Widok

nazwisko po mężu

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ciekawi mnie ile z was przejmuje albo przejmie nazwisko po mezu?? jak sie na to zapatrujecie?bo ja sie zapatruje prosto, mam prawie 30 lat i moje imie i nazwisko mowi cos o mnie, ma za sobą swoja historie, przejmowanie nazwiska po mezu dla mnie jest jak za dawnych czasow, kobieta powinna sie bezpowrotnie oddac cala mezowi, zapomniec o swojej przeszlosci i "byc zona swojego meza" i tyle. Nazwisko po męzu chyba tylko pokazywalo "przynaleznosc"kobiety do konkretnego mezczyzny.
Żeby mnei zle nei zoruzmiec, jestem za tradycyjnym modelem zwiazku(ani nie jestem wyemancypowana, ani feministka) tylko nie rozumiem po co rezygnowac z czegos, co jest po prostu moje. Tyle samo co w dawnych czsach zamiana wianka na czepek mezatki...
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 27
No ale takie bezpośrednie ujawinianie swoich poglądów może
wkrótce doprowadzić do kłótni i złych raleacji międzyludzkich.
Wtedy mozna uważać, że niby ktoś się wtrąca w nieswoje
sprawy. Sama widzisz, ze nie ma dobrych rozwiązań.

Bez przesady, nogi to wyglądają okropniej :)
I jakie wnioski z tych odpowiedzi?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ze kazdy sobie panem i wladca :D
No nie wiem, jak bys pach nie goliła, czy by toba sie zainteresowal jakis facet :) A co tu mówić o zapaszku spod pach :)
Ja mam dwuczłonowe nazwisko
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no widzisz piotrusiek-całe sendno sprawy lezy alby kochac swoją zonę i smierdzącą i pachnącą i z ogolonymi pachami i nie - bo ja jestem za całkowitą depilacją oprcz brwi i włosów na głowie ale uwazam ze to czy kobieta goli pachy czy nie, czy mi sie to podoba czy nie, powinno zostac decyzją kobiety a nie jej faceta....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
no i gdzie byłes jak cie nie było ??:D
Pewnie się depilował
nasz forumowy gorylek :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A q q ;) Tu jestem ;) Jak tam życie poślubne? :)
Nie no , ja chodze pachnąca moj mąż z lekką napinka, ogólnie Ken i Barbie :D
Tamci to z lekka widoczny plastik ;D Wy to normalsi ;)
A gdzie byliśta na podróży poślubnej? :)
A wiesz, kope jaj zem se ugotowała, pajde chleba wzioła i ze starym pojechalim do Rygi, ale te miasto to jakies dziwne są i po rusku gadają a u nas na wsi to n ie tak sie goda :D
Toć chociaż żeśta wszystki dutków się nie pozbyli, ino naszych krajanów zza miedzy darmo przejrzeli :D
A jakie fortuna tam znaleźliśta? :) Bogate tam som, czy ino tylko tak gadajom, a jak trza wódkę postawić, to nima kogo?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
że tak się wtrącę ale niektórzy faceci to lubią takie nie bardzo wygolone;) słyszałam nawet raz opinię przyrównującą taką wydepilowaną ma maxa do oskubanego kurczaka;) że to niby tak nienaturalnie. Mówił to facet.Mój malżonek dziwi się po co ja się gole bo mu też to nie przeszkadza w ogóle ale ja mam już taki nawyk i bym się źle czuła poprostu.
tak więc są gusta różne i moda. Niektóre kobiety nie lubią owłosionych facetów inne lubią zwierzaki;)
Kobieta w nieogolonych pachach i nogach oraz zarostem na twarzy to przykry widok :) Reszta to kwestia gustu :)
A co sądzicie o zostawieniu po ślubie panieńskiego nazwiska? Czy któraś z Was tak zrobiła? Są potem faktycznie problemy z tłumaczeniem się, że moje dziecko jest moje;-)?
ja mam swoje, ale nie mam dzieci, mysle ze to nei jest problem, tak samo moj maz ma bardzo popularne nazwisko,czy to oznacza ze kazda "nowak" będzie mogla odebrac jako polecony ? czy moje dzieci ze szkoly? tylko dlatego ze ma to samo nazwisko?

tak samo to jest bez sensu jak to ze jak jak mam inne to swoich dzieci nie bede mogla do lekarza zapisac. głupota
A ja mam znajomych gdzie maż przyją nazwisko żony i dzieci też będą mieć po mamie nazwisko.

Osobiście nie zamierzam zmieniać nazwiska. Promocja się skończyła, teraz zistane przy swoim :P
Właśnie sobie uświadomiłam, że gdybym przyjęła dwuczłonowe nazwisko to moja pełna "nazwa" liczyłaby 29 liter:) Chyba w pismach urzędowych zabrakłoby kratek na moje literki:D
Mam to samo - też bym miała 29, w tym 8 sylab nazwiska;-)
do góry