobiece, poświęcającego pacjentkom swój wolny czas i wcale nie dla kasy, ale nawet jak się leczą na NFZ. Operował moją mamę, dla niej przesunął termin urlopu, zeby przyspieszyć operację. I dodam, że już wtedy był szefem swissmedu i nie wyglądał na człowieka któremu palma odbiła z tego powodu.
Często zdarzają się na forach takie sytuacje, że ktos opisuje niekompetencje danego lekarza, który jednak wśród innych forumowiczów cieszy się szacunkiem. Dlatego wnioskując z tego, wydaje mi się, że każdy lekarz może mieć jakieś wpadki, nawet najlepszy. Tym razem trafiło na Karolinę i naprawdę jej współczuję, ale uważam, że inne osoby, nie znające tego lekarza niepotrzebnie używają na jego temat obraźliwych sformułowań typu partacz itp. Karolina ma do tego prawo, bo sprawa jej dotyczy, ale dziewczyny które jedynie teoretycznie, bazując na emocjach wydają takie opinie, mogłyby się powstrzymać.
Dodam jeszcze, że również bym poszła do niego z nowymi wynikami, żeby miał świadomość swojego błedu.
Karolinko! Tutaj dziewczyny są naprawdę super.Nawet jesli im wiedzie sie dobrze a komuś inaczej,to one potrafią podtrzymac na duchu.Jestem tego dobrym przykladem.Opisalam też swoja tragedię i nie spodziewałam się takiego odzewu.A to bardzo pomaga.Głowa do góry,musi byc dobrze:-)
acha,i podzielam zdanie piernika-tez bym poszla do tego lekarza na wizyte i pokazala mu nowe wyniki.moze na przyszlosc mu to pomoże przy innych pacjentkach.
Skoro sa takie rozbieznosci w diagnozach, moze warto sie skonsultowac z trzecim lekarzem dla pewnosci??

No właśnie, ja bym tak zrobiła, może jednak pierwszy lekarz miał rację?
Bakterie są na pewno niepokojące, ale cytologię II to ma większość kobiet i jest to jedynie wskazaniem do pilnowania się.
Karolinka - ni niestety i nasi lekarze są nieukami :( Bardzoi ci współczuję Trzymam kciuki zeby teraz poza stosowaniui leków wszytko wróciło do normy

piernik ... cytologia II to nie dramat, ale II + bakterie to może być już poważniejsza sprawa przecież ... mam nadzieję, że jak już Karolinka jest w dobrych rękach no to szybko się ze wszytskim upora ...

papilio1@op.pl
Jejku az mi sie lezka kreci jak czytam twojego posta bardzo wam wspolczuje ze trafiliscie na takiego konowala . Trzymam kciuki napewno wszystko bedzie dobrze i za rok bedziecie mieli piekne malenstwo :)
No też o tym pomyślałam, że w takiej kombinacjo to może coś poważniejszego. Ale na pewno da się wyleczyć.
tak ja też mam nadzieję, że teraz już będzie dobrze; jeszcze raz dziękuję wam za słowa otuchy; a sorki lekarz który tak ignoruje kilka spraw naraz jest dla mnie debilem; bo pomylić się można, ale nie aż w tylu sprawach i nawet taki osławiony lekarz jak Wójcik mógł dać za przeproszeniem dupy; moja ciocia umarła bo wielki lekarz profesor super hiper z tytułami spieprzył sprawę więc sory, ale dla mnie Wójcik to nieudacznik i tyle i wszystkich będę przed nim ostrzegała!

Dokładnie Karolinko - można pomylić się z jednym, ale nie niezauważyć tyle rzeczy!!!
Dobrze, że nas ostrzegasz - mamy do tego prawo, aby wiedzieć o jego partactwie, bo inaczej tego nie można nazwać :(

hmm...ja mam od poczatku ciąży az do teraz cytologię II -ciągła infekcja...wiec moze faktycznie nie jest tak źle u Ciebie Karolinko...
troche mnie dziwi taka opinia o dr Wojciku jestem jego pacjentka i jestem zadowolona, prowadził moja ciaze, mam zdrowe dziecko i sama po CC wykonywanym przez niego czułam sie rewelacyjnie
spierać sie tu nie bedę.... powiem tylko tyle że
nie ma takiego lekarza na świecie, ani osoby z której wszyscy byliby zadowoleni i nie mieli do niej żadnych zastrzeżeń
Strasznie Ci współczuję Kochana ...

3mam kciuki żeby teraz wszystko poszło szybko i zgodnie z planem ;)

bardzo mi przykro i trzymam kciuki,

co do DOSTINEXU, bardzo dlugo bralam bromergon (ponad 3 lata) ale przeszlam na dostinex i uwazam ze moj organizm bardzo dobrze go znosil, a zwlaszcza chodzi mi hormony, nawet cera mi sie polepszyla:) wiem ze jest bardzo drogi, ale coz zdrowie wazniejsze:( lekarze ostrzegali ze rzeczywiscie moga wystapic problemy, ale zawsze dopowiadali ze dziewczyny z takimi problemami zachodza w ciaze i jest dobrze!!! dzis czekamy na malenstwo, wszystko jest ok:) powodzenia!!! i wiary!!
Witajcie:)
Jeśli chodzi o Dostinex to jego zamiennikiem jest Bromergon ..cena nieporównywalnie niższa,Mnie na początku przeraził ten koszt 250 zł,też miałam podwyższona prolaktynę ....często dopiero wynik ten wychodzi jeśli lekarz zleci badanie na prolakrtynę z obciązeniem ...badanie trwa ok 2 godzin ...pobierają krew dostajesz tabletkę i pogodzince powtarza się test i po drugiej jeszcze raz.Często dopiero przy tym badaniu wychodzi podwyższona prolaktyna.Sama miałam z tym problem...
Co do Wójcika nie znam więc sie nie wypowiem ..ale ze Swissmedem mam złe skojarzenia parę razy korzystałam z ich usług i lekarze jacyś tacy zadufani i mało przyjaźni:(
Co do waszych badań ..najwazniejsze jest teraz ,zeby zbadac przyczynę twoich bakterii ,pewnie powórzysz badania , wierzę że wszytsko da sie unormowac ,mam nadzieję że nowy lekarz solidnie weżmie się do roboty:):):):)Pozdrawiam serdecznie

Ada

up

up

Karolciu, bardzo mi przykro z tego powodu:( Ale mam nadzieje i zycze Ci z calego serca, abyscie osiagneli to o czym marzycie- dziecko. Sama osobiscie znam ludzi z bardzo powaznymi problemami ginekologicznymi i tez tracili nadzieje. Dzisiaj juz dwie pary ciesza sie dziecmi, a nastepna para jest w czasie oczekiwania :) Slonko, glowa do gory, najwazniejsze ze Twoj problem zostal wykryty teraz anizeli za pozno. Pozdrawiam serdecznie, zycze szybkich i udanych konsekwencji.
Tak z innej beczki to ja osobiście nie polecam dokt. Pilarskiej. Leczyła mnie i faszerowała lekami na zapalenie jajników. Prywatnie poszłam do innego doktora i sie okazało ze nie miałam zadnego zapalenia jajników aaaaa mam miesniaka!! Brak profesjonalizmu z jej strony

Karolinka, nie wiem czy pamietasz, jak kiedys pisalysmy na priv o naszych problemach i radzilam Ci pojscie do Invicty, Ty bylas wtedy zadowolona z Wojcika, ale pisalam Ci, ze moja kolezanke potraktowal podobnie jak teraz Ciebie - byla u niego na wizycie dokladnie 5 min z zegarkiem w reku i tez absolutnie NIC jej nie wytlumaczyl. Zgarnal tylko kase i przebieral nogami, bo za drzwiami czekala juz nastepna pacjentka...
Ja z Invicty jestem bardzo zadowolona, lecze sie u dr Sliwinskiego i polecam. To bardzo cierpliwy i wyrozumialy lekarz, zajmuje sie tylko leczeniem nieplodnosci i wszystko dokladnie tlumaczy. Wiem, ze w naszych wypadkach mezowie sa czesto zdezorientowani i wiedza tyle co my im przekazemy. W Inviccie nie ma tego problemu, bo lekarz zaprasza do gabinetu pare i wszystko dokladnie tlumaczy nam obojgu. Przeciez to nie jest Twoj, ale Wasz wspolny problem. Moj maz jest teraz spokojniejszy i zadowolony, ze wie wszystko z "pierwszej reki".
Tez mam wysoka prolaktyne i biore Dostinex. Nie sa to wcale takie sumy, jakie tu podajesz. 2 tabletki Dostinexu w aptece w Madisonie kosztuja 74 zl a jak masz brac 1/4 tabletki raz w tygodniu - starczaja na 2 miesiace!!! Przewaznie taka dawke biora wszystkie dziewczyny.
Popieram poprzedniczki, ja bym poszla z wynikami do trzeciego lekarza i sprawdzila jak to na prawde ze mna jest.
Nie zalamuj sie, powodzenia!

Iga 8 tabletek Dostinexu kosztuje 260 zł więc to są takie sumy, z palca nie wyssałam bo kupiłam, a ja mam taką dawkę że musiałam za tyle kupić; ale generalnie cena nie ma dla mnie w tej chwili znaczenia. Narazie postanowiłam zostać u dr. Butalewicz.

Ja w Gdyni placilam za 2 tabletki 118 zl!!! a w Gdansku w tym samym czasie 72 zl! Wiec roznica jest, ale skoro kasa nie ma dla Ciebie znaczenia, no to nie badz taka zbulwersowana kosztem tych lekow...

Iga31 napisał(a):

> Ja w Gdyni placilam za 2 tabletki 118 zl!!! a w Gdansku w tym
> samym czasie 72 zl! Wiec roznica jest, ale skoro kasa nie ma
> dla Ciebie znaczenia, no to nie badz taka zbulwersowana kosztem
> tych lekow...
>

Opakowanie zawiera 8 tabletek. Cena która podała Karolina jest MZ dobra!
Za 2 tab. wychodzi 65zł. Super cena :-)
Karolinko współczuję Ci, mam nadzieję ze trafiłaś teraz na dobrego lekarza. Może jednak byś się zastanowiła nad Invictą, mi oni bardzo pomogli, fakt kosztuje to wszystko troszkę ale uważam że nie są to pieniążki wyrzucne w błoto wcześniej czy póżniej osiągniesz maleńki upragniony cel! Trzymam mocno kciuki!!!!!!!

Hmmm. Zapisałam się na pierwszą wizytę do Wójcika na początek września, bo mi go polecała koleżanka, która kilka lat temu miałam duze problemy z zajsciem w ciążę a teraz jest mamą dwóch maluchów. Zapisałam się do niego, bo chciałam uciec od pewnego dr R., któremu już nie ufam, mam pewność że źle mnie i męża prowadził...
Zostaje mi Invicta w takim razie, bo po opisie Karoliny obawiam się iść do tego lekarza, ale chyba muszę trochę znów odsapnąć psychicznie a i finansowo musimy sie przygotować, bo to wszystko kosztuje niemało.
Dobrze, ze zmieniłaś lekarza. Zycze ci z calego serca, aby juz cale leczenie bylo za wami i zeby jedyną pigulka jaka bedziesz brala byl kwas foliowy.

dobrze iż trafiłaś do innego lekarza powodzenia kiedyś jeszcze będziecie szczęśliwymi rodzicami wiem co mówie
dzięki :)

Karolina29 to straszne!!! a teraz leczysz torbiele tabletkami??? to narazie nie będziesz miec laparoskopi???? Karolina 29 nie martw się!!! jeszcze i dla nas słonce zaświeci!!!!!

