Widok

nasza młodzież

Wsiadłam dzisiaj w południe do tramwaju, w którym siedziało obok siebie czterech młodych i pięknych mężczyzn (chyba uczniów zespołu szkół przy ulicy Grunwaldzkiej, ale może się mylę). Między nimi i stojącą starszą panią trwała rozmowa. Z tego co się zorientowałam owa pani zwróciła im uwagę, żeby przestali przeklinać w miejscu publicznym. Na co ci młodzi i piękni mężczyźni odpowiadali jej w swoim wulgarnym języku, przy czym, poza wulgaryzmami bardzo niegrzecznie. Przyłączyłam się do tej pani, potem swoje zdanie wypowiedziała jeszcze inna starsza pani. Niegrzeczne odzywki tych młodych i pięknych mężczyzn słychać było wyraźnie. Zauważyłam, że jeden z tych młodych i pięknych mężczyzn zatkał sobie uszy. Nie wiem czy nie chciał słyszeć swoich kolegów czy komentarza pań. Gdy tramwaj dojechał do przystanku panowie się podnieśli dalej wulgarnie i niegrzecznie komentując zajście, ale w tym momencie odezwał się do nich inny młody mężczyzna. Wyraźnie nie popierał ich wypowiedzi. Ucieszyło mnie to, że oprócz nas, pań w różnym wieku (ale raczej starszych) wulgaryzmy i niegrzeczne zachowanie nie spodobało się też młodemu człowiekowi. Proszę reagujmy na chamskie, wulgarne wypowiedzi w miejscach publicznych. Dołączmy do osoby, która odważyła się zwrócić uwagę. Jak zareaguje więcej osób, to może młodzież, której ani w domu ani w szkole nie powiedziano co to jest język polski, co to jest kultura języka i w ogóle ich nie wychowano. Wszystko im wolno, a my się boimy. Czy to jest normalne? A tacy są młodzi i piękni...
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bardzo krzepiące.
Szkoda tylko, że o takiej akcji dowiadujemy się z amerykańskiego portalu - a nie rodzimych merdiów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Właśnie dlatego staram się unikać uogólnień dotyczących całych grup etnicznych, społecznych czy zawodowych. Zwykle są one zwyczajnie krzywdzące.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
tak to już u nas bywa
nasza młodzież jest straszna
edytamedi -bardzo inteligentna wypowiedź (sarkazm)
A możesz ją rozwinąć?
@JF:
Dwie powyższe wypowiedzi to były wpisy reklamowe.
Admin juz się tym zajął.
Nie doszukuj sie w nich sensu.
Dzięki za uświadomienie Sadyl ,na ciebie zawsze można liczyć

Inne tematy z forum Hydepark

Klimatyzacja w biurze (67 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

Jak sobie radzić z zadaniami, które wymagają błyskawicznych tłumaczeń? (4 odpowiedzi)

Zdarzyło mi się, że w pracy musiałem szybko zrozumieć teksty w innym języku, a nie miałem czasu...

muza na dziś (790 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry