Widok

nazwisko po mężu

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ciekawi mnie ile z was przejmuje albo przejmie nazwisko po mezu?? jak sie na to zapatrujecie?bo ja sie zapatruje prosto, mam prawie 30 lat i moje imie i nazwisko mowi cos o mnie, ma za sobą swoja historie, przejmowanie nazwiska po mezu dla mnie jest jak za dawnych czasow, kobieta powinna sie bezpowrotnie oddac cala mezowi, zapomniec o swojej przeszlosci i "byc zona swojego meza" i tyle. Nazwisko po męzu chyba tylko pokazywalo "przynaleznosc"kobiety do konkretnego mezczyzny.
Żeby mnei zle nei zoruzmiec, jestem za tradycyjnym modelem zwiazku(ani nie jestem wyemancypowana, ani feministka) tylko nie rozumiem po co rezygnowac z czegos, co jest po prostu moje. Tyle samo co w dawnych czsach zamiana wianka na czepek mezatki...
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 27
roze sobie daruj-do nas sie przynosi maskotki ktore beda przekazane fundacji clown.pocalunki zbedne. widze ze znasz miejscówki za dolca-good 4 you !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kuba, Tajlania - za dolara jedzenie i hotel. To mają byc drogie wakacje? Do tego na kUbie mieszkanie w enkalwach jak w więzieniu.
Co innego wycieczka, a co innego pobyt w drogim hotelu we Wloszech. Proszę nie myl pojęć.

Przyjde na Twoj slub z bukietem róz i pocałunkami :DDD
Na necie mozna zaprzeczyc wszystkiemu i tez mozna wszystko napisac. Jedz sobie gdzie chcesz-chodziło mi raczej o wycieczki w miejsca typu Kuba, Meksyk Tajlandia. Bo jezeli chodzi o wycieczki w europie to wogole zadna rozmowa jezeli chodzi o planowanie.
i tak, Włochy nie sa jakies super drogie, bylam tam jeszcze za studenta na wycieczce i z Polskiej pensji bylo mnei na to stac.
Nie stawiam Ci psychoanalizy, nie moja działka, posumowuje twoje wypowiedzi.
Ja nie mam nic do ukrycia, dokladnei wiesz kiedy mam slub, pojawiło się to w niejednym wątku, dodam ze na 17
Aleś mi postawiła psychoanalizę, że hoho :)))
Niestety, wszystko to nieprawda. W Polsce żyje się coraz lepiej
tylko coś trzeba miec w tej głowie :)
Trzeba planować wycieczki, bo muszę zaplanować urlop na cały
rok :)
Czy 2 tygodnie w słonecznych Włoszech to najtańszy kierunek? :)
mowisz do rzeczy :) a jakie jest rozwiaznie sytuacji kiedy sa dzieci?? znaczy po rozwodzie, czy dziecko od poczatku ma inne do ciebie? czy po tobie ma moze ??:)
Powiem Ci tak dopóki jest wszytsko kolorowo to nie ma znaczenia czyje nosisz nazwisko. Decyzje podejmij taka jakąbys podjeła kiedy za pare lat będziesz musiała lub chciała sie rozwiesc i wówczas ważne bedzie dla ciebie jakie nosisz nazwisko
p.s. jak wspomnialam-musisz wszystko planowac i wycieczki kupowac w styczniu na lipiec-i do egiptu grecji czy turcji??bo to chyba najtansze kieruki gdzie za dwojke mozna poleciec.....
taaaa, szczególnie ze jak widac, pensje w polsce ida w góre, ceny w dół, mjutmalia....
U nas nigdy nei bedzie gorzej, tu jest 5mln ludzi w poslce 40, chyba łatwo zauwazyc nad czym łatwiej zapanowac co nie?
Na sczescie Ciebie nigdy tu nie bedzie, takich głupiomądrych pacanow tutaj nie potrzebuja-zreszta pewnei po 5 latach bys opanował hi ha det hahahahahahha-bo widac ze sloma ci z butów wystaje, wakacje ostatnio ogladałęs na discovery, załujesz polowy podejtych w zyciu decyzji, gniejesz w wieku 30 lat na jednym nedznym stnaowisku z nedzna pensyjką z zona ktorej nie kochasz nie sznaujesz a najpewniej widzac jak saczysz jadem do szczxesliwych kobiet, pewnie zostawila cie dla innego, lepszego faceta-wiec gniejsz w tym swoim bagienu, nie potrafisz podjac zadnej decyzji ktora by mogla zmienic twoja nedza egzystencje i wyzywasz sie na innych,
jestes wampierm energetycznym, którzy czerpie sile z cudszego szczescia bo swojego nigdy nei zaznał.
Bo tu akurat po 75 zł./doba :) Ale to wyższy standard niz Twoj :)
Każda pliszka swój ogonek chwali :) Wiem, że nie przyznasz mi racji
i ze wszystko jest tam tańsze :) Pożyjemy zobaczymy. U nas
będzie lepiej u Was gorzej, świat się zmienia w globalną wioskę.
A do Paryża tez są tanie loty i można jechać kiedy się chce :)
Ja tam nie narzekam. Zyjąc w Polsce też mozna zobaczyć
kawałek świata i wielu na to stać bo często nie ma już miejsc
w styczniu na wyciezczki latem :)
http://www.viva.info.pl/index.php?id=widokowy-oferta

cennik, jakos o 40 zł za dobe ani 150 tu nie ma mowy....
a codo ogródka jak cibie ti powaznei intersuje to tak, rosnei wszystko, pomidory ogórki koper truskawki kwiatki drzewka....
hmmm, nie ma zimy, jest juz praktycznie lato, po 25 stopni codzinnie, w szczytowych miesiacach jest kolo 30, troche ponad w cieniu, mam na mysli koniec czerwca liepiec. Tak mamy tu lato. nie ma jeseini ani wiosny.Trwaja po dw trzy tygodnie i koniec.
Nie ma zamieci w zimie, nie ma chlapy, nei ma brei czarnej pasudnej posniegowej. Zima pol roku, snieg lezy od konca pazdziernika do początku kwietnia-za bardzo uciazliwy nie jest,bo sa ludzie by sie nim zajmowac.cos jeszcze? jak dla mnie ok. Wiadomo ze sa tez i minusy-ale w ocenie ogólnej lepszy kilmat niz na pomorzu(nie mieszkalam nigdy w centralnej ani poludniowej polsce)
Widze ze nawet nei umiesz sobie strony po angielsku wlaczyc i poczytac.Ja Ci wysylam linki a ty je olewasz nawet nei chce ci sie sprawdzic bo nie zgadzaja sie z twoja teoria na temat masakrycznych cen w Norwegii.
Pozatym, jezlei chodzi o mnie to moze byc 1500 koron, moze byc 400, czyli moze byc 150 zł moze byc 40, mnei to obojetne, ja nie licze z kalkulatorkiem przed wyjazdem ani nie szukam natanszej opcji. Chce to jade, robie check in w hotelu, bawie sie, po czym po weekendzie palce rachunek i wracam-widzisz, wlasnie pokazales typowo Polskie neisety smutne podejscie-jak juz jechac to trzeba liczyc planowac...ja sie pozbyłam tego problemu. chce leciec na weekend do paryza?to dzownie do klezanki ktora ma wolny weekend i jedziemy-po prsotu.
Na turystyce się nie znam, ale jeżeli to wszystko przelicza się tak jak mówisz, to elektronikę faktycznie macie tańszą:) Chciałabym mieć Xperię za 345 złotych;)
Już Cie znokautowałem. Podajesz produkt w cenie z kosmosu,
bo wogóle nie jest do kupienia.
Pewnie tak samo jest z hotelem. W TEJ cenie nie można
zarezerwować, albo poza sezonem ;)
A tu w Zakopcu masz luksus za 40 zł/os:
http://vmvm.spanie.pl/, czyli Twoje to przeliczając 150zł osoba.
Jest różnica?
W ogródku coś rośnie zimą? Ile tam mamcie lata? :)
http://www.thonhotels.no/booking/velg-hotell/velg-rom/

hotel sieci norweskiej thon, w samiutkim centrum oslo,
http://www.thonhotels.no/booking/velg-hotell/velg-rom/

jak nei skumasz, na dwa dni dwie osoby 2400 koron
jak nei skumasz to zapytaj, prztłumacze. To jeden z najpopularniejszych hotelów w regionie narciarskim zwanym Hallingdal w Buskerud (zapewne to wiesz) wiec nie wiem skad wizales 2000 za dobre za osbore hahahahahahahhaahahahahahahah
http://www.pers.no/booking?&siteNodeId=742895&method=getPriceList&ws=1&logicalName=5353
szukaj sam, przeciezn a pewno doskonale umeisz norweski, powtórze, gdybys mieszkał w Norwegi, to byś wiedział, ze się wszystko zamawia-wiec ten mozna zamowic-czytanie ze zrozumieniem, tym razem po norwesku.
A widze pozatmy ze to jedyne co umiesz powiedziec.

Widisz Kate, z tym czlowiekiem dyskusja jest jałowa, totalnie, robie to bo mam wolne od pracy, klepie sobie kotely, kopię w ogródku(tak piotrus, typowie wiejskie zycie a ja jestem totalną wisniara z dyplomem i zapieprzam z grabiami jestem głupia tępa nie zna zycia w polsce, i mam internet na krobke w moim szlasie-wyreczylaDm cie) i po prostu bawię się panem piotrskiem, który wszystkie rozumy zjadł. I zawsze szanowny panie bede krok przed tobą, bo ty mieszkasz tylko w Polsce i nei masz zadnego doswiadczenia i realnego porównania, wiec moge sie tylko z Ciebie smiac. Ale dawaj, dalej, dowal mi :D ciekawe z czym teraz wyjedziesz znawco zycia w kazdym kraju
Emenems - 2000Koron to jest za osobę/ doba czyli weekend
dla dwóch osób to 8000 tys. Mówimy o hotelu, a nie gospodzie
agroturystycznej.
Emenems - ten Philips nie jest DOSTĘPNY! haha :)
Może podasz coś co mozna kupic, anie jest tylko reklamą sklepu???
Widzę,że tamat rozwinął się w innym kierunku :-)
A ja na temat:)
Przyjęłam nazwisko męża,bo tak chciałam:)
do góry