Ja za to byłam leczona u innego nieudacznika przez 2 lata na pco i jak trafiłam do Wójcika i zrobiłam laparoskopie to okazało się ze leczenie było bez sensu bo z pco zrobiła sie endometrioza,usunieta,drożnośc sprawdzona ok .Po zabiegu wróciłam do gabinetu czekając co dalej no i przepisał mi leki na 6 miesięcy pytałam czy tak trzeba ale stwierdził ze tak i jak skończe kuracje to mam przyjść znowu,byłam wściekła,ryczałam jak bóbr wydawało mi sie ze to strata czasu,poł roku minęło termin wizyty ustalony a ja dostałam pierwsza po leczeniu @ i stwierdziłam ze na własna ręke wezmę leki stymulujące jajeczkowanie które kiedyś brałam chciałam od razu ruszyć z kopyta do dzieła.Poszłam na wizyte bo termin był odległy i dostałam opiernicz że teraz to mam bez wspomagania próbować pół roku bo on liczy na odbicie hormonalne,ja znowu wściekła stwierdziłam ze jak nic nie wyjdzie po tym czasie to zmieniam lekarza,ale jak widać po suwaczku udało się tak jak mówił!!!!!Nie odradzam i nie polecam na siłe najwazniejsze czego sie nauczyłam po latach leczenia to to ze nie mozna łapac kilku srok za ogon,lepiej ustalic czas i dać mozliwośc lekarzowi niz skakać od jednego do drugiego.

kwiatuszka o laparo narazie chyba nie ma mowy; teraz we wtorek mam tę kolposkopię - bardzo się boję, narazie biore te tabletki na prolaktyne (w tym tyg. będzie czwarty tydzień brania, po szóstym mam zrobić badania na poziom prolaktyny) i właśnie zrobiłam badania hormonalne; na tym badaniu we wtorek ona chce dokładnie poznać przyczyny mojej infekcji oraz obejrzy torbiele i wtedy będzie decydować co dalej; nie wiem ale strasznie się boję tego badania a raczej jego wyniku...

Karolina 29 bedzię dobrze!!!! napewno!!!!!! ja tez cierpię na nawracające zapalenia pochwy!!! i bardzo czesto biorę leki na grzybki!!! ale wierze ze to wszystko minie!!!! teraz chce isc na laparoskopie i miec to wszystko juz za sobą!!!! dziecwzyny poleciły mi szpital na klinicznej lub swissmed. Zobaczymy

karolinko moge ci tylko powiedziec ze ja trafilam do dr butalewicz wlasnie z problemem nieplodnosci zarowno dotyczylo mnie jak i mojego meza ale po 3 miesiacach leczenia u dr butalewicz bylam juz w ciazy, takze glowa do gory jestes w dobrych rekach, co do dostinexu to kiedys najtaniej bylo w aptece na dabrowie w przychodni
lena dodałaś mi otuchy, dziękuję ci bardzo :)

zapomnialam c napisac najlepszy lekarz od leczenia facetow jest w Bydgoszczy troche daleko ale wierz mi warto tam pojechac, dr butalewicz ma na niego namiary
tak wiem, pani doktor już nam o nim mówiła, Mariusz teraz zrobił nowe badania, ona je zobaczy we wrześniu gdy mam wizyte i jeśli zdeycduje że on ma tam pojechać to pojedzie, co prawda dopiero jak przyjedzie do domu czyli po 27 września, ale jeśli trzeba będzie to oczywiście pojedzie :)

chciałam się tylko z wami podzielić moją radością: jestem po kolposkopii - wszystko jest ok, na pewno to nie rak :) wiem że to mało jeszcze, ale to chyba duży krok na przód, nowe badania Mariusza też są ok - chyba będzie dobrze :)

super Karolinko :)
cieszę się i 3mam kciuki

super, to teraz pozytywne myślenie i do dzieła ;-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry