Widok

naczniaczek u niemowlaka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam! moja prawie dwumiesięczna córeczka ma na czole naczyniaka martwię się nim bardzo - czy jej zejdzie . Niebawem idę do chirurga ale tak na wszelki wypadek umówiłam ja też do chirurga naczyniowego. czy wasze dzieci też miały i co robiłyście.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mnóstwo dzieci ma naczyniaki, z tego co mi powiedziano do roku ma zniknąć, ale mi one jakoś specjalnie nie przeszkadzają... córcia ma tak jak większość dzieci - między oczkami, i dodatkowo na powiece.
Moja w tej chwili ponad 6 letnia córka ma naczyniaka na klatce piersiowej naczyniak wypukły. Pojawił się w wieku 6 tygodni i jest do dziś nieco mniejszy i mikroskopijnie się zmniejsza ale cały czas jest nadal. Lekarz nie kazał nic z tym robić bo powiedział, że powinien po kilku latach się wchłonąć. Wszystko zależy w jakim miejscu dziecko to ma, na pewno wiem, że do 3 roku żaden lekarz nie będzie się chciał podjęć wycięcia ponieważ jest szansa żeby się wchłonął,a blizna po wycięciu może być większa, laser tez dopiero u starszych dzieci. Ogólnie nic nie robię jedynie chronię latem przed słońcem i tyle.
nic nie robiłam z wiekiem robił sie coraz mniej widoczny-czasami jak zmarznie to troszkę widać,a tak to nie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry